Συνεχης ενημερωση
Η σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ASPIS BANK, στην οποία παρευρέθηκαν Μέτοχοι εκπροσωπούντες το 66,43% των δικαιωμάτων ψήφου, είναι το ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την Τράπεζα, με νέα Διοίκηση, νέο όνομα και καλύτερες προοπτικές.
Μετά από τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα βγαίνει ενισχυμένη κεφαλαιακά και με δυνατό μέτοχο για να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας.
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σορώτος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση ότι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 32,9%, ο Πρόεδρος, κ. Ιωάννης-Διονύσιος Σταυρόπουλος και ο ίδιος, θεωρούν ότι ολοκλήρωσαν το έργο τους. Συνεπώς δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και ζήτησαν να μην επανεκλεγούν από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε την λύπη της για την αποχώρησή τους και τους ευχαρίστησε θερμά για το έργο τους, καθώς επέβλεψαν την πορεία της Τράπεζας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, κατά την διάρκεια της οποίας αντιμετώπισε πολύ μεγάλα προβλήματα που οφείλονταν κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες και συγκυρίες. Ο κ. Σορώτος θα παραμείνει στην Τράπεζα για 3 μήνες ως Σύμβουλος Διοίκησης προκειμένου να βοηθήσει στην διαδικασία μετάβασης στο νέο διοικητικό καθεστώς.
Μετά και τις αποχωρήσεις των κ.κ. Σταυρόπουλου και Σορώτου, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με 3ετή θητεία, το οποίο αποτελείτε από τους:
Κλεάνθης Παπαδόπουλος
Σπυρίδων Παντελιάς
Νικόλαος Μαλλούχος
Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης
Χαράλαμπος Σιγανός
Βασίλειος Δαλακίδης (Ανεξάρτητο μέλος)
Δημήτριος Γκούμας (Ανεξάρτητο μέλος)
Φαίδων Ταμβακάκης (Ανεξάρτητο μέλος)
Σταύρος Ανδρουτσόπουλος (Ανεξάρτητο μέλος)
Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας της Τράπεζας σε ΄΄Τ-BANK΄΄ με στόχο να επικοινωνηθεί δυναμικά η νέα εποχή και η οριστική αποκοπή της από το παρελθόν.
Το όνομα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας από εξειδικευμένο γραφείο ανάμεσα σε 500 και πλέον ονόματα που είχαν προτείνει τόσο ειδικά γραφεία αλλά και το προσωπικό και συνεργάτες της Τράπεζας. Η τελική επιλογή έγινε μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε ανάμεσα στο σύνολο του προσωπικού της Τράπεζας.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης, τις οικονομικές καταστάσεις και τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών της χρήσης 2009, καθώς και την επανασύσταση της Επιτροπής Ελέγχου.
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
08/09 Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (21)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
