Συνεχης ενημερωση
Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος καλεί τους μετόχους της Τράπεζας, σύμφωνα με το Καταστατικό της, σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 27 Απριλίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας, στην Αθήνα, Ελευθερίου Βενιζέλου 21, 2ος όροφος, αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:
1. Ανάγνωση της ετήσιας Έκθεσης του Διοικητή, που υποβάλλεται με εντολή του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τον Ισολογισμό και τις λοιπές Οικονομικές Καταστάσεις, καθώς και τα πεπραγμένα του έτους 2009.
2. Ανάγνωση της Έκθεσης των Ελεγκτών για τον Ισολογισμό και τις λοιπές Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2009.
3. Έγκριση της ετήσιας Έκθεσης του Διοικητή, του Ισολογισμού και των λοιπών Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2009 μετά της Έκθεσης των Ελεγκτών.
4. Έγκριση της διάθεσης των καθαρών κερδών, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Καταστατικού, που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των ευρώ 228.160.613.-, ως εξής:
- Για μέρισμα 0,67 ευρώ ανά μετοχή σε 19.864.886 μετοχές (12% του μετοχικού κεφαλαίου) ευρώ 13.309.473.-
- Για αύξηση του έκτακτου αποθεματικού ευρώ 17.500.000.-
- Για πρόσθετο μέρισμα 1,73 ευρώ ανά μετοχή σε 19.864.886 μετοχές ευρώ 34.366.253.-
- Για φόρο μερισμάτων (ʼρθρο 6, Ν. 3296/2004) ευρώ 15.891.909.-
- Υπόλοιπο περιερχόμενο στο Ελληνικό Δημόσιο ευρώ 147.092.978.-
5. Ανακοίνωση της εκποίησης των μετοχών που προέκυψαν από τα αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας [Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 8/10.6.2008, Φ.Ε.Κ. Α΄ 107/11.6.2008].
6. Ανακοίνωση ή έγκριση συμβάσεων που υπέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος με το Ελληνικό Δημόσιο, Πιστωτικά Ιδρύματα και Οργανισμούς.
7. Καθορισμός αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των μελών του Γενικού Συμβουλίου.
8. Καθορισμός αμοιβής των Ελεγκτών για τη χρήση 2010.
9. Απαλλαγή από κάθε προσωπική ευθύνη των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών για τα πεπραγμένα και τη Διαχείριση του έτους 2009.
10. Εκλογή Συμβούλων.
11. Εκλογή Ελεγκτών για τη χρήση 2010.
12. Λοιπές Ανακοινώσεις.
Στη Συνέλευση έχει δικαίωμα να λάβει μέρος και να ψηφίσει αυτοπροσώπως, ή με πληρεξούσιο, τηρουμένων των περιορισμών του άρθρου 14 του Καταστατικού, ο κύριος τουλάχιστον 75 μετοχών, που είναι εγγεγραμμένος στα αρχεία του Συστήματος ʼυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. 3 (τρεις) μήνες πριν από τη Συνέλευση, δηλαδή μέχρι και την 26η Ιανουαρίου 2010. Μέτοχοι, που έχουν λιγότερες από 75 μετοχές, μπορούν να διορίσουν κοινό αντιπρόσωπο μέτοχο, ο οποίος μπορεί να παραστεί στη Συνέλευση, εφόσον συγκεντρώνει την αντιπροσωπεία τουλάχιστον 75 μετοχών (άρθρα 13 και 16 του Καταστατικού, σε συνδυασμό με τη 2/29.2.2000 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας περί αναπροσαρμογής -από 25 σε 75- του ελάχιστου αριθμού μετοχών που απαιτείται για την παροχή δικαιώματος συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση, μετά την επελθούσα -κατ΄ άρθρο 9 του Καταστατικού- διάσπαση της μετοχής της Τράπεζας, σύμφωνα με την 1/17.1.2000 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, που εγκρίθηκε με την 8/4.2.2000 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου - ΦΕΚ Α΄ 17/7.2.2000).
Οι μέτοχοι που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη Συνέλευση, παρακαλούνται να δεσμεύσουν τις μετοχές τους είτε μέσω του Χειριστή τους (εφόσον οι μετοχές είναι καταχωρισμένες σε λογαριασμό Χειριστή στο Σ.Α.Τ.) είτε μέσω της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (εφόσον οι μετοχές είναι καταχωρισμένες στον Ειδικό Λογαριασμό του δικαιούχου στο Σ.Α.Τ.) και να καταθέσουν τη σχετική "Βεβαίωση Δέσμευσης Αξιών" στην Υπηρεσία Μετοχών του Τμήματος Γραμματείας της Τράπεζας, για να παραλάβουν τα δελτία εισόδου τους, μέχρι και την 21η Απριλίου 2010. Τα πληρεξούσια με τα οποία παρέχεται δικαίωμα παράστασης και ψήφου, πρέπει να κατατεθούν στην Υπηρεσία Μετοχών του Τμήματος Γραμματείας της Τράπεζας μέχρι και την 19η Απριλίου 2010.
-
17:44 Εκεχειρία Ταϊλάνδης - Καμπότζης: Ο Τραμπ συγχαίρει τους ηγέτες των δύο χωρών
-
17:38 Νετανιάχου - Τραμπ: Ανοιχτά μέτωπα και πολλές διαφωνίες
-
17:24 Το Ισραήλ βομβάρδισε καταυλισμό στο ανατολικό τμήμα της Γάζας την Κυριακή
-
17:20 Πώς ο Πούτιν υπέταξε τους Ρώσους ολιγάρχες εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία
-
17:09 Η χιονισμένη Αίτνα "ξύπνησε" ξανά εκτοξεύοντας τέφρα και καπνό
-
17:04 Δύο νεκροί στη Συρία από τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν διαδήλωση Αλαουιτών
-
16:51 Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου "ρίχνει μαύρο" στην Βουλή - Καταργεί τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών επιτροπών
-
16:38 Ο Ζελένσκι ζητά περισσότερες πιέσεις στη Μόσχα πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ και δημοσιεύει βίντεο από τις επιθέσεις στην Ουκρανία
-
16:35 Ν. Χριστοδουλίδης: Κανένας ανταγωνισμός με την Ελλάδα σε ότι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση
-
16:31 Σομαλία: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ "απειλεί" τη σταθερότητα της περιοχής
-
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
-
Μειώνεται στην 5ετία η παραγραφή χρεών
-
Μίμης Αδρουλάκης: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο
-
Γαλλία: Το τέλος ενός μύθου - Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό
-
Τεκμήρια διαβίωσης: Οι προθεσμίες και τα μυστικά για την εξουδετέρωσή τους με γονικές παροχές και δωρεές
-
Mega επενδύσεις σε ακίνητα εισοδήματος
-
Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα
-
Αγροτοσυνδικαλιστής Μαλγάρων Γ. Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: "Ενημερώθηκα για το λόγο από τα sites"
-
"Kόβουν" στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες τη Δευτέρα
-
Πανεπιστήμια: Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές, μένουν 35.000 που ζήτησαν παράταση σπουδών
-
Μπίρα: Από την ανάπτυξη του 2024 στην πτώση 4%-6% το 2025 (11)
-
Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν (10)
-
Προκλητικοί Πούτιν - Λαβρόφ εν όψει της συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι - Εικόνα προέλασης του ρωσικού στρατού σε όλα τα μέτωπα μεταδίδει το RΙΑ (9)
-
Αγροτοσυνδικαλιστής Μαλγάρων Γ. Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: "Ενημερώθηκα για το λόγο από τα sites" (7)
-
"Kόβουν" στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες τη Δευτέρα (6)
-
Οι 30 μόνιμες παροχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ του 2025 (5)
-
Μίμης Αδρουλάκης: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο (4)
-
Μ. Θεμιστοκλέους: Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ - Θεμέλια το 2025, επιτάχυνση το 2026 (3)
-
Πώς ο Πούτιν υπέταξε τους Ρώσους ολιγάρχες εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία (1)
-
Ο Ζελένσκι ζητά περισσότερες πιέσεις στη Μόσχα πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ και δημοσιεύει βίντεο από τις επιθέσεις στην Ουκρανία (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ