Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της από 18.06.2009 ανακοίνωσης σχετικά με τις προθέσεις του Ομίλου όσον αφορά στο μέλλον της ΕNDESA HELLAS, η Διοίκηση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία και η ENDESA S.A, κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων, κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά του 50,01% του μετοχικού κεφαλαίου, που κατέχει η ENDESA S.A στην κοινών συμφερόντων εταιρεία ΕNDESA HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 50,01% της Endesa Hellas που θα καταβάλλει η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ανέρχεται σε €140 εκατ., ποσό το οποίο θα καταβληθεί τμηματικά έως την 1η Ιουλίου 2012.
Ταυτόχρονα, η ENDESA S.A θα εξαγοράσει ένα αιολικό πάρκο και τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 14 MW του χαρτοφυλακίου της ΕNDESA HELLAS, έναντι του τιμήματος των €20 εκατ.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ΕNDESA HELLAS, αποκτώντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 1,2 GW από θερμικές μονάδες σε λειτουργία έως το 2011, καθώς και πάνω από 800MW ΑΠΕ, είτε σε λειτουργία, είτε σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
-
10:13 Ν. Δένδιας: Τις Άγιες Ημέρες η σκέψη μας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζονται την εθνική μας κυριαρχία
-
09:59 Το Ισραήλ καταδικάζει την έκκληση 14 χωρών να σταματήσει την επέκταση οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
-
09:47 Τατζικιστάν: Πέντε νεκροί σε μάχη στα σύνορα με το Αφγανιστάν
-
09:46 DW: Ποιος είναι ο ισχυρότερος Αμερικανός στον πλανήτη;
-
09:36 Σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τον διοικητή της Bank of Japan το 2026
-
09:17 Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά έκαναν "προγραμματισμένη" πτήση βόρεια της Σκανδιναβίας - Απογειώθηκαν νατοϊκά καταδιωκτικά
-
09:07 Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη
-
08:59 Πτώση πωλήσεων για την Toyota τον Νοέμβριο, με "βαρίδι" την Κίνα
-
08:48 Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και παρακολούθησε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς
-
08:43 Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Λος Άντζελες λόγω κινδύνου πλημμυρών τα Χριστούγεννα
-
Τα 13 μεγάλα επιχειρηματικά deals του νέου έτους
-
Μερίδια προμηθευτών: Κάτω από το 50% η ΔΕΗ – Άνοδος για Metlen, στο 15% ΗΡΩΝ–NRG
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς
-
All-in στον ευρωπαϊκό εθνικισμό οι ΗΠΑ του Τραμπ
-
Ποδόσφαιρο-Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
-
Φτιάχνεται αυτός ο κόσμος;
-
Santa Claus Rally για τα σούπερ μάρκετ – Η μάχη των επτά ημερών
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες (12)
-
Φτιάχνεται αυτός ο κόσμος; (8)
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς (3)
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα (3)
-
DW: Ποιος είναι ο ισχυρότερος Αμερικανός στον πλανήτη; (2)
-
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη (2)
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος (2)
-
Ο Τραμπ εύχεται "ευτυχισμένα Χριστούγεννα" σε όλους, "συμπεριλαμβανομένων των αποβρασμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς" (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ