Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας και του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό και εσάς για τα εξής :
Πραγματοποιήθηκε στις 19/02/2010 η έκτακτη Γενική συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. στις 11.00 πμ., στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Εταιρείας Λόγγου 1 και Ερμού στη Μεταμόρφωση, σε συνέχεια της από 28/01/2010 πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα εξής θέματα :
Θέμα 1 : Πορεία Εταιρείας.
Θέμα 2 : Έγκριση των ενεργειών και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θέμα 3 : Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Θέμα 4 : Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.
Στην ως άνω συνεδρίαση, παρέστησαν ή αντιπροσωπεύθηκαν 4 Μέτοχοι εκπροσωπούντες 41.078.993 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ήτοι ποσοστό 44,3537% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Θέμα 1ο: Πορεία Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Διοίκησης την τελευταία διετία στα πλαίσια της προσπάθειας υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας. Όπως αναφέρθηκε, η προβλεπόμενη χρηματοδότηση δεν χορηγήθηκε σύμφωνα με τους όρους του Επιχειρησιακού Σχεδίου όπως είχε συμφωνηθεί και είχε γίνει από κοινού αποδεκτή, αλλά τμηματικά και με μεγάλη καθυστέρηση με συνέπεια οι εκάστοτε εκταμιεύσεις να διατίθενται για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και παγίων εξόδων που δημιουργήθηκαν εν τω μεταξύ και όχι για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Μάλιστα, ακόμη και σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί το σύνολο της προβλεπόμενης χρηματοδότησης. Ειδικότερα, το σύνολο της μέχρι σήμερα χρηματοδότησης ύψους €36,6 εκατ. διατέθηκε κατά ποσό €19,5 εκατ. στους εργαζόμενους, €9,2 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία, €5 εκατ. στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και €2,9 εκατ. για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου κινήσεως. Όπως αναφέρθηκε και μετά την υποβολή του επανεπικαιροποιημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου το οποίο ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας τον Νοέμβριο του 2009, οι εξελίξεις παραμένουν στάσιμες έως αρνητικές, καθώς δεν υπάρχουν προοπτικές ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν εμφανίζεται κάποια θετική εξέλιξη. Αυτό φαίνεται και από τις μέχρι σήμερα επαφές είτε της Διοίκησης είτε των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η Εταιρεία εισέρχεται σε μη αναστρέψιμη πλέον πορεία. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Θεοδώρου Λεωνίδα ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος και Παπαπάνο Νικόλαο εκτελεστικό μέλος να υποβάλουν τις παραιτήσεις των, κατά την συνεδρίασή του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα πριν από την έναρξη της Συνέλευσης. Έτσι, τα εναπομείναντα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν δύνανται να ενεργούν πράξεις διαχείρισης μέχρι την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση.
Θέμα 2ο: Έγκριση των ενεργειών και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση παμψηφεί και ομόφωνα ενέκρινε τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοίκησης και εξέφρασε την ευαρέσκεια της για τις άοκνες προσπάθειές τους.
Θέμα 3ο: Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε ότι, επειδή τα εναπομείναντα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν δύνανται να ενεργούν πράξεις διαχείρισης, επείγει η άμεση εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση.
Ακολούθησε μακρά συζήτηση σχετικά με την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η Γενική Συνέλευση παρά τις γενόμενες προσπάθειες, δεν κατάφερε να εκλέξει μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης και την συνέχιση της την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18.00’ για την εξέταση του εν λόγω θέματος, μαζί και με την εξέταση του 4ου θέματος, Διάφορες εγκρίσεις – ανακοινώσεις, ώστε να δοθεί το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο στη Συνέλευση να εκλέξει νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.
Η εν λόγω από διακοπή Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχιση της παρούσας και δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της Πρόσκλησης των Μετόχων, σε αυτή δε, μπορούν να μετάσχουν και νέοι Μέτοχοι, με την τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπει η Πρόσκληση για την συμμετοχή τους στην Γενική Συνέλευση. Επίσης, οι ήδη δεσμευμένες μετοχές πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένες μέχρι τη συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης.
-
20:12 Ισραήλ: Έφηβος σκοτώθηκε σε διαδήλωση υπερορθόδοξων Εβραίων
-
20:04 ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
-
20:00 Τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια "καλοβλέπουν" τις ελληνικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα
-
19:57 Μέχρι 60% μέρισμα από τη Eurobank- Τι σχεδιάζει για Eurolife
-
19:56 ΟΣΠΑΠΔ: Μια δοκιμή πυρηνικών όπλων θα είναι επιβλαβής για την ειρήνη και την ασφάλεια
-
19:49 Κ. Πιερρακάκης: Το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας θα είναι οι πράξεις, όχι τα σχέδια
-
19:45 ΣΥΡΙΖΑ: Η φιέστα Μητσοτάκη στην ΕΥΔΑΠ έκρυβε αυξήσεις
-
19:36 Η αμερικανική Equinix θα επενδύσει 4,4 δισ. ευρώ στη Βρετανία για ανάπτυξη data centers
-
19:23 Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
-
19:08 Η κυβέρνηση Τραμπ θα δεχθεί 7.500 πρόσφυγες το 2026, τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία - και κυρίως λευκούς Νοτιοαφρικανούς
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (90)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (15)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (12)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ