Συνεχης ενημερωση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2009, στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ. Η Διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2008, τη στρατηγική, καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας. 
Tο 2008, η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και οι επιπτώσεις της επηρέασαν αναπόφευκτα τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ. 
Iδιαίτερα κατά το τέλος του 2008, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν δυσμενώς από τη μη αναμενόμενη αρνητική χρηματοπιστωτική συγκυρία που έπληξε διεθνώς όλες τις εταιρίες του κλάδου, αλλά και τους περισσότερους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, τη μειωμένη δραστηριότητα σε οικοδομικά έργα, λόγω μείωσης των ρυθμών επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και την πτώση των τιμών των μετάλλων διεθνώς. 
Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου στο 1ο τρίμηνο του 2009, ο αντίκτυπος της διεθνούς οικονομικής ύφεσης επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 284 εκ. ευρώ έναντι 386 εκ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 13,5 εκ. ευρώ έναντι κερδών 33,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2008. 
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 9,1 εκ. ευρώ έναντι 52,8 εκ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2008. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 11,4 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,12 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 24,8 εκ. ευρώ (ή 0,26 ευρώ ανά μετοχή) το 1ο τρίμηνο του 2008. 
Στο ιδιαίτερα αυτό δυσμενές περιβάλλον, οι στρατηγικοί στόχοι του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ παραμένουν η θωράκιση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και η ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, καθώς και η διαρκής βελτίωση των ταμειακών ροών. Η σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού και η μείωση των υποχρεώσεων αποτελούν μερικά από τα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
- 
                                09:38 Χέγκσεθ: Οι αμυντικοί δεσμοί ΗΠΑ - Ινδίας ποτέ δεν ήταν ισχυρότεροι
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:35 Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (27)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (12)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (10)
- 
                                ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
