Συνεχης ενημερωση
- <Ναι> στις απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
- Προσφέρει οικειοθελώς στο Δημόσιο δυνατότητα επανακρατικοποίησης
- Επιθυμεί διακομματική συναίνεση και κοινωνική αποδοχή για την πρωτοβουλία της
Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.
Γι΄αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ΄όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.
Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα.
Υ.Γ. Η MIG είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζόμενους και μόνιμους συνεργάτες και έχει παρουσία σε 40 χώρες.
Το 58% της εταιρείας, που έχει έδρα την Ελλάδα και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήκει άμεσα ή έμμεσα σε Έλληνες στρατηγικούς, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, το 24% ανήκει σε ξένους θεσμικούς επενδυτές , ενώ το Dubai Group κατέχει περίπου το 18% των μετοχών και εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο με 3 μη εκτελεστικά μέλη και δεν έχει καμία ανάμειξη στη Διοίκηση της Εταιρείας.
-
07:50 Το mega beach club που θέλει η Royal Caribbean στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις
-
07:48 Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα
-
07:30 Η φρενίτιδα για την ΤΝ εκτοξεύει τις αγορές αλλά εντείνει τους φόβους για "φούσκα"
-
07:30 Με προγράμματα κατασκευής κοινωνικής κατοικίας απαντά η Ε.Ε. στη στεγαστική κρίση
-
07:30 Πότε θα ενεργοποιηθεί το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας - Ποιες συναλλαγές θα ξεμπλοκάρει
-
07:30 Metlen ΦοΣΕ: Είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας, ακολουθεί η Βουλγαρία - Το "ψηφιακό εργοστάσιο" ενέργειας που αλλάζει τους κανόνες
-
07:30 Ακόμη πιο ελκυστικά τα σταθερά τιμολόγια μετά τη νέα αύξηση του Νοεμβρίου
-
07:30 Ολλανδικές εκλογές: Η τέχνη της ανανέωσης του κέντρου
-
07:30 Οι ευρωπαϊκές χώρες που έσπασαν τα κοντέρ στις πτήσεις και οι επιδόσεις της Ελλάδας
-
07:30 Prisma Electronics: Ποια είναι η ελληνική εταιρεία που εκτοξεύει νανοδορυφόρο στο διάστημα
-
Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030
-
Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα βρέξει στην Αττική
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween"
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές
-
Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drone κατά ρωσικών ενεργειακών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα - Στις φλόγες ρωσικό τάνκερ
-
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανάγκη διευθετήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η διοίκηση στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους
-
Τ. Μπαράκ: Η Συρία έχει κάνει βήματα προόδου - Αποτυχημένο κράτος ο Λίβανος
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές (27)
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween" (19)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι (16)
-
Δημογραφικό σκοινί-κορδόνι (12)
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς (11)
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Ένας σε κρίσιμη κατάσταση (10)
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030 (9)
-
Α. Παπαγιαννίδης για Τσίπρα: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση (6)
-
Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Προτεραιότητα της πολιτείας οι ένστολοι (6)
-
Δολοφονημένος βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ