Συνεχης ενημερωση
Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ με γνώμονα την προστασία του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί ότι:
Στις 31/7/2009 οι εταιρείες με τις επωνυμίες "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." και "ΤΟΜΗ Ανώνυμη Βιομηχανική-Εμπορική-Τεχνική Εταιρεία" ("ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ") των ομίλων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αποκτούν κοινό έλεγχο της επιχείρησης "ΑΚΤΩΡ Facility Management Διαχείριση και Συντήρηση Κτιρίων Α.Ε." (ΑΚΤΩΡ FM), μέσω της αγοράς μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΚΤΩΡ FM από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Η συμμετοχή της ΕΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας και παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης εκ μέρους της ΤΟΜΗ, την οποία (αύξηση) η ΕΤΕ θα καλύψει εξολοκλήρου αναλαμβάνοντας τις μετοχές που θα εκδοθούν, και θα της διατεθούν, με τιμή διάθεσης στην ονομαστική αξία. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ FM κατά το ποσό των 161.538,00 ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 53.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία, έτσι ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM να ανέλθει σε 461.538,00 ευρώ, (300.000,00 ευρώ πριν από την αύξηση + 161.538,00 ευρώ = 461.538,00 ευρώ), διαιρούμενο σε 153.846 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα αναλάβει τις νέες μετοχές στην ονομαστική τους αξία καταβάλλοντας στην ΑΚΤΩΡ FM 161.538,00 ευρώ. Επίσης, συμφωνήθηκε και δικαίωμα veto της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στη διαδικασία λήψης αποφάσεων επί ορισμένων ζητημάτων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε. Συνεπώς ιδρύεται κοινός έλεγχος των ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και ΕΤΕ στην ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι οι εξής:
Α. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πιστωτικό ίδρυμα και δραστηριοποιείται στον κλάδο των τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών.
Β. Η ΤΟΜΗ είναι τεχνική εταιρεία και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία τεχνικών έργων.
Γ. Η ΑΚΤΩΡ FM δραστηριοποιείται στο χώρο της συντήρησης και διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, παρέχοντας όλες τις συναφείς υπηρεσίες στους κατόχους κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η παρούσα συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία γνωστοποιείται δυνάμει του άρθρου 4β παρ. 6 του ν. 703/77, όπως ισχύει, αυθημερόν. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM στην οποία θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα λάβει χώρα εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης εγκριτικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
-
16:48 Παγκόσμια ναυτιλία: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση της χρήσης του "σκιώδους στόλου"
-
16:26 Αυστραλία: Έντονες αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού Αλμπανέζι στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στην παραλία Μποντάι
-
16:22 Η Πολιτική Προστασία της Γάζας ανακάλυψε 94 σορούς σε ομαδικό τάφο
-
16:00 Τουρισμός: Τα πρώτα σημάδια της ζήτησης για το 2026
-
15:58 Τουρκία: Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών
-
15:53 Bloomberg: Permira και Warburg κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Clearwater Analytics
-
15:36 Κ. Ζαχαριάδης: Βρισκόμαστε στην αρχή ανασυνθέσεων - Καθοριστικός ο ρόλος Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
-
15:26 Έρευνα NielsenIQ: 8 στους 10 Έλληνες αγοράζουν από ασιατικές online πλατφόρμες - Κίνητρο η χαμηλή τιμή
-
15:10 Ελβετία: Η υπουργός Εσωτερικών ανοικτή σε απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά
-
14:53 Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
-
Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς
-
Η Βουλγαρία στο ευρώ - Επιτέλους
-
Στα αζήτητα τα χειμερινά εξοχικά - Σε άνοδο τα θερινά
-
Το κρέας βάζει φωτιά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
-
Ανοίγει δίαυλος απευθείας συνομιλιών Ευρώπης - Ρωσίας - "Ευπρόσδεκτη" η διάθεση του Πούτιν να συνομιλήσει με το Μακρόν, λέει η γαλλική προεδρία
-
Κρεμλίνο διαψεύδει Ζελένσκι - Δεν προετοιμάζεται απευθείας συνάντηση ΗΠΑ - Ρωσίας - Ουκρανίας
-
Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη δημιουργία 19 ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
-
Piney: "Κοιτάζει" νέες αγορές η startup που απλοποιεί τη λειτουργία των καταλυμάτων
-
Στροφή των καταναλωτών στα μπλε τιμολόγια – Πάνω από 1,5 εκατ. παροχές και μερίδιο 25,78% επιλέγουν σταθερή χρέωση
-
2025: Η χρονιά που οι τζίροι "βγήκαν στο φως"
-
Ανοίγει δίαυλος απευθείας συνομιλιών Ευρώπης - Ρωσίας - "Ευπρόσδεκτη" η διάθεση του Πούτιν να συνομιλήσει με το Μακρόν, λέει η γαλλική προεδρία (31)
-
Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς (16)
-
Το κρέας βάζει φωτιά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (9)
-
2025: Η χρονιά που οι τζίροι "βγήκαν στο φως" (8)
-
Μ. Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται, δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει - Εργάζεται ήδη επιτροπή "σοφών" (6)
-
ΠΑΣΟΚ: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες - Tων λίγων που καλοπερνούν και των πολλών που αγκομαχούν (4)
-
Μητσοτάκης προς αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο - όχι στο παράλογο (4)
-
Στα ύψη η εγκληματικότητα στη Νότια Αφρική - Ένοπλη συμμορία σκότωσε 9 ανθρώπους κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ (4)
-
Η Βουλγαρία στο ευρώ - Επιτέλους (3)
-
Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ