Συνεχης ενημερωση
Αύξηση 15,8 % στον κύκλο εργασιών 17,24 εκατ. ευρώ,από 14,89 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2005 έκλεισε το πρώτο 3μηνο της χρήσης 2006 η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης. Η αύξηση 27% στις πωλήσεις αποδίδεται κυρίως στην πολύ καλή πορεία των εξαγωγών που διαμορφώθηκαν σε 8,9 εκατ. ευρώ από 7,0 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο 3μηνο.
Τα κέρδη προ φόρων του 3μήνου έφθασαν τα 1,88 εκατ. ευρώ έναντι 1,41 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο 3μηνο σημειώνοντας αύξηση 33,3 %. Όσον αφορά τα ενοποιημένα αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,5% στα 23,1 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 28 % και διαμορφώθηκαν στα 1,93 εκατ. ευρώ (0,071 ευρώ/μετοχή έναντι 0,055 ευρώ πέρυσι).
Στα στοιχεία του ενοποιημένου ισολογισμού της 31/3, ο καθαρός δανεισμός (δάνεια - διαθέσιμα & χρεόγραφα) έχει μειωθεί στα 12,7 εκατ. ευρώ, ο δείκτης ρευστότητας ανήλθε σε 2,25 και η σχέση ιδίων κεφαλαίων προς σύνολο ενεργητικού σε 67,7 %.
Εν τω μεταξύ, υπεγράφη το προσύμφωνο για την εξαγορά του 85 % της ρωσικής εταιρίας παραγωγής masterbatches Stalker G.C. που θα πραγματοποιηθεί από την κατά 100 % θυγατρική της Πλαστικά Κρήτης στην Κύπρο Rainbow Technologies Ltd.
Η τελική μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου. Επίσης, ολοκληρώθηκε η αγορά οικοπέδου 30 στρεμμάτων κοντά στο Βουκουρέστι για να μετεγκατασταθεί μελλοντικά η παραγωγική μονάδα της θυγατρικής Romcolor που σήμερα βρίσκεται εντός του Βουκουρεστίου.
Την περίοδο αυτή ξεκινά η λειτουργία νέας μεγάλης γραμμής παραγωγής masterbatches στο εργοστάσιο της Πολωνίας ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο εγκαθίστανται 2 πολύ μεγάλες γραμμές στο εργοστάσιο Ηρακλείου που θα αυξήσουν σημαντικά τη δυναμικότητα της εταιρίας και θα της δώσουν τη δυνατότητα διεύρυνσης του μεριδίου της στη διεθνή αγορά masterbatches.
-
09:26 Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός"
-
09:19 Επιτετραμμένος πρεσβείας ΗΠΑ: "Πραγματικά σημαντικός παίκτης" η Ελλάδα - Χωρίς τον ηγετικό της ρόλο, ο Κάθετος Διάδρομος δεν θα ήταν εφικτός
-
09:13 Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου
-
09:08 Πυρηνικά Ιράν: Συνάντηση Αραγτσί - Γκρόσι στην Αίγυπτο
-
09:04 Μαδούρο: "Διέταξα την ανάπτυξη 25.000 ανδρών και γυναικών" στα σύνορα
-
09:00 Συνάντηση Αμπάς - Στάρμερ στο Λονδίνο
-
09:00 Metlen: Αύξηση τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα 3,6 δισ. ευρώ - Στα 254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
08:54 Ταϊλάνδη: Ένα χρόνο στη φυλακή πρέπει να εκτίσει ο μεγιστάνας, πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν Σιναουάτρα
-
08:49 Εντολή εκκένωσης της πόλης της Γάζας εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ εν όψει νέας επιχείρησης
-
08:45 Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: "Πράγματα λιγότερο σοβαρά που γίνονται στο σπίτι, τα λένε εγκλήματα"
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (18)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (4)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (3)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (2)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (2)
-
Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση" (1)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (1)
-
Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο" (1)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
