Συνεχης ενημερωση
Η hellas online (ATHEX: HOΛ) ανακοινώνει ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2008, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα αποτελέσματα των Αττικών Τηλεπικοινωνιών Α.Ε., που εξαγοράστηκαν από την hellas online τον Απρίλιο του 2007, ενοποιούνται από την 1 Μαΐου 2007.
Εμπορικά Αποτελέσματα
Έτος σταθμό αποτέλεσε το 2008 για την hellas online, αφού ο μετασχηματισμός του Ομίλου που συντελέστηκε στα πρώτα τρίμηνα του έτους και η προσήλωση της Εταιρίας στους στρατηγικούς άξονες της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, της διαφοροποιημένης και ξεκάθαρης επικοινωνίας, της αναβαθμισμένης εξυπηρέτησης του πελάτη καθώς και η ραγδαία ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου, οδήγησαν στην εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο της συνδρομητικής βάσης όσο και των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η δυναμική που έχει αποκτήσει η hellas online σε όλα τα επίπεδα, την οδήγησε να ξεπερνά όλους τους λειτουργικούς και οικονομικούς στόχους που είχε θέσει, νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Το μερίδιο της hellas online στην αγορά του LLU διαμορφώθηκε στο 19,8% στο τέλος του 2008, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 13,7% στις 31-12-2007. Ειδικά κατά το δ΄ τρίμηνο η Εταιρία ενεργοποίησε 39.865 νέους LLU συνδρομητές, αποσπώντας την πρώτη θέση σε νέους πελάτες με ποσοστό 40%. Ταυτόχροναδιατήρησε ιδιαίτερα υψηλό μέσο έσοδο ανά πελάτη (για συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου) στα € 45,8 (χωρίς ΦΠΑ).
Η προσήλωση της hellas online στην ανάπτυξη της βάσης των LLU συνδρομητών αντικατοπτρίζεται και στο συνολικό ποσοστό των πελατών αυτών στο σύνολο της LLU και ARYS βάσης, που ξεπέρασε το 84%. Η επίδοση αυτή ενισχύεται και από την γεωγραφική εξάπλωση του δικτύου της Εταιρίας και την παρουσία της σε 218 αστικά κέντρα του ΟΤΕ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο εναλλακτικό πάροχο, 115 από τα οποία λειτούργησαν μετά τον Ιούνιο.
Ανάλυση ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων
H σημαντική αύξηση των οικιακών πελατών LLU και η συνεχώς αυξανόμενη συνεισφορά των εσόδων εταιρικών πελατών – η hellas online είναι ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος στην ελληνική αγορά που προσφέρει υπηρεσίες FTTB – οδήγησαν στην ενίσχυση των ενοποιημένων εσόδων κατά 99,1% σε ετήσια βάση. Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε € 107,5 εκατ. το 2008 από € 54,0 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 1,0 εκατ. το δ’ τρίμηνο, με τον όμιλο να περνάει στη λειτουργική κερδοφορία ήδη από το δ’ τρίμηνο του 2008, παρά τη σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης που επιτεύχθηκε την ίδια περίοδο. Το ενοποιημένο EBITDA για το έτος διαμορφώθηκε σε - € 2,5 εκατ. σε σύγκριση με - € 15,9 το 2007, ως αποτέλεσμα των ενισχυμένων λειτουργικών επιδόσεων και της συνεχούς εστίασης στη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Οι αποσβέσεις αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 137,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα €26,7 εκατ. για το 2008 από € 11,2 εκατ. το 2007, λόγω των συνεχιζόμενων αυξημένων επενδύσεων σε ιδιόκτητες υποδομές, επηρεάζοντας τις ζημιές προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε € 39,9 εκατ. από € 30,8 εκατ. το 2007.
Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου με τα οικονομικά αποτελέσματα της HOL στη δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία".
-
22:50 Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών
-
22:37 Ένταση στη συνάντηση Στάρμερ-Χέρτζογκ: Ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, λέει ο Ισραηλινός πρόεδρος
-
22:24 ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα
-
22:05 Σ. Φάμελλος από ΔΕΘ: To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα
-
21:48 Κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός με το βλέμμα στα επιτόκια της Fed
-
21:47 Πρωθυπουργός Κατάρ: "Κρατική τρομοκρατία" η επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα - Θα υπάρξει απάντηση
-
21:36 Ρωσία: Χρησιμοποίησε drones - "δολώματα" για να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας; Τι γνωρίζουμε για τα Gerbera
-
21:17 Νετανιάχου προς Κατάρ: "Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης"
-
20:54 Ν. Πασχάλη (Eurobank): Η μεγαλύτερη δράση ΕΚΕ στη χώρα, με €400 εκατ. από τις 4 τράπεζες για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"
-
20:50 Ζελένσκι: Ανάγκη κοινής αντιαεροπορικής άμυνας και αποτελεσματικής "ασπίδας" για την Ευρώπη
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (183)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (41)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (22)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (14)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
