Συνεχης ενημερωση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, στο ξενοδοχείο ATHENS IIMPERIAL η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ. Η Διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2008, τη στρατηγική, καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας.
Το ιδιαίτερο δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2008 επηρέασε την δραστηριότητα της εταιρείας ,ιδιαίτερα η μείωση αποτελεσμάτων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην εφάπαξ πρόβλεψη υποτίμησης των αποθεμάτων κατά 13,1 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση και κατά 9,9 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, συνέπεια της ραγδαίας και πρωτοφανούς πτώσης της τιμής του χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων.
Ο καθαρός δανεισμός (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) του ομίλου ανήλθε στα 96 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 29% ή 39 εκατ. ευρώ έναντι του 2007. Αντίστοιχα ο καθαρός δανεισμός της μητρικής μειώθηκε κατά 24% ή 23 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 71 εκατ. ευρώ.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες τόσο του ομίλου όσο και της μητρικής παρουσίασαν σημαντική βελτίωση (αύξηση κατά 53 εκατ. ευρώ και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Αποτέλεσμα των θετικών ροών ήταν η προαναφερθείσα αποπληρωμή του δανεισμού παρά τις σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες έφτασαν τα 12 εκατ. ευρώ σε βάση ομίλου, εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ αφορούν την μητρική εταιρία.
Οι δυσμενείς συνθήκες που συνεχίσθηκαν το 1ο τριμήνου του 2009 επέφεραν μείωση των αποτελεσμάτων που οφείλετε στην πτώση του όγκου πωλήσεων, καθώς και στον αυξημένο ανταγωνισμό που είχε επιδράσει πτωτικά στις τιμές των προϊόντων. Θετική επίπτωση στα αποτελέσματα είχε η βελτίωση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω της μείωσης των επιτοκίων & του μειωμένου κεφαλαίου κίνησης, καθώς και η μείωση των γενικών εξόδων.
Οι προοπτικές της εταιρίας & του ομίλου Ελληνικά Καλώδια παραμένουν θετικές, αν και αναμένεται να επηρεαστούν από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο όμιλος αναμένεται να διατηρήσει την ηγετική του θέση στην Ελληνική & Ρουμανική αγορά, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές παραγγελίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα εντείνονται οι ενέργειές για μείωση του κόστους, βελτίωση της παραγωγικότητας και ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, ενώ ο όμιλος συνεχίζει να εστιάζει σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, εκμεταλλευόμενος τις επενδύσεις των τελευταίων ετών.
- 
                                09:38 Χέγκσεθ: Οι αμυντικοί δεσμοί ΗΠΑ - Ινδίας ποτέ δεν ήταν ισχυρότεροι
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:35 Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (25)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (9)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (8)
- 
                                ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
