Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Φεβ-2009 17:56

  Euromedica: Ανακοίνωση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Euromedica Α.Ε. ενημερώνει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι η κατά 50% θυγατρική της εταιρία "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε.", που λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική στην Καρδίτσα, προέβη στη σύσταση της νέας ανώνυμης εταιρίας "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε.". Η έδρα της νέας εταιρίας είναι ο Δήμος Πατρών και κύριος σκοπός της η λειτουργία νέας Ψυχιατρικής Κλινικής στην Πάτρα. 

  Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 960.000 ευρώ, το 50% κατέχει η "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε." και το υπόλοιπο 50% κατανέμεται σε 22 ιατρούς - επενδυτές από την Πάτρα. 

  Η εταιρία προτίθεται να κατασκευάσει σε ιδιόκτητο ακίνητο 20 περίπου στρεμμάτων, νέα Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 200 κλινών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 12 εκ. ευρώ. 

  Σημειώνεται ότι η Euromedica Α.Ε., με την παραπάνω συμμετοχή, θα διευρύνει το δίκτυο ψυχιατρικών κλινικών της, αφού ήδη κατέχει 50% των μετοχών της εταιρίας "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε." στην Καρδίτσα και το 50% των μετοχών της εταιρίας "Νευρολογική Ψυχιατρική Κλινική Α. Πισσαλίδης - Α. Καρίπης Α.Ε. - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαπραγματεύεται τη συμμετοχή της και σε άλλες ψυχιατρικές κλινικές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

  Επίσης η Euromedica Α.Ε. προχώρησε στη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Η έδρα της νέας εταιρίας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και κύριος σκοπός της η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικών υπηρεσιών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, το 51% κατέχει η Euromedica Α.Ε., ενώ στο υπόλοιπο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής κατ΄ οίκον νοσηλευτικών υπηρεσιών. 

  Η εταιρία προτίθεται να αναπτύξει τις δραστηριότητές της κατ΄ αρχήν στο Νομό Θεσσαλονίκης και στους γύρω νομούς (Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς) και μελλοντικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

  Τέλος, η κατά 51% θυγατρική εταιρία της Euromedica Α.Ε., "IKEDA", που εδρεύει στην Αλβανία, προχώρησε στη δημιουργία τριών ακόμη μικρών διαγνωστικών κέντρων στις περιοχές Babru, Kucova και Bilisht. 

  Ο όμιλος Euromedica, μέσω της "IKEDA", δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας στην Αλβανία, από το Μάιο του 2008, με δύο ακόμη διαγνωστικά κέντρα στα Tirana και στο Sukth, ενώ το διαγνωστικό κέντρο στο Kavaja σταμάτησε τη λειτουργία του λόγω επανεκτίμησης της στρατηγικής επέκτασης της εταιρίας. 

  Ο Όμιλος Euromedica, σήμερα, απαρτίζεται από 81 μονάδες και συγκεκριμένα 56 διαγνωστικά κέντρα, 16 κλινικές και 9 κέντρα αποκατάστασης (τα 6 από τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων