Συνεχης ενημερωση
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ με γνώμονα την προστασία του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί ότι:
Στις 31/7/2009 οι εταιρείες με τις επωνυμίες "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." και "ΤΟΜΗ Ανώνυμη Βιομηχανική-Εμπορική-Τεχνική Εταιρεία" ("ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ") των ομίλων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αποκτούν κοινό έλεγχο της επιχείρησης "ΑΚΤΩΡ Facility Management Διαχείριση και Συντήρηση Κτιρίων Α.Ε." (ΑΚΤΩΡ FM), μέσω της αγοράς μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΚΤΩΡ FM από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Η συμμετοχή της ΕΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας και παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης εκ μέρους της ΤΟΜΗ, την οποία (αύξηση) η ΕΤΕ θα καλύψει εξολοκλήρου αναλαμβάνοντας τις μετοχές που θα εκδοθούν, και θα της διατεθούν, με τιμή διάθεσης στην ονομαστική αξία.
Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ FM κατά το ποσό των 161.538,00 ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 53.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία, έτσι ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM να ανέλθει σε 461.538,00 ευρώ, (300.000,00 ευρώ πριν από την αύξηση + 161.538,00 ευρώ = 461.538,00 ευρώ), διαιρούμενο σε 153.846 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα αναλάβει τις νέες μετοχές στην ονομαστική τους αξία καταβάλλοντας στην ΑΚΤΩΡ FM 161.538,00 ευρώ. Επίσης, συμφωνήθηκε και δικαίωμα veto της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στη διαδικασία λήψης αποφάσεων επί ορισμένων ζητημάτων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε. Συνεπώς ιδρύεται κοινός έλεγχος των ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και ΕΤΕ στην ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι οι εξής:
Α. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πιστωτικό ίδρυμα και δραστηριοποιείται στον κλάδο των τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών.
Β. Η ΤΟΜΗ είναι τεχνική εταιρεία και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία τεχνικών έργων.
Γ. Η ΑΚΤΩΡ FM δραστηριοποιείται στο χώρο της συντήρησης και διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, παρέχοντας όλες τις συναφείς υπηρεσίες στους κατόχους κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η παρούσα συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία γνωστοποιείται δυνάμει του άρθρου 4β παρ. 6 του ν. 703/77, όπως ισχύει, αυθημερόν. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM στην οποία θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα λάβει χώρα εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης εγκριτικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
-
16:37 Μεξικό: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Πολιτεία Γκερέρο
-
16:36 Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τουλάχιστον 15 τραυματίες
-
16:18 Περιφέρεια Αττικής: Έργα προϋπολογισμού 7,83 εκατ. ευρώ για σχολικές μονάδες σε Χαλάνδρι, Δάφνη – Υμηττό και Γλυφάδα
-
16:06 Ιράν: Καταστολή των διαδηλώσεων, αλλά με διάθεση κατευνασμού
-
16:00 Politico: Έξι σενάρια σε γεωπολιτική, οικονομία και χρηματαγορές το 2026 και οι πιθανότητες να πραγματοποιηθούν
-
15:42 Ζελένσκι: Επέλεξε ως προσωπάρχη του τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρτατιωτικών πληροφοριών
-
15:41 Φινλανδία: Πρόοδος στην έρευνα για τη ζημιά στο υποθαλάσσιο καλώδιο
-
15:39 Πολύνεκρες τραγωδίες που αμαύρωσαν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς την τελευταία 25ετία
-
15:30 Θα παραμείνει ο Πάουελ στην Fed μετά το τέλος της προεδρίας του; Ερώτημα - "κλειδί" για τα σχέδια Τραμπ
-
15:26 Κ. Χατζηδάκης: 3,8 δισ. δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025- Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ
-
Η έφηβη κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ κάνει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο οικογενειακό μαυσωλείο
-
Το ανοδικό στοίχημα του 2026 είναι εδώ
-
Ποιοι βγαίνουν σε σύνταξη το 2026 - Όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για επαγγελματίες, μισθωτούς, Δημόσιο
-
Τίμος Δαούλας: Ο 32χρονος Έλληνας πίσω από το μεγαλύτερο hotel deal της Ιταλίας – Τα 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και η προσιτή κατοικία
-
Ισχυρό ξεκίνημα του 2026 για τα πολύτιμα μέταλλα - "Εκτοξεύεται" το ασήμι, ανοδικά και ο χρυσός
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ...
-
Εντός στόχων έκλεισαν οι δημόσιες επενδύσεις - Έρχεται μεγάλη υπέρβαση και στο πλεόνασμα το 2025
-
Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με το καλημέρα στο 2026
-
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Aγνοείται 15χρονη Ελληνίδα - Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων
-
Προεκλογική χρονιά (35)
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ (22)
-
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των φοιτητικών καταλόγων των ΑΕΙ – Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές (11)
-
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Aγνοείται 15χρονη Ελληνίδα - Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων (10)
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ... (9)
-
Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση κατά του καφέ και του ξενοδοχείου στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις (7)
-
Ταχυμεταφορές: Έξι εταιρείες από τις 738 στο σύνολο συγκεντρώνουν το 70% του τζίρου της αγοράς (6)
-
Εντός στόχων έκλεισαν οι δημόσιες επενδύσεις - Έρχεται μεγάλη υπέρβαση και στο πλεόνασμα το 2025 (5)
-
Το μήνυμα Μπάφετ καθώς παραδίδει τα ηνία: "Η Berkshire έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι εδώ για άλλα 100 χρόνια" (4)
-
Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή" (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ