Συνεχης ενημερωση
- Aύξηση προ φόρων κερδοφορίας σε ενοποιημένη βάση και εταιρικό επίπεδο.
- Μείωση κύκλου εργασιών σε ενοποιημένη βάση και εταιρικό επίπεδο.
Σε επίπεδο εταιρείας ο κύκλος εργασιών για την χρήση του 2009 ανήλθε σε 36,346 εκατ. ευρώ, έναντι 42,267 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008, παρουσιάζοντας κάμψη κατά 14,01%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,478 εκατ. ευρώ, έναντι 6,432 εκατ. ευρώ στην χρήση του 2008, εμφανίζοντας οριακή αύξηση κατά 0,72%. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 4,022 εκατ. ευρώ, έναντι 3,719 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,15%. Τέλος τα κέρδη μετά φόρων (EAT) εμφάνισαν μείωση της τάξεως του 1,83%, και ανήλθαν σε 3,107 εκατ. ευρώ, έναντι 3,165 εκατ. ευρώ , της αντίστοιχης χρήσεως του 2008.
H μείωση των εταιρικών πωλήσεων κατά 14,01% σε σύγκριση με την χρήση του 2008 οφείλεται στη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, στην συντηρητική πολιτική πωλήσεων που ακολούθησε η εταιρεία λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τέλος στην μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων συνεπεία της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών.
Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών για την χρήση του 2009 ανήλθε σε 36,532 εκατ. ευρώ, έναντι 45,256 εκατ. ευρώ στην χρήση 2008, παρουσιάζοντας μείωση κατά 19,28%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,628 εκατ. ευρώ, έναντι 6,863 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης του 2008, μειωμένα κατά 3,42%. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 4,168 εκατ. ευρώ, έναντι 3,722 εκατ. ευρώ κατά την χρήση του 2008, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,98%. Τέλος στο ίδιο διάστημα τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε 3,209 εκατ. ευρώ, έναντι 3,174 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2008, ήτοι ενισχύθηκαν σε ποσοστό 1,10%.
H μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 19,28% σε σύγκριση με την χρήση του 2008 οφείλεται, αφενός μεν στην κατά τα ανωτέρω 14,01% μείωση των εταιρικών πωλήσεων, αφετέρου δε στην μεταβολή της μεθόδου ενσωμάτωσης της εταιρείας ΙΝΟVA Α.Ε.Β.Ε.
Σε συγκρίσιμη βάση (εξαιρουμένης της επίδρασης από την αλλαγή της μεθόδου ενσωμάτωσης της ως άνω εταιρείας INOVA) η μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων είναι 14,25%.
Σημειώνεται τέλος ότι οι εξαγωγές της εταιρείας, μειώθηκαν κατά 7,67% και διαμορφώθηκαν στα 24,699 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2009, από 26,750 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την χρήση του 2008, αντιπροσωπεύουν δε ποσοστό 67,95% επί του συνολικού εταιρικού κύκλου εργασιών.
-
08:54 Ταϊλάνδη: Ένα χρόνο στη φυλακή πρέπει να εκτίσει ο μεγιστάνας, πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν Σιναουάτρα
-
08:49 Εντολή εκκένωσης της πόλης της Γάζας εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ εν όψει νέας επιχείρησης
-
08:45 Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: "Πράγματα λιγότερο σοβαρά που γίνονται στο σπίτι, τα λένε εγκλήματα"
-
08:41 Μεικτές τάσεις στην Ασία εν αναμονή Fed και διαδόχου Ισίμπα στην Ιαπωνία
-
08:40 Νορβηγία: Προς δεύτερη θητεία οδεύει ο πρωθυπουργός Γκαρ Στέρε - Η συμμαχία των Εργατικών κερδίζει τις εκλογές
-
08:36 Ένας νεκρός στο Σότσι της Ρωσίας σε επιδρομή drones της Ουκρανίας
-
08:33 Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση"
-
08:28 ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει αστυνομική επιχείρηση στο Σικάγο κατά της παράνομης μετανάστευσης
-
08:26 Συρία: Ισραηλινές επιδρομές κοντά σε Χομς, Λαττάκεια και Παλμύρα
-
08:24 Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (12)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (4)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (2)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (1)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (1)
-
Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο" (1)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
