Συνεχης ενημερωση
Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ανέθεσε στην Κοινοπραξία "Space Hellas A.E. - KBI Impuls Hellas A.E." το έργο "Ανάπτυξη Υποδομών για την αρχική εξυπηρέτηση αναγκών των φορέων του Δημοσίου Τομέα απομακρυσμένων περιοχών για προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνιών με τη χρήση του Δημόσιου Δορυφορικού Συστήματος Hellas Sat - ΔΟΡΥ".
Το έργο είναι του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, έχει χρόνο υλοποίησης 2 έτη και το συμβατικό τίμημά του ανέρχεται στα 8.750.709 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Tο έργο "ΔΟΡΥ" αποτελεί ένα τυπικό έργο παροχής ολοκληρωμένων δορυφορικών υπηρεσιών ("με το κλειδί στο χέρι") που καλύπτει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού, την παροχή τηλεφωνίας, διασύνδεσης με το διαδίκτυο και διασύνδεση δικτύων data των 13 Φορέων και Υπουργείων του Δημοσίου Τομέα. Αφορά κυρίως στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας που εξυπηρετούνται καλύτερα μέσω του δορυφόρου HELLAS-SAT, στα πλαίσια των στόχων της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Τα πιο σημαντικά μέρη του Δορυφορικού δικτύου ΙΡ, είναι o Κεντρικός Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός, oι Απομακρυσμένοι Τερματικοί σταθμοί και το Δίκτυο Πρόσβασης των Φορέων. Ο Κεντρικός Επίγειος Σταθμός (Hub) θα εγκατασταθεί στην περιοχή "Κρεβάτια" του Υμηττού και θα αποτελεί το κέντρο διαχείρισης του συνολικού δικτύου παρέχοντας δορυφορικές συνδέσεις με 1620 απομακρυσμένα τερματικά (σταθερούς σταθμούς, κινητούς σταθμούς, σταθμούς εγκατεστημένους σε οχήματα και σταθμούς εγκατεστημένους σε πλοία) δεκατρείς επίγειες συνδέσεις με τα κεντρικά σημεία των φορέων που μετέχουν στο Δίκτυο "ΔΟΡΥ" καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο και απευθείας σύνδεση με πάροχο υπηρεσιών Internet (ISP). Ένα δεύτερο ανεξάρτητο δορυφορικό δίκτυο θα καλύπτει τις ανάγκες της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).
H Space Hellas διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία στους τομείς του System Integration και Value Added Solutions Provisioning. Έχει υλοποιήσει πολυάριθμα έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχει τη δυνατότητα και ικανότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, προμήθεια, υποστήριξη και συντήρηση τηλεπικοινωνιακών και πληροφοριακών συστημάτων.
-
23:35 Ρούτε: "Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ - Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες εντός της Συμμαχίας"
-
23:24 Οι φόβοι του AI χτύπησαν ξανά την Wall Street - Γκρεμίστηκε 2% ο Nasdaq
-
23:20 Βίντεο της CIA στο YouTube με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους στην Κίνα
-
23:10 "Απασφάλισε" η Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ζητά με SMS στον Μ. Χρυσοχοΐδη να "παραιτήσει" τον Άδ. Γεωργιάδη ή να παραιτηθεί
-
22:33 Μέλη του ΝΑΤΟ υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέσω του μηχανισμού PURL
-
22:17 Κατρακύλησαν 3% οι τιμές του πετρελαίου
-
22:11 Ιταλία: Πέντε μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Casapound καταδικάστηκαν για επανασύσταση του φασιστικού κόμματος
-
22:06 e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων
-
21:57 Μακρόν: Προέχει η προετοιμασία των Ευρωπαίων για τον διάλογο με τον Πούτιν
-
21:49 Βυθίστηκαν χρυσός και ασήμι καθώς μετριάζονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία
-
Τουρισμός: Τι δείχνουν τα early bookings για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (62)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (45)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (26)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (23)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (15)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (9)
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ