Συνεχης ενημερωση
Συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της δραστηριότητας κατέγραψε και στο 2009 ο Όμιλος SPRIDER STORES παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρήσης και συνεχίζονται και στο τρέχονέτος. Η διεθνής οικονομική κρίση και η οικονομική ύφεση που διανύει και η χώρα μας σε συνδυασμό με τα δυσθεώρητα προβλήματα του δημόσιου χρέους και των δημόσιων οικονομικών δρουν ως καταστολείς της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταλήγοντας στην υποτονική καταναλωτική δραστηριότητα.
Μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές για την λιανική αγορά περιβάλλον, ο Όμιλος SPRIDER STORES ανταποκρίθηκε επιτυχώς και στους δύο κύριους στόχους που είχε θέσει η Διοίκηση από την αρχή του έτους, ήτοι:
• Την αύξηση του μεριδίου αγοράς. Κατά την χρήση 2009 ο Όμιλος αύξησε τις πωλήσεις του κατά 6,4% σε
αξίες και 18,5% περίπου σε όγκους έναντι αύξησης 3,9% σε αξίες και υποχώρηση κατά 0,6% σε όγκους που κατέγραφε την ίδια περίοδο η αγορά λιανικής ενδύματος – υποδήματος συνολικά, όπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις επιλογές της διοίκησης με την SPRIDER STORES να κατοχυρώνει για ένα ακόμα έτος σημαντικό μερίδιο αγοράς και
• Την ενίσχυση της ρευστότητας. Παρά τη μικρή μείωση της λειτουργικής ταμειακής ροής του Ομίλου (σε επίπεδο Εταιρίας κατεγράφη σημαντική αύξηση της τάξης του 24,3%), η πολιτική ανασυγκρότησης των επενδύσεων απέδωσε καρπούς με σημαντική μείωση των αναγκών χρηματοδότησης και τελικά οδήγησε σε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων του Ομίλου κατά 121,3%, σε € 8.588 χιλ. έναντι € 3.881 χιλ. το 2008.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, και στο πλαίσιο της εφαρμογής ήπιας ανάπτυξης του δικτύου σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, ο Όμιλος SPRIDER STORES προχώρησε στην δημιουργία δέκα (10) νέων σημείων πώλησης στη χρήση 2009, τα οποία αφορούν στο σύνολό τους στην Ελλάδα. Η Διοίκηση αποφάσισε να επικεντρώσει την ανάπτυξη του δικτύου στην εσωτερική αγορά, αναβάλλοντας προσωρινά το πρόγραμμα επέκτασης στις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Πιο συγκεκριμένα, εντός του 2009 τέθηκαν σε λειτουργία δέκα (10) σημεία πώλησης, εκ των οποίων πέντε (5) καταστήματα δημιουργήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα πέντε (5) σε επαρχιακές πόλεις.
Δείτε την πλήρη ανακοίνωση της εταιρείας στη δεξιά στήλη «Σχετικά Αρχεία».
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ