Συνεχης ενημερωση
Αποτελέσματα Έτους 2008
Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Λύκος δημοσιεύονται σήμερα 31 Μαρτίου 2009, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.) και περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε., TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις) και SAGIME GMBH (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις).
Οι πωλήσεις του Ομίλου για το 2008 σχεδόν διπλασιάσθηκαν και ανήλθαν σε ευρώ 127,9 εκατ. έναντι ευρώ 73,4 εκατ. το 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 74,2% σε σύγκριση με το 2007. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ενσωμάτωση της Austria Card στον Όμιλο με πωλήσεις για το 2008 ευρώ 60,3 εκατ. Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, για το 2008 παρουσίασαν οριακή μείωση κατά 4,1% σε σχέση με το 2007, και ανήλθαν σε ευρώ 37,6 εκατ. έναντι ευρώ 39,2 εκατ. το 2007. Η μείωση αυτή οφείλεται σε σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα του Δημοσίου και σε μειωμένη ζήτηση στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Οι πωλήσεις στην θυγατρική μας στην Ρουμανία παρουσιάζουν μείωση κατά 6,3% σε σχέση με το 2007 στο νόμισμα παρουσίασης ευρώ, και ανήλθαν σε ευρώ 29,3 εκατ. έναντι ευρώ 31,3 εκατ. το 2007, με σταθερές όμως συναλλαγματικές ισοτιμίες θα παρουσίαζαν αύξηση κατά 3,4% και θα ανέρχονταν στα ευρώ 32,4 εκατ.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 47,1% και διαμορφώθηκαν στα ευρώ 18,5 εκατ., έναντι ευρώ 12,5 εκατ. σε σύγκριση με το 2007, αυξημένα κατά ευρώ 6 εκατ. Η συμμετοχή της Austria Card στο αποτέλεσμα αυτό ανήλθε σε ευρώ 11,1 εκατ., το οποίο όμως σε σχέση με το 2007 εν μέρει αντισταθμίστηκε από την μείωση κατά 32% στην μητρική και κατά 50% στην θυγατρική της στην Ρουμανία. Η μείωση της κερδοφορίας στην μητρική οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων κατά ευρώ 1,3 εκατ., η οποία πέρασε εξ ολοκλήρου στο αποτέλεσμα και σε αύξηση του κόστους των γενικών εξόδων που αφορούν την λειτουργία του Ομίλου κατά ευρώ 0,7 εκατ. Στην Ρουμανία, η αρνητική οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με το κόστος λειτουργίας του νέου εργοστασίου είχε σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της κερδοφορίας κατά ευρώ 2,8 εκατ.
Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 8,9 εκατ. έναντι ευρώ 7,6 εκατ. το 2007, υψηλότερα κατά 17% σε σχέση με το 2007. Η συμμετοχή της Austria Card στο αποτέλεσμα αυτό ανήλθε σε ευρώ 6,7 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής επιβαρύνθηκαν επιπλέον από καθαρά έξοδα τόκων ευρώ 0,5 εκατ. που αφορούν την εξαγορά της Austria Card. Τα κέρδη προ φόρων της θυγατρικής στη Ρουμανία επιβαρύνθηκαν από επιπλέον χρηματοοικονομικά έξοδα ευρώ 1,1 εκατ. σε σύγκριση με το 2007, λόγω μετατροπής όλων των δανειακών υποχρεώσεων από ευρώ σε RON στα πλαίσια πολιτικής αντιστάθμισης του συναλλαγματικού κινδύνου του τοπικού νομίσματος και ταυτόχρονη αύξηση του κόστους δανεισμού από 8% σε 20% .
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους ανήλθαν σε ευρώ 6,5 εκατ. έναντι ευρώ 5,1 εκατ., αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με το 2007. Ο φόρος εισοδήματος διαμορφώθηκε στα ευρώ 2,5 εκατ. ίδιος με τον περσινό, λόγω της φορολογικής πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά την εξαγορά της Austria Card και του χαμηλότερου φόρου εισοδήματος που αναλογεί στην μητρική λόγω μειωμένης κερδοφορίας.
Τέλος, κατά το 2008 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση των αποθεμάτων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών, και εξοικονομήθηκε ωφέλεια περίπου ευρώ 5 εκατ. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές στο 2008 έφθασαν τα ευρώ 16,4 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα τα ευρώ 20,3 εκατ. στο τέλος της χρονιάς, παρέχοντας μεγάλη ταμειακή ρευστότητα στον Όμιλο.
Όπως δήλωσε ο κος Παύλος Τρυποσκιάδης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, «το 2008 ήταν μια χρονιά σταθμός για την Inform Π. Λύκος Α.Ε., καθώς εξαγοράσθηκε και ενσωματώθηκε επιτυχώς η Austria Card GmbH σηματοδοτώντας την είσοδο της Inform Π. Λύκος Α.Ε. στην αγορά των έξυπνων καρτών με επίκεντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης των 150 εκατ. καταναλωτών. Η εξαγορά αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών της Inform Π. Λύκος Α.Ε. Όλοι οι οικονομικοί στόχοι για την νέα θυγατρική εταιρεία επιτεύχθηκαν κατά τον πρώτο χρόνο της κυριότητας με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα ευρώ 60 εκατ. και το καθαρό αποτέλεσμα τα ευρώ 5,3 εκατ. Η εξαιρετικά συμφέρουσα και στρατηγική αυτή εξαγορά τον πρώτο κιόλας χρόνο ταμειακά απέφερε το 50% σχεδόν του κόστους εξαγοράς. Το πλάνο ενσωμάτωσης της νέας εταιρίας στον Όμιλο έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, διατηρώντας το 100% των πελατών και των σημαντικών στελεχών της και θέτοντας σε εφαρμογή και λειτουργία τις συνέργιες πωλήσεων στον Όμιλο. Η Austria Card θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα λειτουργίας για ολόκληρη την αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε ότι αφορά τις κάρτες πληρωμών του Ομίλου.
Σχετικά με την Inform Λύκος (www.lykos.gr)
H Inform Λύκος ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και σήμερα αποτελείται από πέντε εταιρίες με ηγετική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο χώρο του Information Management & Business Communication. Δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη, κατασκευή και προσωποποίηση Έξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου κατέχοντας διεθνείς πιστοποιήσεις από Visa, MasterCard & Diners. Πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας, της παραγωγής προπληρωμένων καρτών και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες. Ο Όμιλος Inform Λύκος απασχολεί σήμερα περίπου 1.150 εργαζομένους.
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
16:43 Ήπιες μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση
-
16:32 Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα: Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF - Σφοδρή καταδίκη από Κατάρ
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (61)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
