Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας και σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό και εσάς για τα εξής:
Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της μετ΄ αναβολής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας που συνήλθε σήμερα 4 Μαρτίου 2009, διακόπηκε και θα συνεχίσει τις εργασίες της την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. ενημέρωσε το Σώμα ότι, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου, του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε., των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης της Εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Εταιρείας. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτριών Τραπεζών για την άμεση παροχή χρηματοδότησης ποσού 14 εκατ. ευρώ, η οποία και θα εκταμιευόταν σταδιακά εντός της εβδομάδας. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι η δεύτερη φάση της χρηματοδότησης με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και παράλληλα ζητήθηκε να προσκομισθεί επικαιροποιημένο το επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρείας, το οποίο εφόσον κριθεί βιώσιμο, θα παρασχεθεί η επιπλέον ρευστότητα που απαιτείται για την υλοποίησή του και την μακροπρόθεσμη διασφάλιση λειτουργίας της Εταιρείας.
Μέχρι σήμερα έχει εκταμιευθεί τμηματικά ποσό 9 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου παρακρατήθηκε για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Δημόσιο, ενώ με το υπόλοιπο καταβάλλονται δεδουλευμένες οφειλές προς τους εργαζόμενους. Για τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 14 εκατ. ευρώ, γίνονται συζητήσεις για την χορήγησή τους, χωρίς όμως η διαδικασία αυτή να έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία έγκρισης χορήγησης των 11 εκατ. ευρώ, που αφορά την δεύτερη φάση χρηματοδότησης. Η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και επίκειται η υποβολή του.
Εν τω μεταξύ, η μη έγκαιρη εκταμίευση των παραπάνω προβλεπόμενων ποσών θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις για την Εταιρεία, ενώ ήδη μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Επομένως, απαιτείται να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των υπολοίπων αναγκαίων ποσών, σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι δεν νοείται οποιαδήποτε απόφαση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης και της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες της για την εξέταση των θεμάτων και την λήψη αποφάσεων και να τις συνεχίσει στις 2 Απριλίου 2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., με την ελπίδα ότι μέχρι τότε οι ως άνω διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Για την συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της Πρόσκλησης των Μετόχων.
-
10:55 Για εσένα που αναζητάς κάτι περισσότερο από κάθε αγορά!
-
10:54 Όρμπαν: Συνάντηση με Τραμπ στις 7 Νοεμβρίου
-
10:52 European Newsroom: Η ΕΕ αυστηροποιεί τους κανόνες για την απόκτηση άδειας οδήγησης
-
10:50 Η Trade Estates εγκρίνει κάλυψη ομολογιακού δανείου €5 εκατ. για την EVITENCO για κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο
-
10:49 Βουλή: Ψηφίζονται οι αλλαγές του Κανονισμού της
-
10:47 ΙΟΒΕ: Μείωση κερδοφορίας και προκλήσεις για την εμπορία πετρελαιοειδών
-
10:47 Υπό πίεση οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα, ΕΚΤ και δασμούς
-
10:41 Παπουτσάνης: Αύξηση 23% του τζίρου στο εννεάμηνο
-
10:30 Πώς θα κατασκευάσεις μόνος σου δύο πανέμορφα θρυλικά αυτοκίνητα της Audi
-
10:30 Η ΕΕ προσπαθεί να ξεφύγει από τον έλεγχο της Κίνας στα κρίσιμα ορυκτά - Μπορεί να το αντέξει οικονομικά;
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Η Ουκρανία έχει σχέδιο για τη νίκη - Οι σύμμαχοί της πάλι όχι
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας;
-
Τα βλέμματα στρέφονται στο ραντεβού Σι - Τραμπ
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (30)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (5)
-
Η πολιτική εργαλειοποίηση της μετανάστευσης υπονομεύει τη δημοκρατία (4)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (3)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (2)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (2)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (1)
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (1)
-
Κεντροαριστερά: Μονομαχία στο Ελ "χάσω" (1)
-
Σε "σταυροδρόμι" το εργασιακό με το ενεργειακό (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ