Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ολοκλήρωσε επιτυχώς νέες τιτλοποιήσεις δανείων συνολικού ύψους ευρώ 3,5 δισεκ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος σε ευρώ 5,1 δισεκ. από την αρχή του έτους.
Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ολοκλήρωσε επιτυχώς 3 νέες τιτλοποιήσεις δανείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3156/2003, συνολικού ύψους ευρώ 3.450 εκατ., ενισχύοντας περαιτέρω το απόθεμα ρευστότητας που ήδη διαθέτει.
Σημειώνεται ότι στο 2ο τρίμηνο του 2009 ολοκλήρωσε άλλες δύο τιτλοποιήσεις, συνολικού ύψους ευρώ 1.625 εκατ., ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των τιτλοποιήσεων που έχει πραγματοποιήσει το 2009 σε ευρώ 5.075 εκατ.
Ειδικότερα, οι νέες τιτλοποιήσεις έχουν ως εξής:
Στις 14 Αυγούστου 2009 ολοκληρώθηκε η πρώτη τιτλοποίηση που αφορούσε δάνεια χρηματοδοτικής μίσθωσης της Πειραιώς Leasing Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. ύψους ευρώ 540 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "GAIA Lease PLC". Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η UBS Investment Bank. Σημειώνεται ότι το 51% του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου αξιολογήθηκε με "Αaa" από τον οίκο Moody΄s.
Την ίδια ημερομηνία, ολοκληρώθηκε η δεύτερη τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών της Τράπεζας ύψους ευρώ 558 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση αυτήν πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "PRAXIS II Finance PLC". Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η Morgan Stanley and Co. International PLC. Το 68% των εκδοθέντων τίτλων αξιολογήθηκε με "Αaa" από τον οίκο Moody΄s.
Τέλος, στις 17 Αυγούστου 2009 ολοκληρώθηκε η τρίτη τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων της Τράπεζας ύψους ευρώ 2.352 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "AXIA III Finance PLC". Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η Citigroup Global Markets Limited. Το 71% των εκδοθέντων τίτλων αξιολογήθηκε με "Αaa" από τον οίκο Moody΄s.
Οι τίτλοι με διαβάθμιση AAA και των 3 τιτλοποιήσεων είναι αποδεκτοί για αναχρηματοδότηση από την ΕΚΤ.
-
13:44 Βραβείο επιχειρηματικότητας, επιστήμης και κοινωνικής προσφοράς στην Ιουλία Τσέτη από την ΠΕΦΝΙ
-
13:43 Πηγές ΝΔ: Τα παιχνίδια εντυπώσεων συνεχίζονται από την κ. Τυχεροπούλου
-
13:39 ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για τη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα
-
13:22 Είναι η νίκη Μαμντάνι "νίκη στρατηγικής" των Δημοκρατικών;
-
13:20 ΥΠΑΑΤ: Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων
-
13:17 ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ
-
13:15 Vodafone Ελλάδας και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναπτύσσουν υποθαλάσσιο εικονικό σεισμολογικό δίκτυο στη Σαντορίνη
-
13:12 Τα πρώτα μηνύματα από την τουριστική έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο
-
13:10 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΤΑ: Επίσημο αίτημα από τον Σ. Φάμελλο για να οριστεί άμεσα συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής
-
13:06 Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν - Δέκα τραυματίες
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Τι βλέπουν αναλυτές και αγορά για τα αποτελέσματα Alpha και ΕΤΕ
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (84)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (40)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (32)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (19)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (14)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (9)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (8)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (7)
-
Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος"; (6)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ