Συνεχης ενημερωση
Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση των δραστηριοτήτων, της πορείας των οικονομικών μεγεθών, καθώς και των προοπτικών της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έμφαση δόθηκε στη θετική πορεία του Ομίλου της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ο οποίος αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χαλυβδοσωλήνων και κοίλων δοκών παγκοσμίως με παραγωγική δυναμικότητα 775.000 τόνων ετησίως και παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, Αφρικής, Β. Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.
Το 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διαμορφώθηκε στα 285,2 εκατ. ευρώ, έναντι 385,1 εκατ. ευρώ το 2008, μειωμένος κατά 26%. Παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, λόγω της δυσχέρειας χρηματοδότησης μεγάλων ενεργειακών έργων και της μειωμένης ζήτησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ πέτυχε σημαντική βελτίωση της οργανικής της κερδοφορίας, εκμεταλλευόμενη ευκαιρίες που παρουσιάσθηκαν στις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται.
Ειδικότερα, η διόρθωση των διεθνών τιμών χάλυβα και πλαστικών, αλλά και η υποχώρηση των ναύλων, σε συνδυασμό με την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των παραγωγικών μονάδων, επέφεραν αύξηση κατά 31,8% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 41,1 εκατ. ευρώ έναντι 31,2 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρήση. Αντίστοιχα τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 128,5% και ανήλθαν στα 20,2 εκατ. ευρώ (0,163 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 8,9 εκατ. ευρώ (0,071 ευρώ ανά μετοχή), πέρυσι.
Επιπλέον ο καθαρός δανεισμός (Δάνεια - Ταμειακά Διαθέσιμα) της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διαμορφώθηκε στα 39,1 εκατ. ευρώ, έναντι 57,2 εκατ. ευρώ, την 31/12/2008, ως αποτέλεσμα της ισχυρής οργανικής κερδοφορίας, αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, ενώ η κερδοφορία των τελευταίων ετών επέτρεψε την κάλυψη των συσσωρευμένων ζημιών και τη διαμόρφωση κερδών εις νέον σε 15 εκατ. ευρώ.
Δεδομένων των διαμορφούμενων συνθηκών παγκοσμίως, με τη συρρίκνωση των επενδύσεων και την καθυστέρηση υλοποίησης μεγάλων ενεργειακών έργων και έργων υποδομών, αλλά και τη διατήρηση του προστατευτισμού σε αρκετές από τις αγορές που απευθύνεται, ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ εντείνει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των παραγωγικών του μονάδων, διεύρυνση των προσφερόμενων λύσεων στους ανά τον κόσμο πελάτες του και ταυτόχρονα διατήρηση της υγιούς χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης. Στρατηγικός στόχος παραμένει η αξιοποίηση της υψηλής του τεχνογνωσίας, της κουλτούρας διαρκούς βελτίωσης και της γεωγραφικής του εγγύτητας σε αγορές που προβλέπεται να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές.
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
16:43 Ήπιες μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση
-
16:32 Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα: Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF - Σφοδρή καταδίκη από Κατάρ
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (61)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
