Συνεχης ενημερωση
Tην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και επιμισθιών στους εργαζομένους στα ΕΛΠΕ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Ετήσια Τακτική Συνέλευση της εταιρείας που διενεργήθηκε στις 31/5/2006. Ειδικότερα, η Τακτική Συνέλευση:
1. Ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και τις ενοποιημένες καταστάσεις του Ομίλου χρήσεως 2005 με τις σχετικές εκθέσεις, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Επίσης, ενέκρινε τον απολογισμό διαχειρίσεως του Δ.Σ., χρήσεως 2005.
2. Ενέκρινε τη διάθεση των κερδών και τη διανομή τακτικού μερίσματος ποσού 0,25 Ευρώ ανά μετοχή και εκτάκτου μερίσματος ποσού 0,18 Ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικό μέρισμα 0,43 Ευρώ ανά μετοχή. Δεδομένης της ήδη γενομένης διανομής προμερίσματος 0,15 Ευρώ ανά μετοχή (απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 12.12.2005), το τελικό μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,28 Ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, ως ημερομηνία αποκοπής του υπολοίπου προς διανομή μερίσματος όρισε την 5/6/2006 (με την διευκρίνιση ότι δικαιούχοι αυτού θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της εταιρείας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 2/6/2006) και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής αυτού, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, όρισε την 14/6/2006.
3. Απήλλαξε παμψηφεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2005, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.
4. α) Ενέκρινε ομόφωνα τις καταβληθείσες αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. και των μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. που μετέχουν σε επιτροπές του, από 1.1.2005 μέχρι 31.12.2005.
β) Αποφάσισε ομόφωνα την χορήγηση το έτος 2006 έκτακτης αμοιβής (για τη χρήση 2005):
- στο εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Δημ. Ματθαίου, ποσού 22.500 Ευρώ, κατ’ αποδοχή της διατυπωθείσας σχετικής πρότασης του μετόχου Ελληνικού Δημοσίου, με ανάλογη εφαρμογή του bonus που χορηγήθηκε στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, την οποία ο ίδιος δήλωσε ότι εκχωρεί στην θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, ήτοι την Ασπροφός
- στα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. που μετείχαν σε επιτροπές του, ποσού 3.000 Ευρώ για τον καθένα, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του έκτακτου bonus που θα χορηγηθεί στο προσωπικό της εταιρείας, λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.
γ) Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα την διατήρηση για το έτος 2006 της πάγιας αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ., της αποζημίωσης ανά συνεδρίαση του Δ.Σ. και της αμοιβής των μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. που μετέχουν σε επιτροπές του, στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαν καθοριστεί το έτος 2005, ήτοι αντίστοιχα ποσόν 1.150 Ευρώ ως πάγια αποζημίωση των μελών του Δ.Σ., ποσόν 390 Ευρώ ως αποζημίωση ανά συνεδρίαση του Δ.Σ. και μέχρι τρεις (3) συνεδριάσεις το μήνα κ’ ποσόν 500 Ευρώ ως αμοιβή των μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. που μετέχουν σε επιτροπές του, ανά συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία τα μέλη αυτά του Δ.Σ. μετέχουν.
5. Ενέκρινε την καταβληθείσα αμοιβή, το έτος 2005, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ευθ. Χριστοδούλου και του Δ/νοντος Συμβούλου κ. Παν. Καβουλάκου και αποφάσισε την χορήγηση σ’ αυτούς το έτος 2006, του bonus (χρήσεως 2005), ήτοι ποσό 50.000 Ευρώ για τον καθένα, κατ’ αποδοχή της διατυπωθείσας σχετικής πρότασης του μετόχου Ελληνικού Δημοσίου, πλην όμως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε ότι θα εκχωρήσει το ως άνω ποσό του bonus (που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση) σε κοινωφελή ιδρύματα, για πολιτιστικούς ή άλλους σκοπούς κατά την κρίση του.
Επίσης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (99,97% του παρισταμένου εταιρικού κεφαλαίου) : a) την διατήρηση, για το έτος 2006, των ετήσιων μικτών αμοιβών του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαν καθοριστεί το έτος 2005, ήτοι στον ποσόν των 140.000 Ευρώ και 195.000 Ευρώ αντίστοιχα για τον καθένα και β) να περιληφθεί στις ισχύουσες συμβάσεις τους με την εταιρεία, η συμμετοχή τους σε συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, όπως αυτό ισχύει για τους λοιπούς εργαζομένους της εταιρείας, αντίστοιχης κατηγορίας, αναδρομικά από της αναλήψεως των καθηκόντων τους.
6. Εξέλεξε κατά πλειοψηφία (99,97% του παρισταμένου εταιρικού κεφαλίου), για τη χρήση 2006, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της εταιρείας, την ελεγκτική εταιρεία PWC (Price Waterhourse Coopers), που συνδυάζει την ιδιότητα ελεγκτή εγνωσμένου διεθνούς κύρους, με αμοιβή 350.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. κ.λ.π. εξόδων, και προτεινόμενους ελεγκτές τους κ.κ.
- Κωνσταντίνο Μιχαλάτο του Ιωάννη (ΑΜ ΣΟΕΛ 11701) ως τακτικό
- Κυριάκο Ριρή του Γεωργίου (ΑΜ ΣΟΕΛ 12111) ως αναπληρωματικό
7. Αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού
της εταιρείας, ώστε να συμπεριληφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής κατά το ποσόν των 237.227,60 Ευρώ, λόγω ασκήσεως του δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών από τους δικαιούχους του προϊσχύσαντος προγράμματος (stock option), που αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την υπ’ αριθμ. 1083/12.12.2005 συνεδρίασή του.
8. την προσαρμογή του Καταστατικού της εταιρείας στις διατάξεις του Ν.3429/05 περί Δ.Ε.Κ.Ο., με τροποποίηση των άρθρων 6 και 19 του Καταστατικού αυτής, προκειμένου να περιλάβουν αντίστοιχα, αφενός μεν όσα προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης (Αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. - Αποκλίσεις στη χρήση αντληθέντων κεφαλαίων) και αφετέρου ορισμένες από τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Δ.Σ. (σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/20) που δεν περιλαμβάνοντο στο ισχύον Καταστατικό κ’ όσα προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 και της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3016/2002 (Μέλη Δ.Σ. – Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας).
Eπίσης, αποφάσισε την κωδικοποίηση του Καταστατικού της εταιρείας σε ενιαίο κείμενο, ώστε να περιλάβει τις κατά τ’ ανωτέρω τροποποιήσεις των άρθρων 5, 6 και 19 του Καταστατικού αυτής.
9. Αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτου bonus στο προσωπικό της εταιρείας, λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών για την εταιρεία οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσεως 2005, ποσού 1.250 Ευρώ για κάθε εργαζόμενο, εξαιρουμένων των διευθυντικών και λοιπών στελεχών του Ομίλου στα οποία χορηγείται τακτικό bonus, σύμφωνα με το ισχύον σύστημα των αμοιβών τους.
10. Αποφάσισε την έγκριση της αποφάσεως του Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 1090/12.4.2006 περί παραχώρησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας (stock option) για το έτος 2006, στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (περιλαμβανομένων του Προέδρου του Δ.Σ., του Δ/νοντος Συμβούλου και του εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. κ. Δημ. Ματθαίου), ήτοι συνολικά 272.100 μετοχών.
-
21:19 Απατεώνες απέσπασαν ως "τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ" χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από 70χρονη
-
20:56 Τη σημασία της ενότητας επεσήμανε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο βασιλιάς Κάρολος
-
20:43 Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο στηρίζει τον γιο του για πρόεδρο στις εκλογές του 2026
-
20:19 Σουηδία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που επιτέθηκε σε ενοίκους σπιτιού στο Μπόντεν
-
20:00 Startups: Γιατί οι Έλληνες fund managers αισιοδοξούν για το 2026
-
19:37 NYT: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
-
19:20 Ισραήλ: 5 συλλήψεις για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
-
18:56 Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - "Υπάρχουν καλές ιδέες για μια βιώσιμη ειρήνη"
-
18:35 Με ιδιαίτερη αναφορά στην Ουκρανία το μήνυμα του ποντίφικα για τα Χριστούγεννα
-
18:13 Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά "σοβαρό περιστατικό" στην πόλη Μπόντεν
-
Μερίδια προμηθευτών: Κάτω από το 50% η ΔΕΗ – Άνοδος για Metlen, στο 15% ΗΡΩΝ–NRG
-
Τι αυξήσεις μισθών θα φέρει το ξεπάγωμα των συλλογικών συμβάσεων
-
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη
-
Τα 13 μεγάλα επιχειρηματικά deals του νέου έτους
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα
-
Η Μόσχα παρουσίασε πρόταση στο Παρίσι σχετικά με τον φυλακισμένο στην Ρωσία Γάλλο ερευνητή Λοράν Βινατιέ
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες
-
Νόβακ: Οι κυρώσεις καθυστερούν τα σχέδια της Ρωσίας για τριπλασιασμό της παραγωγής LNG
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος
-
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη (27)
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς (24)
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες (17)
-
CNN: Η σκιά της Ρωσίας κάνει την προοπτική του πολέμου πραγματική για την Ευρώπη - "Οι κυβερνήσεις πρέπει να πουν την αλήθεια στους λαούς τους" (16)
-
Φτιάχνεται αυτός ο κόσμος; (8)
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος (5)
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα (5)
-
Ο Τραμπ εύχεται "ευτυχισμένα Χριστούγεννα" σε όλους, "συμπεριλαμβανομένων των αποβρασμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς" (3)
-
Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για αλκοτέστ – Σε 7.000 ελέγχους εντοπίστηκαν 87 παραβάτες (2)
-
DW: Ποιος είναι ο ισχυρότερος Αμερικανός στον πλανήτη; (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ