Συνεχης ενημερωση
Η εταιρία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ., συνήλθε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στα γραφεία της, επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 στο Δήμο Αμαρουσίου.
Επί συνόλου 33.301.715 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, παραστάθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν 23 μέτοχοι κάτοχοι 16.349.690 μετοχών εμπροθέσμως δεσμευθεισών, ήτοι ποσοστό 49,096% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, ενώ δεν υπήρχαν εκπρόθεσμες δεσμεύσεις.
Η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκροτήθηκε νόμιμα, ενέκρινε την παροχή εταιρικής εγγύησης, κατ΄ άρθρο 23α παρ. 1β του Κ.Ν. 2190/1920, υπέρ της συνδεδεμένης εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο συμβάσεων πίστωσης (ανοικτού) αλληλόχρεου λογαριασμού της τελευταίας, και προέβη στον ορισμό εκπροσώπων της εταιρίας για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Tο εν λόγω θέμα εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο του συνόλου των μετοχών των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση μετόχων, ήτοι ποσοστό 100,00%.
Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση αποδέχτηκε την από 15.12.2009 έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και χορήγησε την προβλεπόμενη από το άρθρο 23α παρ. 1 περ. β ΚΝ 2190/1920 ειδική άδεια για την εκ μέρους της εταιρίας παροχή εγγύησης προς τα τραπεζικά ιδρύματα MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ALPHA BANK και Τράπεζα Πειραιώς, υπέρ της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ με τα ακόλουθα ειδικότερα στοιχεία:
(α) παροχή εγγύησης προς τη MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στο πλαίσιο της σύμβασης πίστωσης ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού υπ΄ αριθμ. 23398-00/0/2009 μεταξύ της εν λόγω Τράπεζας και της υπέρ ης η εγγύηση εταιρίας, μέχρι ποσού 70.000.000,00, περιλαμβανομένων των τυχόν ήδη εκδοθεισών εγγυητικών επιστολών ή/και των χορηγηθεισών χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.
(β) παροχή εγγύησης προς τη MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στο πλαίσιο της σύμβασης πίστωσης ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού υπ΄ αριθμ. 23399-00/6/2009 μεταξύ της εν λόγω Τράπεζας και της υπέρ ης η εγγύηση εταιρίας, μέχρι ποσού ευρώ 10.000.000,00, περιλαμβανομένων των τυχόν ήδη χορηγηθεισών χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.
(γ) παροχή εγγύησης προς την Τράπεζα ALPHA BANK στο πλαίσιο της σύμβασης πίστωσης ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού υπ΄ αριθμ. 3167110/2008 μεταξύ της εν λόγω Τράπεζας και της υπέρ ης η εγγύηση εταιρίας, μέχρι ποσού ευρώ 115.000.000,00, περιλαμβανομένων των τυχόν ήδη εκδοθεισών εγγυητικών επιστολών ή/και των χορηγηθεισών χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.
(δ) παροχή εγγύησης προς την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της σύμβασης πίστωσης ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού υπ΄ αριθμ. 3757654/2009 μεταξύ της εν λόγω Τράπεζας και της υπέρ ης η εγγύηση εταιρίας, μέχρι ποσού 350.000,00, περιλαμβανομένων των τυχόν χορηγηθεισών χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.
Οι χορηγούμενες εγγυήσεις, κατά τα ανωτέρω ποσά, θα ισχύουν καθ΄ όλη την διάρκεια ισχύος των προαναφερθεισών συμβάσεων πιστώσεως μέσω ανοικτών (αλληλόχρεων) λογαριασμών, βάσει των οποίων εκδίδονται εγγυητικές επιστολές και υλοποιούνται οι χρηματοδοτήσεις.
Η χορηγούμενη άδεια για παροχή εγγύησης δόθηκε υπό τους ακόλουθους όρους:
(α) Η εταιρία θα έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του πρωτοφειλέτη, ήτοι της εταιρίας "ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ".
(β) Οι Τράπεζες MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ALPHA BANK και Τράπεζα Πειραιώς θα ικανοποιούνται μόνο μετά την πλήρη εξόφληση ή τη συναίνεση όλων των πιστωτών με απαιτήσεις που είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της υποβολής στη δημοσιότητα, που προβλέπεται από το άρθρο 23α παρ. 1 περ. γ΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 7β του ΚΝ 2190/1920, της σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, και οι οποίες είναι αυτές που εμφανίζονται στο ισοζύγιο λογαριασμών της εταιρίας, σημερινής ημερομηνίας.
Περαιτέρω εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τον εκπρόσωπο ή τους εκπροσώπους της εταιρίας, οι οποίοι θα υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις εγγυήσεως, τηρουμένων πάντως των όρων της παρούσας αποφάσεως.
-
16:32 Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα: Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF - Σφοδρή καταδίκη από Κατάρ
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
16:09 Ισραήλ προς αμάχους: "Εκκενώστε άμεσα την Πόλη της Γάζας"
-
16:06 Κάθε Σάββατο η Αθήνα κινείται όλο το 24ωρο με Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία
-
16:00 Στα €31,3 δισ. οι δημόσιες επενδύσεις τη διετία 2025 - 2026
-
15:44 ΟΗΕ: Καλεί τις χώρες να παραμερίσουν την πολιτική καθώς αναζητούν $140 εκατ. για τους σεισμοπαθείς στο Αφγανιστάν
-
15:40 Η τουρκική BOTAS και η BP υπογράφουν τριετή συμφωνία για την προμήθεια LNG
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (59)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
