Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων Α΄ τριμήνου 2006 της εταιρείας, του άρθρου 293 του νέου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 25 Νοεμβρίου του 2005, και συγκεκριμένα το άρθρο 212 του Κανονισμού, το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 3.4.2006, λαμβάνοντας υπόψη τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις 2005 της εταιρείας βάσει Δ.Λ.Π., αποφάσισε την ένταξη στην κατηγορία Επιτήρησης (άρθρο 212) των μετοχών της εταιρείας από τη Τρίτη 4 Απριλίου 2006.
Οι λόγοι ένταξης βάσει των άρθρων 212 και 213 του Κανονισμού είναι:
1. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και
2. Τα κέρδη φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε μητρικό και ενοποιημένο επίπεδο είναι αρνητικά.
Όπως είναι ήδη γνωστό η ΚΛΩΝΑΤΕΞ δραστηριοποιείται μέσω συμμετοχών κατά κύριο λόγο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Μέσω της θυγατρικής της ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ, η ΚΛΩΝΑΤΕΞ ελέγχει και συμμετέχει σε 8 εταιρείες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προήρχετο αποκλειστικά από παροχή υπηρεσιών στις θυγατρικές της.
Στις 31/12/2005 η εταιρεία σταμάτησε την παροχή των υπηρεσιών αυτών, ως εκ τούτου δεν εμφανίζει κύκλο εργασιών. Η μείωση του κύκλου εργασιών του ομίλου οφείλεται στην έλλειψη κεφαλαίου κινήσεως για την χρηματοδότησή του, καθώς και στη διακοπή της παραγωγής ζημιογόνων μονάδων και προϊόντων. Λόγω συσσωρευμένων ζημιών, η καθαρά θέση της εταιρείας είναι κάτω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 47 του ΚΝ 2190/20.
Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση για την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.
Στις 17 Μαρτίου 2006 υπεγράφη συμφωνία με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες για την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του κλωστ/κού τομέα του ομίλου, υπό όρους και προϋποθέσεις. Πέραν των άλλων προβλέπεται η συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των εταιρειών FANCO A.E., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.Β.Ε. από την μητρική τους ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τον Ισολογισμό της 31/3/2006 ο οποίος αποτελεί και τον Ισολογισμό μετασχηματισμού και τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών.
Παράλληλα προβλέπεται έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ή/και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ, μέχρι ποσό τουλάχιστον 10 εκ. Euro, την οποία έχει εγγυηθεί Ευρωπαϊκή τράπεζα, ποσό με το οποίο θα μειωθούν τα δάνεια των κύριων πιστωτριών τραπεζών.
Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω, προβλέπεται επίσης και αναχρηματοδότηση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού των θυγατρικών μέχρι του ποσού των 140 εκ. Euro με ειδικούς όρους που θα συμφωνηθούν.
Η βιωσιμότητα της εταιρείας και του ομίλου θα εξαρτηθεί από την επιτυχία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου των θυγατρικών, την ομαλή χρηματοδότηση, την αναχρηματοδότηση όλων των δανείων, την ρύθμιση των υπολοίπων οφειλών, την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την αύξηση του κεφαλαίου της ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ.
-
17:15 Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy
-
17:07 Πώς υποδέχτηκε ο γαλλικός Τύπος τον νέο πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί
-
17:00 Κάλας: O Πούτιν δοκιμάζει την ενότητά μας
-
17:00 Σε τροχιά νέων ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq με τη βοήθεια του PPI - Εκτοξεύεται 40% η μετοχή της Oracle
-
16:44 ΥΠΑΜ Γερμανίας για ρωσικά drones στην Πολωνία: Στοχευμένη, σκόπιμη ενέργεια
-
16:40 LIVE BLOG: Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για τα ρωσικά drone στην Πολωνία: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ
-
16:32 Νέα παρέμβαση Τραμπ για τα επιτόκια της Fed - "Απόλυτη καταστροφή ο Πάουελ"
-
16:29 Jefferies: Πρωταθλήτριες οι ελληνικές τράπεζες στην πιστωτική επέκταση στην Ευρώπη – Γιατί θα διατηρήσουν το "χρυσό μετάλλιο" για πολλά χρόνια
-
16:25 Λίστα Forbes 400: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί το 2025
-
16:22 Βρετανία: Θα εξετάσει την ενίσχυση της αεράμυνας του ΝΑΤΟ πάνω από την Πολωνία
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία (142)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (38)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (37)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (21)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (18)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (16)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών (5)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
