Συνεχης ενημερωση
Από την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ εξεδόθη το παρακάτω Δελτίο Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της διαχειριστικής χρήσης 2008.
Τα αποτελέσματα προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2008 που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.)
Α΄. ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (πρώην ALBIO).
- Οι καθαρές πωλήσεις του ΟΜΙΛΟΥ ανήλθαν κατά την χρήση του 2008 σε 119,91 εκατ. ευρώ έναντι 125,48 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2007. Ήτοι υπάρχει μία μείωση κατά 4,44%.
- Οι εξαγωγές του ΟΜΙΛΟΥ ανήλθαν κατά την χρήση του 2008 σε 57,90 εκατ. ευρώ έναντι 57,70 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2007. Ήτοι οι εξαγωγές παρουσιάζουν οριακή αύξηση κατά 0,35% Οι εξαγωγές αποτελούν το 48% του συνολικού τζίρου. Ένας από τους στόχους του ΟΜΙΛΟΥ είναι να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό των εξαγωγών.
- Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν κατά την χρήση 2008 σε 11,78 εκατ. ευρώ, έναντι 17,62 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση 2007. Ητοι υπάρχει μία μείωση κατά 33,14%.
- Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν κατά την χρήση 2008 σε 0,78 εκατ. ευρώ, έναντι 6,11 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση 2007 και είναι μειωμένα κατά 87,23%.
- Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη που κατανέμονται στους μετόχους της εταιρίας, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και μετά την αφαίρεση των φόρων, ανήλθαν κατά την χρήση 2008 σε 0,74 εκατ. ευρώ έναντι 6,16 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη του 2007. Ήτοι υπάρχει μία μείωση κατά 87,98%.
Β΄ Μητρική Εταιρία "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε." (πρώην ALBIO HOLDINGS AE)
- Οι καθαρές πωλήσεις την μητρικής εταιρίας ανήλθαν κατά την χρήση του 2008 σε 18,86 εκατ. ευρώ έναντι 22,40 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2007. Ητοι υπάρχει μια μείωση κατά 15,81 %.
- Τα κέρδη της μητρικής εταιρίας προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBIDTA), ανήλθαν κατά την χρήση 2008 σε 1,38 εκατ. ευρώ έναντι 2,67 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2007. Ητοι υπάρχει μια μείωση κατά 48,42%.
- Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της μητρικής ανήλθαν σε 2,01 εκατ. ευρώ κατά την χρήση του 2008, έναντι 1,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση 2007. Ήτοι υπάρχει μία αύξηση κατά 33,26%.
Το ΔΣ προτείνει μέρισμα ανά μετοχή 0,05 ευρώ έναντι 0,08 την προηγούμενη χρήση, ήτοι μειωμένο κατά 37,50%.
Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι κατά το διάστημα της τελευταίας 9ετίας 1999-2008 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους άνω των 77 εκατ. ευρώ.
Για την τρέχουσα χρήση 2009 προβλέπονται επίσης νέες συμπληρωματικές επενδύσεις.
Η Διοίκηση της Εταιρίας θεωρεί ότι το 2008 ήταν μια άσχημη χρονιά.
Η πρωτοφανής κρίση στο χρηματιστηριακό σύστημα που άρχισε τα τέλη του 2008 επηρέασε πάρα πολύ την παγκόσμια οικονομία αλλά ιδιαίτερα και την Ελληνική οικονομία. Η μείωση των μεγεθών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 ήταν θεαματική.
Η μητρική εταιρία παρά την γενική μείωση των οικονομικών μεγεθών, παρουσιάζει αύξηση των καθαρών κερδών μετά από φόρους κατά 33,26% που οφείλεται κυρίως στην είσπραξη αυξημένων μερισμάτων χρήσεως 2007.
Σας γνωρίζουμε ότι τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες της χρήσης θα δημοσιευθούν στον τύπο την Τρίτη 31-3-2009.
-
16:42 Στο Κίεβο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Κιθ Κέλογκ
-
16:35 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση ΟΒ Streem - Ορφεύς Βεϊνόγλου
-
16:30 Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Πολωνία
-
16:25 Κριστίν Λαγκάρντ: Σε καλό σημείο ο πληθωρισμός - Αρνήθηκε να πει ότι ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης έκλεισε
-
16:20 Πολωνοί στρατιωτικοί θα εκπαιδευθούν στην Ουκρανία στην κατάρριψη drones
-
16:17 SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών - Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
-
16:16 Γερμανία: Ισλαμιστικό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον δασκάλας στο Έσεν
-
16:07 Φωτιά στο Άλσος Αχαΐας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
-
15:50 Στουμπ: Ουγγαρία και Σλοβακία "τροφοδοτούν" τη ρωσική εισβολή
-
15:50 ΗΠΑ: Στο υψηλότερο από τον Ιανουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
-
Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ
-
Πολωνικά ΜΜΕ: Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Artemis II έκανε περιπολία στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
-
Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Αρείου Πάγου: Οι 9 νέοι Αντιπρόεδροι, οι 19 Αρεοπαγίτες και οι 9 Αντεισαγγελείς
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040 (121)
-
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία (45)
-
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 400 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος στη Φινλανδία (44)
-
Ο Πούτιν κάνει τη Ρωσία όλο και πιο υποτελή στην Κίνα (27)
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ (24)
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας (24)
-
CNN: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα (21)
-
WSJ: Ο Τραμπ τόνισε οργισμένα στον Νετανιάχου ότι η απόφαση για επίθεση στο Κατάρ δεν ήταν "σοφή" (17)
-
Welt για Πολωνία: Πέντε ρωσικά drones πιθανότατα κατευθύνονταν προς βάση του ΝΑΤΟ (11)
-
Αυστρία: Προς απαγόρευση της μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14 ετών στα σχολεία (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
