Συνεχης ενημερωση
Στη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών του αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2009 προχώρησε ο Όμιλος REVOIL Α.Ε.Ε.Π.
Μεγάλη άνοδο της τάξης του 108.2% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου που ανήλθαν σε € 3.04 εκατ. το 2009 έναντι του ποσού των € 1.46 εκατ. τη χρήση του 2008. Να σημειωθεί ότι η εφετινή χρήση έχει επιβαρυνθεί κατά ποσό € 178 χιλ. από πρόσθετους φόρους που επεβλήθησαν από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2006, 2007 και 2008.
Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν στον υπερδιπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας του Ομίλου είναι:
- η σημαντική αύξηση των πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων του Ομίλου κατά 17% το 2009 που ανήλθαν στα 828.6 εκατ. λίτρα, έναντι 708.4 εκατ. λίτρα στο 2008.Η αξιοσημείωτη αυτή επίδοση καταγράφθηκε σε μια περίοδο που η συνολική αγορά των καυσίμων στην Ελλάδα παρέμεινε σχεδόν σταθερή.
- η μεγάλη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 66% ήτοι 514 χιλ. ευρώ στη χρήση του 2009 αποτέλεσμα της πτώσης των επιτοκίων και του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου κατά 51.6%, με παράλληλη ακριβή τήρηση του προϋπολογισμού των λοιπών εξόδων.
Στην αύξηση των πωλούμενων όγκων καυσίμων συνέβαλαν κυρίως:
- η ωρίμανση των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο υπάρχον δίκτυο πρατηρίων τα προηγούμενα έτη,
- η αναδιάρθρωση του δικτύου, αφενός με την προσέλκυση νέων αποδοτικότερων πρατηρίων με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και αφετέρου με την απομάκρυνση πρατηρίων με χαμηλές καταναλώσεις και κερδοφορία,
- η ανάπτυξη στοχευμένων πρωτοβουλιών που ενισχύουν και βελτιώνουν την συνολική εικόνα προς τον πελάτη/καταναλωτή και του πρατηριούχου στα πλαίσια συγκεκριμένων αξόνων όπως : ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοπιστία και επαγγελματισμός, φροντίδα για τον πελάτη, φιλική εξυπηρέτηση, σεβασμός στο περιβάλλον,
- η ενδυνάμωση και εδραίωση της φήμης και του σήματος του Ομίλου με σειρά διαφημιστικών και προωθητικών δράσεων.
Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, που το 2009 αποτέλεσαν το 32.5% του συνολικού όγκου καυσίμων, παρουσίασαν σημαντική άνοδο 23.2% οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που είχε στην αγορά το oikoplus, η νέα πρόταση της REVOIL στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τα υπόλοιπα μεγέθη των αποτελεσμάτων του Ομίλου έχουν ως εξής :
- Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε οριακή άνοδο 1.6% στα € 581.1 εκατ. από € 572 εκατ. το 2008 λόγω των συγκριτικά χαμηλών τιμών των πετρελαιοειδών προϊόντων το 2009 σε σχέση με το 2008 παρά την σημαντική αύξηση των πωλούμενων όγκων.
- Τα μεικτά κέρδη του Ομίλου εμφάνισαν άνοδο 20.8% στα 25.15 εκατ. ευρώ από 20.82 εκατ. το 2008 κυρίως λόγω της αύξησης των πωλούμενων όγκων.
- Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του Ομίλου ανήλθαν σε € 7.78 εκατ. στο 2009 παρουσιάζοντας άνοδο κατά 33.5% συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα μεγέθη ποσού € 5.83 εκατ. το 2008. Η σημαντική αύξηση των πωλούμενων ποσοτήτων σε συνδυασμό με την ακριβή τήρηση του προϋπολογισμού των εξόδων, οδήγησαν σε αυτή την επίδοση.
- Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν στα € 4.33 εκατ. τη χρήση του 2009 έναντι € 2.12 εκατ. την περσινή χρήση εμφανίζοντας αύξηση 104.2%.
Η ισχυρή ενίσχυση όλων των μεγεθών του Ομίλου το 2009 σημειώθηκε σε μία περίοδο που η ελληνική αγορά καυσίμων βίωσε αφενός τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία (έλλειψη ρευστότητας, αύξηση των επισφαλειών, περιορισμός χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες, περιορισμός των πιστώσεων από τα διυλιστήρια) και αφετέρου την αποχώρηση των δύο μεγάλων πολυεθνικών της BP και SHELL και την εξαγορά τους από τα δύο ελληνικά διυλιστήρια. Οι ανακατατάξεις στην αγορά πετρελαιοειδών που πυροδότησε η οικονομική κρίση και η συγκέντρωση σε δύο ισχυρούς πόλους θα συνεχιστούν και το 2010.
Ο Όμιλος REVOIL επικεντρωμένος κυρίως στις πωλήσεις καυσίμων πρατηρίων που πλήττονται λιγότερο από την κρίση σε σχέση με άλλα καύσιμα (ναυτιλιακά, βιομηχανικά) με εφόδιο τις ανταγωνιστικές τιμές που διαθέτει τα προϊόντα του, κατάφερε το 2009 να αυξήσει τα μερίδιά του και να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων του. Ανήκοντας στους Ομίλους με υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση και ισχυρή ρευστότητα, με αποτελεσματική πιστωτική πολιτική, με εμπορική πολιτική προσέλκυσης νέων αποδοτικών πρατηρίων κατάφερε στο δύσκολο αυτό οικονομικό περιβάλλον να μετατρέψει τις απειλές σε ευκαιρίες βελτιώνοντας τα μεγέθη του, ενισχύοντας την κερδοφορία του και προχωρώντας παράλληλα σε νέα Εταιρική Εικόνα.
Οι προκλήσεις που θα βιώσει ο κλάδος και το 2010 είναι σίγουρα πολλές και σημαντικές. Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά πετρελαιοειδών διανύει ένα μεταβατικό στάδιο, που μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο με τις υγιείς επιχειρηματικά δυνάμεις σαν τη REVOIL να έχουν όλα τα εχέγγυα να ενισχύσουν τη θέση τους. Ο Όμιλος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο κλάδο που δραστηριοποιείται εκμεταλλευόμενος τα περιθώρια επέκτασης που προκύπτουν.
To Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού 0,067 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 7,9% με βάση τη τρέχουσα τιμή της μετοχής).
-
00:08 Wall Street: Τεχνητή νοημοσύνη και ξερό ψωμί
-
00:07 Επενδυτές σε κρίση: Η Απληστία κερδίζει, ο Φόβος ψιθυρίζει
-
00:06 Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
00:05 Πικρή επέτειος για τον Τραμπ η εκλογή Μαμντάνι
-
00:05 Η γυναίκα δικηγόρος - μητέρα στην Ελλάδα / Aπό την αντοχή στην αναγνώριση
-
00:04 "Το Σπίτι μου, 3". Πώς θα μπορούσε να πετύχει, όταν τα πρώτα 2 απέτυχαν;
-
00:03 Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
00:02 Μονόδρομος το φορολογικό. Το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση;
-
00:01 Butler: Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις για τον κλάδο της εστίασης
-
00:01 Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες"
-
ΕΑΒ: Κλείνει τον κύκλο των Phantom και εισέρχεται σε νέα προγράμματα και συνεργασίες
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών
-
Μουντρούχα τέχνη
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου
-
Οι servicers με τις περισσότερες ρυθμίσεις τον Οκτώβριο - Πόσοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή τον πλειστηριασμό
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις
-
Ιστορικό εννεάμηνο για τις τραπεζικές κυρίες
-
Άλμα κοντά στο 2% για τον χρυσό με φόντο οικονομικές ανησυχίες και επιτόκια
-
"Buy" για τη Metlen η BofA με τιμή-στόχο τα €63 – Στο 1,036 δισ. ευρώ τα EBITDA του 2025
-
Αλλαγή πίστας για την Ελλάδα το νέο δόγμα "Peace & Prosperity" (90)
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις (56)
-
Η οπλοκατοχή δεν είναι λύση (34)
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες" (25)
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου (23)
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (15)
-
Μουντρούχα τέχνη (9)
-
Παλιοί και επόμενοι στο ελληνικό κράτος - και οι χρεοκοπίες του(ς) (7)
-
Τραμπ: Η ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ ανακηρύσσεται "Εβδομάδα Αντικομμουνισμού" (6)
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ