Συνεχης ενημερωση
Η ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ ανακοινώνει την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της Nορβηγικής εισημένης εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας MARINE FARMS A.S.A, στην οποία ελέγχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό 33,34%.
Σε σχέση με αυτή τη σημαντική εξέλιξη, Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. , εκτιμώντας ότι υπήρχε επιτακτική αναγκαιότητα για:
α) συμμετοχή και εντονότερη επίβλεψη στον σχεδιασμό και υλοποίηση της στρατηγικής και του επενδυτικού προγράμματος της MARINE FARMS
β) διενέργεια στρατηγικής ανασκόπησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της και
γ) αναδιάρθρωση και διεύρυνση της Διοίκησής της σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, με διατήρηση τριών μελών και εκλογή τεσσάρων νέων μελών, ανέλαβε πρωτοβουλίες επίτευξης συναίνεσης των βασικών μετόχων της εταιρείας για τους στόχους αυτούς, με υποβολή πρότασης για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου εν΄ όψει της Τακτικής ΓΣ των μετόχων της εταιρίας που είχε ορισθεί για τις 28/5/2009.
Κατά την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, η πρόταση της ΝΗΡΕΥΣ υπερψηφίσθηκε.
Κατόπιν αυτού, στο νέο επταμελές ΔΣ της MARINE FARMS ASA, η ΝΗΡΕΥΣ εκπροσωπείται απο δύο τακτικά μέλη και ένα αναπληρωματικό.
Συγκεκριμένα, η ΝΗΡΕΥΣ εκπροσωπείται απο τον κο Δημήτρη Λουμπούνη, ο οποίος διατελεί και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΗΡΕΥΣ , και την κα Τone Bjornov, η οποία είναι νορβηγίδα υπήκοος με σημαντική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Επιπλέον, ως αναπληρωματικό μέλος για τον κο Δημήτρη Λουμπούνη εξελέγη ο κος Βασίλης Θεοφανόπουλος , Διευθυντής Στρατηγικής Εξαγορών και Ανάπτυξης της ΝΗΡΕΥΣ.
Τέλος, στην νεοσυσταθείσα τριμελή Επιτροπή Διορισμών ( Nοmination Committee) της ΜΑRINEFARMS , η οποία προβλέπεται από τον Νορβηγικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και έχει ως κύριο έργο την διαμόρφωση προτάσεων προς την Γενική Συνέλευση των μετόχων για την εκλογή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγη ως μέλος εκ μέρους της ΝΗΡΕΥΣ, ο κος Παναγιώτης Αλεξάκης, ο οποίος διατελεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Η ΝΗΡΕΥΣ εκτιμά ότι η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη ΜΑRINE FARMS θα αποτελέσει το έναυσμα για την περαιτέρω βελτίωση των επιχειρηματικών επιδόσεων και της αξίας της εταιρείας αυτής, προς όφελος των συνεργατών, των εργαζομένων της και των μετόχων της.
Υπενθυμίζεται ότι η ΜΑRINE FARMS δραστηριοποιείται στην εκτροφή σολομού μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας LAKELAND στη Σκωτία με παραγωγική δυναμικότητα 12.000 τόνων , στην εκτροφή των βασικών ειδών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας ( τσιπούρα-λαβράκι) μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας CULMAREX στην Ισπανία με παραγωγική δυναμικότητα 8.000 τόνων , ενώ διαθέτει επίσης μονάδες ανάπτυξης του καινοτόμου είδους ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας cobia, στο Βιετνάμ και στο Belize. Ο κύκλος εργασιών της MARINE FARMS κατά το 2008 ήταν ΝΟΚ 755 εκατ. (ευρώ 84 εκ.)περιλαμβάνοντας μία απο τις κορυφαίες παραγωγούς σολωμού στην Σκωτία από πλευράς κερδοφορίας και την κορυφαία σε πωλήσεις εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας στην Ισπανία, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη διεθνώς αγορά μεσογειακών ειδών. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων, Αποσβέσεων και Αναπροσαρμογών Εύλογης Αξίας Βιομάζας της MARINE FARMS το 2008 ήταν της τάξεως των ΝΟΚ 76 εκατ. (ευρώ 8,4 εκ.). Τέλος, η MARINE FARMS ανακοίνωσε την Τρίτη 26 Μαΐου 2009 αποτελέσματα 1ου τριμήνου με κύκλο εργασιών NOK197 εκατ. (ευρώ 22 εκ.) και EBITDA προ αναπροσαρμογών NOK 21,3 εκατ. (ευρώ 2.3 εκ.) αυξημένα κατά +28% και +11%, αντιστοίχως, σε σχέση με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2008.
-
19:54 Κάμαλα Χάρις: "Απερισκεψία" που επιτρέψαμε στον Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία
-
19:52 Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ στον Πειραιά – 30 ελαφρά τραυματίες
-
19:50 Ο Λάρι Έλισον της Oracle εκθρονίζει τον Μασκ και γίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
-
19:38 Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία - Δυστυχώς αποδείχθηκε χαμένη
-
19:27 Στήριξη στα ακριτικά νησιά με μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν για Ρωσία: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
