Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων Α΄ τριμήνου 2006 της εταιρείας, του άρθρου 293 του νέου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 25 Νοεμβρίου του 2005, και συγκεκριμένα το άρθρο 212 του Κανονισμού, το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 3.4.2006, λαμβάνοντας υπόψη τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις 2005 της εταιρείας βάσει Δ.Λ.Π., αποφάσισε την ένταξη στην κατηγορία Επιτήρησης (άρθρο 212) των μετοχών της εταιρείας από τη Τρίτη 4 Απριλίου 2006.
Οι λόγοι ένταξης βάσει των άρθρων 212 και 213 του Κανονισμού είναι:
1. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και
2. Τα κέρδη φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε μητρικό και ενοποιημένο επίπεδο είναι αρνητικά.
Όπως είναι ήδη γνωστό η ΚΛΩΝΑΤΕΞ δραστηριοποιείται μέσω συμμετοχών κατά κύριο λόγο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Μέσω της θυγατρικής της ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ, η ΚΛΩΝΑΤΕΞ ελέγχει και συμμετέχει σε 8 εταιρείες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προήρχετο αποκλειστικά από παροχή υπηρεσιών στις θυγατρικές της.
Στις 31/12/2005 η εταιρεία σταμάτησε την παροχή των υπηρεσιών αυτών, ως εκ τούτου δεν εμφανίζει κύκλο εργασιών. Η μείωση του κύκλου εργασιών του ομίλου οφείλεται στην έλλειψη κεφαλαίου κινήσεως για την χρηματοδότησή του, καθώς και στη διακοπή της παραγωγής ζημιογόνων μονάδων και προϊόντων. Λόγω συσσωρευμένων ζημιών, η καθαρά θέση της εταιρείας είναι κάτω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 47 του ΚΝ 2190/20.
Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση για την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.
Στις 17 Μαρτίου 2006 υπεγράφη συμφωνία με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες για την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του κλωστ/κού τομέα του ομίλου, υπό όρους και προϋποθέσεις. Πέραν των άλλων προβλέπεται η συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των εταιρειών FANCO A.E., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.Β.Ε. από την μητρική τους ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τον Ισολογισμό της 31/3/2006 ο οποίος αποτελεί και τον Ισολογισμό μετασχηματισμού και τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών.
Παράλληλα προβλέπεται έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ή/και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ, μέχρι ποσό τουλάχιστον 10 εκ. Euro, την οποία έχει εγγυηθεί Ευρωπαϊκή τράπεζα, ποσό με το οποίο θα μειωθούν τα δάνεια των κύριων πιστωτριών τραπεζών.
Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω, προβλέπεται επίσης και αναχρηματοδότηση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού των θυγατρικών μέχρι του ποσού των 140 εκ. Euro με ειδικούς όρους που θα συμφωνηθούν.
Η βιωσιμότητα της εταιρείας και του ομίλου θα εξαρτηθεί από την επιτυχία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου των θυγατρικών, την ομαλή χρηματοδότηση, την αναχρηματοδότηση όλων των δανείων, την ρύθμιση των υπολοίπων οφειλών, την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την αύξηση του κεφαλαίου της ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ.
-
00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
-
00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
-
00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
-
00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
-
00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
-
00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
-
00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
-
30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ