Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 17-Νοε-2009 17:05

    Κορρές: Αποτελέσματα 9μήνου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας και των περιθωρίων κέρδους συνέχισαν να αποτελούν στρατηγικό στόχο και στο εννεάμηνο του 2009 για τον Όμιλο Κορρέ. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €37,9 εκατ. από €37,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 0,2% από το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

    Τα λειτουργικά προ αποσβέσεων έξοδα  [Έρευνας και Ανάπτυξης, Διοικητικής Λειτουργίας και Διάθεσης] του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €16,3εκατ. το εννεάμηνο του 2009 έναντι €18,2εκατ. το αντίστοιχο του 2008, μειωμένα κατά €1,9εκατ. ή 10,2%. 

    Για συγκρίσιμους λόγους, εάν αφαιρέσουμε από το εννεάμηνο του 2009 τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης προ αποσβέσεων της Φάρμακον Βορείου Ελλάδος Α.Ε.Β.Ε.- εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε μετά το εννεάμηνο του 2008- και της District Two, καθώς και από το εννεάμηνο του 2008 τους  τρεις μήνες για τους οποίους ενοποιήθηκε η District Two, τα αντίστοιχα λειτουργικά  έξοδα του Ομίλου ανήλθαν στα €14,5εκατ. από €17,6εκατ. το εννεάμηνο του 2008, μειωμένα κατά  €3,1εκατ. ή 17,5%. 

    Η σημαντική μείωση των εξόδων είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης για μείωση του λειτουργικού κόστους.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €7,9εκατ. το εννεάμηνο του 2009 από €6,8εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008, αυξημένα κατά €1,1εκατ. ή 16,2%, αποτέλεσμα των μειωμένων λειτουργικών εξόδων. Έτσι το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε στο 20,7% από 17,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

    Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €3,4 εκατ. το εννεάμηνο του 2009, έναντι €3,1εκατ. την αντίστοιχη περίοδο, ενισχυμένα κατά 10,4% λόγω κυρίως της αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας.

    Οι λειτουργικές ταμειακές ροές  διαμορφώθηκαν θετικές στα €5,5εκατ. από -€2,6εκατ. το προηγούμενο εννεάμηνο του 2008, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης για αποτελεσματικότερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.

    Ο Όμιλος έχοντας θέσει ως βασικούς άξονες στρατηγικής το λανσάρισμα νέων κατηγοριών προϊόντων, την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας Κορρές καθώς και την επικέντρωση του ενδιαφέροντος του στις αναπτυγμένες αγορές πέτυχε τα παρακάτω το τρίτο τρίμηνο του 2009:

    Δυναμική είσοδο στην κατηγορία της αντιγήρανσης στα φαρμακεία στην Ελλάδα με την νέα σειρά προϊόντων προσώπου «Βελανιδιά και Κερσετίνη», βασισμένη στη βραβευμένη με ΝΟΜΠΕΛ χημείας ανακάλυψη του πρωτεασώματος, και ‘μεταφράζοντας’ για πρώτη φορά παγκοσμίως την έρευνα στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση σε καλλυντικό προϊόν. 

    Περαιτέρω αναγνώριση των προϊόντων του, σε συνέχεια των διακρίσεων της μάρκας Κορρές στην Αμερική ως το ταχύτερο αναπτυσσόμενο Brand στο δίκτυο της Sephora για το 2009, μέσα από τη συμφωνία που ήλθε με την αμερικανική Delta Air Lines- τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως-για την προσφορά προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες Business Elite Class. Ο Όμιλος έτσι αποκτά σημαντικές δυνατότητες επικοινωνίας της μάρκας σε νέους καταναλωτές. 

    Τη σύναψη συμφωνίας παροχής άδειας χρήσεως των εμπορικών της σημάτων στην Johnson & Johnson για την παραγωγή και διανομή/προώθηση των προϊόντων της στην αγορά της Βόρεια Αμερικής, αξιοποιώντας περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης στη συγκεκριμένη αγορά. 
     
     Για το μέλλον, η έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και  καινοτόμων μεθόδων παραγωγής όπως είναι οι εκχυλίσεις βοτάνων, θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντες ανάπτυξης των μεριδίων της μάρκας στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό για τις υπόλοιπες αγορές εστίασης όπως Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, η ανάπτυξη θα προέλθει από ένα συνδυασμό επέκτασης σε νέα σημεία πώλησης, όπως είναι τα φαρμακεία και τα επιλεκτικά σημεία που έχουν ενισχύσει την κατηγορία φυσικών  προϊόντων, καθώς και από τη λειτουργία νέων καταστημάτων.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ