Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 συγκλήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 στο Δήμο Αμαρουσίου.
Επί συνόλου 366.318.865 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, παρίσταντο ή εκπροσωπούντο 50 μέτοχοι με 185.348.950 μετοχές, ήτοι 50,60% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, εκ των οποίων, κατατέθηκαν εμπροθέσμως μετοχές που εκπροσωπούσαν 46,62% του μετοχικού κεφαλαίου και εκπροθέσμως, μετοχές που εκπροσωπούσαν 3,98% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση συγκροτήθηκε νόμιμα και έλαβε αποφάσεις επί των θεμάτων υπ΄ αρ.1 και 3-9 της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα:
To θέμα υπ΄ αρ.1 εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο 185.348.850 μετοχών επί συνόλου 185.348.950 μετοχών των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση, ήτοι ποσοστό 99,9999%, ενώ ένας μέτοχος που εκπροσωπούσε 100 μετοχές, ήτοι ποσοστό 0,0001% απείχε της ψηφοφορίας.
Τα θέματα υπ΄ αρ. 3-9 εγκρίθηκαν με τη θετική ψήφο 185.284.794 μετοχών επί συνόλου 185.348.950 μετοχών των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση, ήτοι ποσοστό 99,965%, ενώ δύο μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 64.056 και 100 μετοχές αντίστοιχα, ήτοι ποσοστό 0,035% απείχαν της ψηφοφορίας.
Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης έχουν ως κατωτέρω:
Θέμα 1ο: Εγκρίθηκαν οι ετήσιες (ατομικές και ενοποιημένες) οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας κατά τα ΔΠΧΠ για τη χρήση 2008, καθώς και οι σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.
Θέμα 3ο:Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και τη διαχείριση της χρήσης 2008.
Θέμα 4ο : Εκλέχθηκε Ελεγκτικό Γραφείο για τη χρήση 2009, η ανώνυμη ελεγκτική εταιρία BDO-ΠΡΟΤΥΠΟΣ EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία θα ορίσει τον τακτικό και αναπληρωματικό Ελεγκτή, και ανατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο καθορισμός της σχετικής αμοιβής.
Θέμα 5ο: Εγκρίθηκαν οι καταβληθείσες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αμοιβές χρήσεως 2008, ύψους ευρώ 118.770, όπως εμφανίζονται στις εγκριθείσες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, και προεγκρίθηκαν αμοιβές για τις παρασχεθησόμενες από τα μέλη του Δ.Σ. υπηρεσίες στη χρήση 2009, ύψους 200.000 ευρώ. Ο καθορισμός των επιμέρους αμοιβών ανατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Θέμα 6ο: Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου στις 30.06.2009 ), στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και ορίσθηκαν τα ανεξάρτητα μέλη αυτού.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:
(α) Εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη
Σωτήριος Γαβριήλ
Αθανάσιος Ευμορφόπουλος
Μιχαήλ Σίμας
Χαρίτων-Ιπποκράτης Διονυσάτος
Θεόδωρος Μέγγουλης
Ιωάννης Τσιτσιλώνης
Ευάγγελος Γαρμπής
Μιχαήλ Κοράλλης
(β) Ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ.
Απόστολος Γεωργιάδης
Βασίλειος Γκουρογιάννης
Ιωάννης Παπανδρέου
Η θητεία του νέου Δ.Σ. θα είναι τριετής, λήγουσα την 30.06.2012.
Θέμα 7ο: Εκλέχθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Παπανδρέου, Ευάγγελος Γαρμπής και Μιχαήλ Κοράλλης, και ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 3693/2008.
Θέμα 8ο: Χορηγήθηκε άδεια, κατ΄ άρθρο 23 κ.ν. 2190/1920, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της εταιρίας να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια άλλων εταιριών, οι οποίες επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
Θέμα 9ο: Ανακοινώθηκαν και εγκρίθηκαν οι με την από 10.10.2008 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας αντικαταστάσεις των κ.κ. Βασιλείου Σαρσέντη, Θεοφάνη Μπένου, Σοφίας Αγγελοπούλου, Θάλειας Πουσκουλού - Λατσένερε, Γεωργίου Σκουλά και Γεωργίου Σίμου, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Χαρίτο Διονυσάτο, Ιωάννη Τσιτσιλώνη, Θεόδωρο Μέγγουλη, Ευάγγελο Γαρμπή, Απόστολο Γεωργιάδη και Βασίλειο Γκουρογιάννη.
Αναφορικά με το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης, η συγκληθείσα Γενική Συνέλευση δεν έλαβε απόφαση λόγω μη επιτεύξεως της απαραίτητης αυξημένης απαρτίας των 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και θα συγκληθεί Α΄ επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 10 Ιουνίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ., στον ίδιο τόπο για λήψη αποφάσεων επί του ως άνω θέματος, χωρίς να απαιτείται δημοσίευση νεώτερης πρόσκλησης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το άρθρο 29§4 του κ.ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3604/2007 και ισχύει, στην αρχική πρόσκληση ορίσθηκε ο ανωτέρω τόπος και χρόνος για τη σύγκληση της Α΄ επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, για την περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας.
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ