Συνεχης ενημερωση
Η Εταιρεία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 πραγματοποιήθηκε η Συνέχιση της από 11.08.2009 2η Επαναληπτική της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας στο Ξενοδοχείο PARK .
Επί συνόλου 24.319.250 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, δέσμευσαν εμπρόθεσμα 32 μέτοχοι με 12.321.847 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι 50,667% του συνολικού Μετοχικού Κεφαλαίου.
Παραστάθηκαν και εκπροσωπήθηκαν στη Συνέχιση της από 11.08.2009 2ης Επαναληπτικής της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων εμπρόθεσμα 26 μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών με 12.313.567 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι 50,633% του συνολικού Μετοχικού Κεφαλαίου και εκπρόθεσμα 10 μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών με συνολικό αριθμό μετοχών 981.619 (εκ των οποίων, οι μεν 2 είναι εμπρόθεσμοι μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών που κατέθεσαν επί πλέον μετοχές με δικαίωμα ψήφου εκπρόθεσμα καθώς επίσης οι υπόλοιποι 8 είναι εκπρόθεσμοι μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών με δικαίωμα ψήφου που εμφανίσθηκαν στη Γενική Συνέλευση), ήτοι ποσοστό 4,036% επί του συνολικού Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας.
Συνολικά παραστάθηκαν και εκπροσωπήθηκαν στη Συνέχιση της από 11.08.2009 2ης Επαναληπτικής της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας 36 μέτοχοι και εκπρόσωποι αυτών με 13.295.186 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι 54,669% του συνολικού Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση είχε απαρτία, σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφο 4 του Κ.Ν. 2190/1920.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Κων/νος Κούτλας ανάγνωσε τις ερωτήσεις του μετόχου κου Σπύρου Κούτλα, οι οποίες είχαν κατατεθεί στις 6.7.2009 ως δικαιώματα μειοψηφίας και τις απαντήσεις της Διοίκησης της Εταιρείας, καθώς επίσης και την ερώτηση προς τον εσωτερικό ελεγκτή της Εταιρείας και την απάντηση.
Κατόπιν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Κων/νος Κούτλας ανάγνωσε τις ερωτήσεις της Εταιρείας "JESSORE HOLDINGS Cο LIMITED", οι οποίες είχαν κατατεθεί την 11.08.2009 ως αίτημα αναβολής και τις απαντήσεις της Διοίκησης της Εταιρείας.
Οι ερωτήσεις και απαντήσεις εδόθησαν και εγγράφως στους παρευρισκόμενους μετόχους και εκπροσώπους αυτών και ανακοινώθηκε ότι θα κοινοποιηθούν και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Κατόπιν των ανωτέρω η Συνέχιση της από 11.08.2009 2ης Επαναληπτικής της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 18ης Αυγούστου 2009 έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξής της:
1. Ενέκρινε κατά 85,85% θετικά και κατά 14,15% αρνητικά των παρισταμένων μετόχων και εκπροσώπων αυτών την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας ως εξής:
α. Με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190 / 1920 κατά 7.295.775 ευρώ με την έκδοση 24.319.250 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη.
Ο βασικός μέτοχος που κατέχει άμεσα τουλάχιστον 5% του Μετοχικού Κεφαλαίου και ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κων/νος Κούτλας, ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση τις προθέσεις του να συμμετάσχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας τουλάχιστον κατά το ποσοστό που κατέχει έως σήμερα.
β. Με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εισόδου στην Εταιρεία νέων στρατηγικών επενδυτών, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190 / 1920, ποσού έως 10 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη. Τα ονόματα των στρατηγικών επενδυτών και το τελικό ποσό στο οποίο θα συμμετάσχουν στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ανακοινωθεί σύμφωνα με το Νόμο με την κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
γ. Με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της Εταιρείας και την έκδοση νέων μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ των πιστωτών της Εταιρείας των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190 / 1920, ποσού έως 5 εκατ. ευρώ με έκδοση νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη.
Τα ονόματα των πιστωτών της Εταιρείας και το τελικό ποσό στο οποίο θα συμμετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, θα ανακοινωθούν σύμφωνα με το Νόμο με την κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
δ. Την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας, που αφορά το Μετοχικό Κεφάλαιό της ανάλογα με την υλοποίηση των τριών ανωτέρω αυξήσεων.
II. Ενέκρινε κατά 85,85% θετικά και κατά 14,15% αρνητικά των παρισταμένων μετόχων και εκπροσώπων αυτών και παρασχέθηκε η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της Εταιρείας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΧΑ και την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ και κάθε σχετικού θέματος.
-
10:13 Αφγανιστάν: Η Καμπούλ ανακοίνωσε ότι απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία με το Πακιστάν
-
10:03 ΗΠΑ: Δεύτερη δικαστική απόφαση κατά Τραμπ - Απαγορεύτηκε και στο Πόρτλαντ, μετά το Σικάγο, η ανάπτυξη Εθνοφρουράς
-
09:53 Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι μποϊκοτάρει τη σύνοδο της G20 στη Νότια Αφρική
-
09:45 Οι ΗΠΑ αφαιρούν τον Σύρο πρόεδρο Σάρα από τη μαύρη λίστα των "τρομοκρατών", εν όψει της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο
-
09:37 Ο Μακρόν υπόσχεται ότι θα βρεθούν τα κλεμμένα κοσμήματα του Λούβρου
-
09:28 ΟΗΕ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι επιθέσεις εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη έτον τον Οκτώβριο
-
09:22 Ναυτική δύναμη της ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου που υπέστη επίθεση πειρατών στον Κόλπο του Άντεν
-
09:10 ΟΟΣΑ: Σε υψηλά επίπεδα οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα - Εισέρρευσαν κεφάλαια 7,6 δισ. ευρώ το 2024
-
08:58 Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει αύριο τα χαρτιά του
-
08:53 Ο Τραμπ εξαίρεσε την Ουγγαρία απο τις κυρώσεις για αγορά ρωσικού πετρελαίου για ένα χρόνο
-
Χαμηλές εισφορές που οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας εξακολουθούν να επιλέγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τα τελευταία στοιχεία
-
Οι 4 σημαντικές συμφωνίες που υπογράφηκαν στην ενεργειακή σύνοδο P-TEC στην Αθήνα
-
Αττική-Πίττας: Γλύκαναν τα κέρδη οι εξαγωγές - Ποιες χώρες χρυσοπληρώνουν το ελληνικό μέλι
-
Μήπως είμαστε απατεώνες;
-
Το σχέδιο της Εθνικής για το φετινό μέρισμα – Στο προσκήνιο οι μέτοχοι
-
"Χτίζεται" η πλατφόρμα PriceMap με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - Πώς θα λειτουργεί
-
Μεγάλη ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη την Ουκρανία - Ολονύχτιοι συναγερμοί
-
Τι είναι ή δεν είναι "βαθύ κράτος"
-
Η έρευνα για τον καρκίνο προχωρά: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για τον καρκίνο του παγκρέατος που "ξεγελά" το ανοσοποιητικό μας
-
Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει αύριο τα χαρτιά του
-
Χαμηλές εισφορές που οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας εξακολουθούν να επιλέγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τα τελευταία στοιχεία (7)
-
Μήπως είμαστε απατεώνες; (5)
-
Τι είναι ή δεν είναι "βαθύ κράτος" (4)
-
Για την Ελλάδα οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν επένδυση (2)
-
Μεγάλη ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη την Ουκρανία - Ολονύχτιοι συναγερμοί (1)
-
"Χτίζεται" η πλατφόρμα PriceMap με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - Πώς θα λειτουργεί (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ