Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30/09/2009, καταρτισμένες με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2009 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανέρχονται σε 51.4 εκατ. ευρώ, έναντι 55 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2008, σημειώνοντας μείωση κατά 6,5% που οφείλεται στις χαμηλότερες πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 28,6 εκατ. ευρώ έναντι 38,5 εκατ. ευρώ το περυσινό εννεάμηνο, μειωμένες κατά 25,6%.
Τα έσοδα από τον τομέα της ενέργειας ανήλθαν σε 22,8 εκατ ευρώ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2008, αυξημένα κατά 37,8%, κυρίως λόγω της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος της εταιρείας η οποία πλέον ανέρχεται σε 148,6 MW.
Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε σε 19,6 εκατ. ευρώ, έναντι 18,9 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένη κατά 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα EBITDA από την ενέργεια ανήλθαν σε 14,8 εκατ. έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένα κατά 33,7%. Τα EBITDA από τις κατασκευές διαμορφώθηκαν σε 4,7 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο της περυσινής χρονιάς, μειωμένα κατά 39%.
Τα συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 14,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,3% έναντι των 15,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2009, επηρεασμένα από την χαμηλότερη κατασκευαστική δραστηριότητα. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων επηρεάστηκαν και από τα μειωμένα έσοδα από τόκους και διαμορφώθηκαν στα 18,5 εκατ. ευρώ έναντι 23,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2008, μειωμένα κατά 20,4%.
Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 13,8 εκατ. ευρώ, έναντι 17,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μειωμένα κατά 20,2% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2008.
Οι επενδύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 83,4 εκατ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2009, καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα επιταχύνεται.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 18,2 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή ταμειακή θέση του Ομίλου (διαθέσιμα μείον τραπεζικός δανεισμός) ανέρχεται σε 81,3 εκατ. ευρώ.
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί 148,6 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, ενώ κατασκευάζει 103,5 MW τα οποία αναμένονται να εγκατασταθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα τρίμηνα. H εταιρεία διαθέτει άδειες παραγωγής για επιπλέον 631 MW αιολικών πάρκων και 112 MW υδροηλεκτρικών έργων, ενώ έχει καταθέσει αιτήματα για άδειες παραγωγής που προσεγγίζουν τα 2500 MW.
Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες χώρες, με έμφαση στην περιοχή της Ν.Α Ευρώπης.
-
17:34 Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις 2.100 μονάδες με Eurobank και έξτρα ώθηση από ΗΠΑ
-
17:30 Η Qualco Intelligent Finance υποστηρίζει τα παιδιά με προβλήματα υγείας του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού"
-
17:06 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Απορρίπτουν τον διάλογο - Νέο "δεν πληρώνω" στα διόδια
-
17:05 Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μπρατάκος δεν είχε καμία εξήγηση για το πώς φτάσαμε στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
-
17:03 Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
-
17:02 ΕΛΚ: Παρεμβάσεις σε 9 τομείς για την ανταγωνιστικότητα
-
16:58 Τι κατέθεσε ο Ιω. Μπρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
16:50 Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση αποκλειστικού ελέγχου του αυτοκινητοδρόμου "Εγνατία Οδός" από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
-
16:46 Απολογήθηκε ο Χρ. Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών
-
16:35 Για νέες απάτες AI στο Android αυτή την εορταστική περίοδο προειδοποιεί η ESET
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Όρμπαν: Το ζήτημα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι "νεκρό" και δεν θα περάσει
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (73)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (21)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (10)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (10)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (9)
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι (9)
-
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"! (8)
-
Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία και οποιαδήποτε λύση της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα (7)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ