Συνεχης ενημερωση
Σημαντική αύξηση των κερδών της και των εσόδων από Ασφάλιστρα και Δικαιώματα Συμβολαίων επέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη στην χρήση 2009.
Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 3,7 εκ. € έναντι 1,2 εκ. € του 2008 (αύξηση 208%) και του Ομίλου στα 4,2 εκ. € έναντι 0,6 εκ. € του 2008 (αύξηση 600%).
Αντίστοιχα τα έσοδα από Ασφάλιστρα και Δικαιώματα Συμβολαίων ανήλθαν στα 114,7 εκ. € έναντι 99,6 εκ. € της χρήσεως 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,2% έναντι αυξήσεως του συνόλου της αγοράς μόλις κατά 3,8% (πηγή ΕΠ.Ε.Ι.Α).
Τα κέρδη μετά από φόρους για τον Όμιλο ανήλθαν στα 3,1 εκ. € έναντι ζημιών 0,05 εκ. € το 2008. Τα αντίστοιχα κέρδη για την μητρική Εταιρία αυξήθηκαν στα 2,6 εκ. € έναντι 0,6 εκ. € την προηγούμενη χρήση.
Τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 16 χιλ. € έναντι ζημιών 23 χιλ. € το 2008.
Τα λειτουργικά κλπ έξοδα συγκρατήθηκαν, παρά την αυξημένη παραγωγή στα επίπεδα του 2008, σημειώνοντας μικρή αύξηση μόλις κατά 4,5% στα 10,2 εκ. € έναντι 9,8 εκ. € του 2008 (Όμιλος 14,9 εκ. € έναντι 13,9 εκ. €).
Η καθαρή θέση της Εταιρίας εξ αιτίας του ως άνω θετικού αποτελέσματος και των κερδών από υπεραξίες του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ανήλθε στα 40,1 εκ. € έναντι 33,0 εκ. € της χρήσεως 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,5% (Όμιλος 37,9 εκ. € έναντι 30,5 εκ. € ή αύξηση 24%).
Η Διοίκηση της Εταιρίας σημειώνει ότι τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ειδικότερα στον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στον οποίο σημειώθηκε κλονισμός Πολυεθνικών Ασφαλιστικών Εταιριών, αφαίρεση αδειών λειτουργίας από πολλές Ελληνικές, καθώς και ανάγκη συμπλήρωσης κεφαλαίων και αποθεμάτων σε μεγάλες και μικρές Ασφαλιστικές Εταιρίες.
Υπό το φώς όλων αυτών των δεδομένων και λόγω της πρόσκτησης νέων ισχυρών δικτύων πωλήσεων και πελατολογίων, η Διοίκηση της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ εκφράζει τη βεβαιότητα της ότι στα προσεχή χρόνια η Εταιρία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Τα Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες για το 2009 της Α.Ε.Γ.Α ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ θα δημοσιευθούν στον τύπο την Τετάρτη 31.3.10.
-
13:36 Χέγκσεθ: Την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Βιετνάμ επιθυμεί η Ουάσιγκτον
-
13:30 Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανάγκη διευθετήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η διοίκηση στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους
-
13:26 Η Nexperia καλωσορίζει την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές τσιπ από τη θυγατρική της Kίνας
-
13:15 Yeni Safak: Κοντά η συμφωνία Τουρκίας με το Κατάρ για τα Eurofighter
-
13:04 Ευ. Μυτιληναίος: Η απώλεια της Αλουμίνιον της Ελλάδος θα ήταν σημαντικό πλήγμα
-
13:01 Το Ισραήλ εντείνει τις κατεδαφίσεις στη νότια Γάζα
-
12:48 Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drone κατά ρωσικών ενεργειακών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα - Στις φλόγες ρωσικό τάνκερ
-
12:47 Τ. Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε τη φαρμακευτική βιομηχανία και τον Έλληνα φαρμακοποιό
-
12:32 Τα παιδιά στη Γάζα επιστρέφουν σταδιακά στο σχολείο μετά από δύο χρόνια
-
12:24 Σκιάθος: Με την αναχώρηση της τελευταίας πτήσης για Λονδίνο, ολοκληρώθηκε η τουριστική χρονιά
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween"
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Οι 9 σε κρίσιμη κατάσταση
-
Δολοφονημένος βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς
-
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η επόμενη ημέρα μετά τη διόρθωση του Οκτωβρίου
-
Τι οδηγεί την έκρηξη των εσόδων στον τουρισμό
-
Δίμηνο - φωτιά για το Μέγαρο Μαξίμου
-
Πώς θα αξιοποιήσουν τα κεφάλαια των πελατών τους οι τράπεζες
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween" (10)
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές (9)
-
Α. Παπαγιαννίδης για Τσίπρα: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση (5)
-
Δολοφονημένος βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ (5)
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Οι 9 σε κρίσιμη κατάσταση (5)
-
Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Προτεραιότητα της πολιτείας οι ένστολοι (4)
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς (3)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Η απώλεια της Αλουμίνιον της Ελλάδος θα ήταν σημαντικό πλήγμα (2)
-
Ο Τραμπ απειλεί με στρατιωτική επέμβαση τη Νιγηρία λόγω "των δολοφονιών χριστιανών" (2)
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030 (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ