Συνεχης ενημερωση
Συνήλθε σήμερα 29/6/2009 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. στην οποία παρέστησαν 30 Μέτοχοι κομιστές 83.064.919 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, δηλ. ποσοστό 75,97% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου
Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε ομόφωνα την εκλογή του κ. Νικολάου Καλαμαρά ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κ. Μαρ. Καλτσά, όπως είχε αποφασισθεί στην συνεδρίαση της 1/6/2009 του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επί του 2ου θέματος η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ομόφωνα την, κατά το άρθρο 37 του Ν.3693/2008, σύσταση Επιτροπής Ελέγχου και ορίζει ως μέλη της τους κ.κ. Γρηγόριο Χαραλαμπόπουλο - μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Αριστείδη Ντάση - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Νικόλαο Καλαμαρά - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. με αποδεδειγμένη επαρκή γνώση σε θέματα λογιστικής και ελεγκτικής.
Η Γενική Συνέλευση, με ψήφους 82.929.341 επί συνόλου παρευρισκομένων 83.064.919, ενέκρινε την από 25/6/09 πρόταση του Δ.Σ. για τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου 3 του Καταστατικού. Επισημαίνεται ότι η διεύρυνση δεν μεταβάλλει τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά συμπληρώνει, εξειδικεύει, εμπλουτίζει και αποσαφηνίζει υφιστάμενους σκοπούς της. (Η ως άνω πρόταση έχει δημοσιευθεί στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26/6/09 και βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας).
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την από 25/6/09 πρόταση του Δ.Σ. για την τροποποίηση της χρήσης της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίσθηκε από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 20/7/2007. (Η ως άνω πρόταση έχει δημοσιευθεί στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26/6/09 και βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας).
Επί του θέματος "Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και συζήτηση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος" το οποίο υπερψήφισαν μέτοχοι κάτοχοι 82.880.592 Μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου επί συνόλου παρευρισκομένων 83.064.919 η Διοίκηση της Εταιρείας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους Μετόχους ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δυνάμει της παρ.2 του άρθρου 11 του Καταστατικού αποφάσισε την έκδοση δύο κοινών ομολογιακών δανείων ύψους 12,4 εκ. ευρώ και 20,0 εκ ευρώ αντιστοίχως, με το προϊόν των οποίων θα εξοφληθεί ο ισόποσος βραχυπρόθεσμος δανεισμός που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση κατασκευής των έργων:ΜΥΗΕ ΙΣΧΥΟΣ 8,5 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΔΑΦΝΟΖΩΝΑΡΑ - ΣΑΝΙΔΙ και Α/Π ΙΣΧΥΟΣ 24 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΟΥΖΕΣ - ΑΓΚΑΘΑΚΙ - ΡΙΓΑΝΗ τα οποία έχουν ολοκληρωθεί.
Ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Εμμ. Μαργκουδάκης ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκομένους Μετόχους ότι πραγματοποιήθηκε καταρχήν συμφωνία για την εξαγορά ενός υπό ανάπτυξη αιολικού πάρκου ισχύος 18 MW. Η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της πληρώσεως σειράς προϋποθέσεων και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών, οπότε και ο όμιλος θα προβεί σε νέα ανακοίνωση. Το συνολικό κόστος της επένδυσης για την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς της άδειας, αναμένεται να ανέλθει σε 23,5 εκ ευρώ.
-
00:05 Συμβάσεις έργου ή εξαρτημένη εργασία; Ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τηλεργασία και πρακτικές συνέπειες για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα
-
00:05 Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Οι επιδόσεις, οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας
-
00:05 EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
00:04 Τα στοιχεία ενός ισχυρού λογότυπου
-
00:04 Το ΕΚΠΑ ως πρότυπο συμπερίληψης και ακαδημαϊκής Αριστείας
-
00:04 Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"!
-
00:03 Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
00:02 Να μην πετάμε τη σκούφια μας...
-
00:01 Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα;
-
17/12 Σουδάν: Οκτώ νεκροί εξαιτίας επιδρομής drone σε χωριό του Νότιου Κορντοφάν
-
Η τρελή απόφαση του Τραμπ που τρόμαξε τις ΗΠΑ αλλά μπορεί να πετύχει
-
Η Γαλλία "αντιτίθεται σθεναρά" σε οποιαδήποτε κίνηση της ΕΕ για την επιβολή συμφωνίας με τη Mercosur
-
Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
Μύθος ότι το ρωσικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο του LNG
-
Δημοσκόπηση MRB: Στο 29,2% η ΝΔ - Τι ποσοστά θα συγκέντρωναν Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς
-
Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Κανονικά οι πληρωμές
-
Οι 5 Έλληνες ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το ιστορικό μπλόκο στο ρωσικό αέριο – Σε ποια ελληνικά κόμματα ανήκουν
-
Γιατί το ράλι του χρυσού ήρθε για να μείνει
-
Tass: Ο Όρμπαν απαρνείται την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας της ΕΕ με αιχμή τα ρωσικά assets
-
Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος (170)
-
Μύθος ότι το ρωσικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο του LNG (57)
-
Ισχυρισμοί Πούτιν για "υστερία και ψέματα" των Ευρωπαίων στις ανησυχίες τους για "μεγάλο πόλεμο" (35)
-
Politico: Το πρόβλημα της ΕΕ δεν είναι το Βέλγιο, αλλά ο Τραμπ (23)
-
Βρετανία: 26 συμμαθητές του Φάρατζ καταγγέλλουν ότι στην εφηβεία του ήταν ανοικτά "φασίστας, ρατσιστής και αντισημίτης" (14)
-
Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα (14)
-
Η τελική ρύθμιση για τους δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου (13)
-
Bloomberg: Ο Ερντογάν ζητά από τον Πούτιν να πάρει πίσω τους S-400 για να ξεμπλοκάρει την αγορά των F-35 (12)
-
Νίκος Παππάς: Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου - Εκτός Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ (9)
-
Τραμπ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση" η Βενεζουέλα - Ανακοίνωσε τον πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ