Συνεχης ενημερωση
Οι οικονομικές καταστάσεις του 1ου Τριμήνου 2009 βρίσκουν τον όμιλο SPACE HELLAS να κινείται ανοδικά τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και κερδών προ φόρων ενώ τα κέρδη μετά φόρων παρουσιάζουν μείωση.
Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα ευρώ 11,83 εκ. έναντι ευρώ 11,16 εκ. του 2008 παρουσιάζοντας αύξηση 6%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 1,32 εκ έναντι ευρώ 1,2 εκ., ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε ευρώ 820 χιλ. έναντι ευρώ 654 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 10% και 25% αντίστοιχα.
Τα κέρδη μετά φόρων, απορροφώντας σημαντικά μεγαλύτερο ποσό φόρων το τρίμηνο του 2009 έναντι του 2008, ανήλθαν σε ευρώ 554 χιλ. έναντι ευρώ 614 χιλ. παρουσιάζοντας μείωση 9,8%.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσιάζονται αρνητικές κατά ευρώ 3,7 εκ. καθώς οι διακυμάνσεις των επιμέρους λειτουργικών ταμειακών ροών σύνθετων έργων χρόνου υλοποίησης μεγαλύτερου του ενός έτους, δεν επιτρέπουν, μέσα στη χρονική περίοδο ενός τριμήνου να απεικονιστεί η ομαλότητα της συνολικής λειτουργικής ταμειακής ροής της εταιρίας.
Η αύξηση του τζίρου καθώς και της λειτουργικής κερδοφορίας στο 1ο τρίμηνο του 2009 πιστοποιεί τη δυνατότητα της Space Hellas να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες περιόδους και να αξιοποιεί σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη της αγοράς στις δυνατότητες της εταιρίας να υλοποιεί και να ολοκληρώνει σύνθετα έργα τεχνολογίας.
-
09:03 Ανάκαμψη στην Ασία με "οδηγό" τις μετοχές AI
-
09:00 Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα συμμετέχει στη FOODTECH 2025 και στην εκδήλωση "Success Stories Βιομηχανιών" για την Αυτοκατανάλωση Ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών
-
09:00 Αλέν Μινκ: Ο μέντορας του Μακρόν κρίνει ότι είναι ο "χειρότερος" πρόεδρος της Γαλλίας - Δεν βλέπει ότι είναι "το πρόβλημα"
-
08:44 H TAG Heuer τιμά τον Ayrton Senna με δύο εντυπωσιακούς χρονογράφους
-
08:43 Ν. Κορέα: Κατέρρευσε μεγάλη κατασκευή σε θερμοηλεκτρικό σταθμό - Επτά παγιδευμένοι
-
08:39 Autohellas: Αύξηση κύκλου εργασιών 5,3% - Στα €103,3 εκατ. τα EBITDA
-
08:31 Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί - Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
-
08:30 Εκτός MSCI Greece Standard η Metlen - Διπλή είσοδος στον Small Cap
-
08:23 Κάλας: Υποστήριξη στην Ουκρανία, ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή και σταθερή γραμμή για το Κυπριακό
-
08:09 Ρωσία: Επιδρομή της Ουκρανίας με drones στη Βολγκαγκράντ - Ένας νεκρός
-
Δεν βγαίνω μάνα μου…
-
Το καλύτερο ασφαλιστικό story που δεν έχει ακόμα τιμολογηθεί
-
Ανευθύνονται για τα πάντα!
-
Ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν προμηνύει ένα νέο παγκόσμιο χάος
-
Νέο "έξυπνο" σύστημα ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας – Η τεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει παραβάσεις σε πραγματικό χρόνο
-
Χρυσή Βίζα: Αλλάζει η "γεωγραφία" των επενδυτών
-
Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών - Το ταμείο των πολυεθνικών
-
Δύο ακίνητα φιλέτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ
-
Πώς επηρεάζονται Eurobank και Alpha από το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ – συνεχίζονται οι συνεργασίες
-
Γιατί τα ΕΛΤΑ είναι πολιτικό θέμα εντός και εκτός της ΝΔ
-
Ανευθύνονται για τα πάντα! (20)
-
Δεν βγαίνω μάνα μου… (8)
-
Γιατί τα ΕΛΤΑ είναι πολιτικό θέμα εντός και εκτός της ΝΔ (8)
-
Oι μεταρρυθμίσεις "αλά ΕΛΤΑ" και η συνέχεια (4)
-
Επενδύσεις σε ενέργεια και υποδομές στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ (2)
-
Η Γερμανία επιδοτεί με 4,5 δισ. ευρώ το ρεύμα της βιομηχανίας για τιμή 50 €/MWh – Στην Ελλάδα απαιτούνται μόλις 200 εκατ. ευρώ (2)
-
Ρωσία: Επιδρομή της Ουκρανίας με drones στη Βολγκαγκράντ - Ένας νεκρός (1)
-
Ο Τραμπ επισείει την απειλή του "κομμουνισμού" μετά τις οδυνηρές εκλογικές ήττες της παράταξής του (1)
-
Ρωσία και Ευρώπη σε ένα μπρα ντε φερ μακράς διάρκειας (1)
-
Χρυσή Βίζα: Αλλάζει η "γεωγραφία" των επενδυτών (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ