Συνεχης ενημερωση
Α. Πραγματοποιήθηκε στις 19/05/2006 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Κλωστήρια Ναούσης, η οποία αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (εταιρείας και ενοποιημένων) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005, μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ενοποιημένων) για την χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005.
3. Έγκριση αποζημιώσεων και αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Καταστατικού για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 και έγκριση για σύναψη ειδικής σύμβασης εργασίας ή εντολής με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσδιορισμός της αμοιβής αυτών.
4. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ελεγκτή για τη χρήση 2006.
5. Επικύρωση εκλογής μελών του Δ.Σ.
6. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.
7. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.
Η σημερινή Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε ποσοστό 39,7344% (ήτοι 28.189.554 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με αριθμό παρισταμένων μετόχων τρείς -3-) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου και έλαβε αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Θέμα 1ον: H Eτήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ενοποιημένες) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 βάσει Δ.Π.Χ.Π. (IFRS), μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή. Λόγω μή ύπαρξης κερδών αποφασίστηκε η μή διανομή μερίσματος για την χρήση 2005.
Θέμα 2ον: Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ενοποιημένες), για την χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005.
Θέμα 3ον: Ομόφωνα και παμψηφεί εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις και αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Kαταστατικού για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005, καθώς και η σύναψη ειδικής σύμβασης εργασίας ή εντολής με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσδιορίσθηκε η αμοιβή αυτών.
Θέμα 4ον: Ομόφωνα και παμψηφεί εξέλεξε για τον έλεγχο της χρήσης 2006, την Ελεγκτική Εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε. Σύμφωνα δε με τον Νόμο, η αμοιβή θα καθορισθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.E.Λ.
Θέμα 5ον: Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων επικύρωσε ομόφωνα και παμψηφεί την εκλογή του κου Νικολάου Γεωργακέλλου ως νέο μέλος του Δ.Σ., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κου Νικολάου Πουλαντζά. Κατόπιν αυτού, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
1. Θωμάς Χ. Λαναράς - Πρόεδρος – Εκτελεστικό μέλος
2. Μάϊκλ-Γκόρντον Τζόλιφ - Αντιπρόεδρος – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικός
3. Χαράλαμπος Βατίστας - Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος
4. Βασίλειος Τσιλιμπάρης - Σύμβουλος – Ανεξάρτητος-Μη εκτελεστικός
5. Νικόλαος Γεωργακέλλος - Σύμβουλος - Ανεξάρτητος -Μη εκτελεστικός
Θέμα 6ον: Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.
Θέμα 7ον: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί όλες τις σχετικές ενέργειες της Διοίκησης και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει και ολοκληρώσει την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου καθώς και κάθε άλλης ενέργειας που απαιτείται για την επιβίωση της Εταιρείας. Όπως ενημέρωσε σχετικά ο Προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χαράλαμπος Βατίστας, ο όμιλος εταιρειών της Κλωστήρια Ναούσης είχε καταθέσει στις κύριες πιστώτριες τράπεζες από τον Ιούνιο του 2005 αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των Εταιρειών του Ομίλου με στόχο την έγκριση και χρηματοδότησή του από αυτές.
Παρά την καθυστερημένη τελικά έγκριση του στις 17 Μαρτίου του 2006, η εταιρεία υλοποιούσε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση αυτή, όπως κλείσιμο ζημιογόνων μονάδων, σταδιακή αναδιάρθρωση των υφισταμένων μονάδων με αποτέλεσμα, παρά την μείωση του κύκλου εργασιών, να υπάρξει και σημαντική μείωση των λειτουργικών ζημιών.
Από αρχές Απριλίου άρχισε ήδη η χρηματοδότηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών Εταιρειών Fanco, Κλωστήρια Ροδόπης και Gallop από την εταιρεία μας.
Επίσης προβλέπει ότι, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εταιρείας με έκδοση μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ή/και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα πραγματοποιηθεί συνολική αναδιάρθρωση, σε μακροπρόθεσμη βάση, των δανείων της Εταιρείας ύψους μέχρι 140 εκατομμυρίων ευρώ.
Β. Πραγματοποιήθηκε στις 19/5/2006 η Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας Κλωστήρια Ναούσης κατά την οποία αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Αναδιάρθρωση και εξυγίανση των Εταιρειών του Ομίλου Κλωστήρια Ναούσης.
2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την επανεξέταση των υφισταμένων συμβάσεων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των λειτουργιών της Εταιρείας.
3. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών ή άλλων Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.
5. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
6. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.
Η σημερινή Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε ποσοστό 40,1335% (ήτοι 28.472.691 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με αριθμό παρισταμένων μετόχων πέντε -5-) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου και έλαβε αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης πλην του 5ου θέματος (Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου), για το οποίο αποφασίσθηκε η αναβολή της εξέτασής του για την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2006 και ώρα 11:00 π.μ., στην έδρα της Εταιρείας, βάσει του άρθρου 39 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920.
Θέμα 1ον: Εγκρίθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί όλες οι ενέργειες της Διοίκησης, που έγιναν με σκοπό την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, καθώς και τις συμφωνίες της Διοίκησης με τις Τράπεζες και τον χειρισμό όλων των επί μέρους λειτουργικών ανακατατάξεων και να εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να συμφωνήσει και να ενεργήσει ότι κρίνεται απαραίτητο για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της Εταιρείας και των θυγατρικών της Εταιρειών.
Θέμα 2ον: Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων εξουσιοδότησε ομόφωνα και παμψηφεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να επανεξετάσει τις υφιστάμενες συμβάσεις, τόσο μεταξύ των Εταιρειών του Ομίλου, όσο και με τρίτους, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των λειτουργιών της Εταιρείας και ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τις ήδη τροποποιηθείσες, συναφθείσες και υπό τροποποίηση συμβάσεις.
Θέμα 3ον: Η Γενική Συνέλευση δεν εξέτασε το εν λόγω θέμα λόγω του ότι είχε περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη εντελώς επικουρικά και εξετάστηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που ακολούθησε αμέσως μετά.
Θέμα 4ον: Η Γενική Συνέλευση δεν εξέτασε το εν λόγω θέμα λόγω του ότι είχε περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη εντελώς επικουρικά και εξετάστηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που ακολούθησε αμέσως μετά.
Θέμα 5ον: Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η αναβολή της εξέτασης του 5ου θέματος σε μεταγενέστερη ημερομηνία μέσα πάντα στα όρια του νόμου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2006 και ώρα 11.00΄ π.μ., ώστε να ληφθεί και τυπικά η έγκριση των βασικών πιστωτριών Τραπεζών, που περιλαμβάνεται ως όρος στην συμφωνία (M.O.U.) που υπέγραψαν ο Όμιλος και οι Εταιρείες με τις Τράπεζες για την έγκριση και χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των Εταιρειών του κλωστοϋφαντουργικού τομέα.
Θέμα 6ον: Το εν λόγω θέμα δεν συζητήθηκε.
-
19:38 Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία - Δυστυχώς αποδείχθηκε χαμένη
-
19:27 Στήριξη στα ακριτικά νησιά με μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
18:53 ΕΧΑΕ: Στο 6,75% η συμμετοχή της Praude Asset Management - Με 1,58% η Jefferies International
-
18:51 Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
-
18:44 Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου - 15 συλλήψεις
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
