Συνεχης ενημερωση
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 24η Ιουνίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου), απεφάσισε την διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο) μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου εισοδήματος που βαρύνει το νομικό πρόσωπο της Εταιρείας.
Το μέρισμα αυτό προσαυξάνεται με το μέρισμα που αναλογεί στις ίδιες μετοχές, που η Εταιρεία κατέχει (584.567 κοινές μετοχές), ήτοι κατά ευρώ 0,00057 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι θα ανέρχεται σε ευρώ 0,09057 ανά μετοχή.
Το εν λόγω ποσό μερίσματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 18 του ν. 3697/2008, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% (ευρώ 0,009057 ανά μετοχή) και επομένως οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό ευρώ 0,081513 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο.
Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.3.4. και 5.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με βάση τον κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων, είναι οι επενδυτές οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την Τρίτη 30η Ιουνίου 2009 (αποκοπή Παρασκευή 26η Ιουνίου 2009, πριν από την έναρξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών).
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3η Ιουλίου 2009 από την πληρώτρια Τράπεζα EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), σύμφωνα με τα άρθρα 5.5. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.
2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας των μετόχων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών.
3. Για όσους εκ των μετόχων δεν έχει καταστεί δυνατή, για οποιονδήποτε λόγο, η πίστωση του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξή του μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 θα πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κωδικού Αριθμού Μερίδας Επενδυτή (Κ.Α.Μ.Ε.) του Σ.Α.Τ. και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του μετόχου, με γνωστοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
Η είσπραξη μερίσματος από τρίτο πρόσωπο θα είναι δυνατή εφόσον προσκομίζεται επιπλέον και αντίστοιχη εξουσιοδότηση, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέως δικαιούχου από αρμόδια αρχή. Μετά την πάροδο πενταετίας το μέρισμα παραγράφεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Για κάθε πληροφορία οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας (Μεγ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου, 151 24 Αμαρούσιο Αττικής, τηλ. 210 80 97 100, fax 210 61 43 359).
-
17:54 Με Κικίλια και Γκίλφοϊλ η συμφωνία ONEX-MEGATUGS για νέα ρυμουλκά στην Ελευσίνα
-
17:52 Ο Πολωνός ΥΠΕΞ 'απονέμει' το Βραβείο Λένιν στον Όρμπαν
-
17:51 Ουκρανία: Ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ με συμμετοχή των Ευρωπαίων
-
17:42 Χρηματιστήριο: Μέτρια κέρδη με τεράστιο τζίρο 393 εκατ. ευρώ
-
17:34 Ζελένσκι: Δεν βλέπω τον λόγο για "αναθεώρηση" του Συντάγματος ώστε το Κίεβο να εγκαταλείψει τον στόχο ένταξης στο ΝΑΤΟ
-
17:31 Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μ.β., στο 16%, εν όψει αύξησης φορολογίας
-
17:27 Τουρκία: Ρωσικό drone Orlan-10 συνετρίβη στη Νικομήδεια - Δεύτερο περιστατικό σε μια εβδομάδα
-
17:26 ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταψηφίσαμε την υποκρισία και την προσπάθεια της ΝΔ να βαφτίσει ‘μεταρρύθμιση' μια πρόχειρη διοικητική μεταφορά
-
17:23 ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν
-
17:19 Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να συνεργαστεί με τον Πούτιν εάν αποτύχουν οι προσπάθειες των ΗΠΑ
-
Ρωσία: Χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για μη χρήση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων
-
Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της
-
Η start up που ετοιμάζει "στρατό" 50.000 ρομπότ για αγορά εργασίας και ένοπλες δυνάμεις
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα
-
Goldman Sachs: "Ταύρος" για τις μετοχές το 2026 – Απίθανη μία ισχυρή διόρθωση ή μία bear market παρά τις υψηλές αποτιμήσεις
-
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου προσκεκλημένος του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κένεντι Σέντερ
-
EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία τη διετία 2026-2027 με δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές
-
Μελόνι: Εξασφαλίσθηκαν οι αναγκαίοι πόροι για την Ουκρανία, αλλά με μια λύση που διαθέτει στέρεες βάσεις
-
Κύμα συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο- Πόσοι θα αποχωρήσουν έως και το 2026
-
Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη 23/12 - Διάθεση και σε ιδιώτες
-
EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία τη διετία 2026-2027 με δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές (72)
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα (69)
-
Ρωσία: Χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για μη χρήση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων (38)
-
Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες - "Κλοπή" το σχέδιο της ΕΕ για τα ρωσικά assets (34)
-
Μακρόν: Να εξευρεθούν τρόποι για να ξαναρχίσει ο διάλογος με τη Ρωσία (16)
-
SBU: Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του "σκιώδους στόλου" στη Μεσόγειο, νοτιοανατολικά της Κρήτης (13)
-
"Η επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και οι νέοι την έχουμε" (11)
-
Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης από τους παραγωγούς (10)
-
ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις 2,48 ευρώ στα πάγια τέλη της – Τι θα ισχύσει για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις (6)
-
Νέα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες από τις Βρυξέλλες: "Ναι στο διάλογο, όχι στην ταλαιπωρία της κοινωνίας" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ