Συνεχης ενημερωση
Η AEGEAN AIRLINES πέτυχε και το 2008 δυναμική ανάπτυξη της επιβατικής της κίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία με 27 αεροσκάφη στον στόλο της "άγγιξε" τα 6 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2008, καταγράφοντας 14% ετήσια αύξηση.
Οι συνολικές πτήσεις ανήλθαν σε 57.635, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2007. Ο μέσος αριθμός επιβατών ανά πτήση διαμορφώθηκε σε 104 επιβάτες έναντι 96 το προηγούμενο έτος. Αξίζει να τονιστεί ότι η AEGEAN κατέχει πλέον το 29% του συνολικού μεριδίου επιβατικής κίνησης μεταξύ των 65 και πλέον αεροπορικών εταιριών που εκτελούν πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος", ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε κίνηση εσωτερικού - εξωτερικού στα αεροδρόμια "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου.
Στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 3,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2008, επιτυγχάνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2007. Στο δίκτυο εξωτερικού, η εταιρία κατέγραψε ετήσια αύξηση ύψους 24%, μεταφέροντας 2,3 εκατομμύρια επιβάτες.
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε σχετικά:
"Το 2008 ήταν μία χρονιά σημαντικής ανάπτυξης για την AEGEAN. Το πρώτο εξάμηνο ξεκινήσαμε πτήσεις προς Λονδίνο, Τίρανα, Λήμνο και Κεφαλονιά, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2008 προσθέσαμε στο δίκτυό μας το Παρίσι και εγκαινιάσαμε νέα απ΄ευθείας πτήση Αθήνα - Ντίσελντορφ. Παρά το γεγονός ότι το διάστημα που πετάμε σ΄ αυτούς τους νέους προορισμούς είναι μικρό, η θετική ανταπόκριση του επιβατικού μας κοινού στο προϊόν μας, μας δίνει δύναμη και επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας. Μέχρι σήμερα έχουμε παραλάβει 15 ολοκαίνουργια Airbus A320/321 και πρόκειται να παραλάβουμε άλλα 6 αεροσκάφη τους επόμενους 4 μήνες. Έτσι τον Μάιο του 2009, ο στόλος των τακτικών μας πτήσεων θα έχει μέση ηλικία μικρότερη των 2,5 ετών δίνοντάς μας την ευκαιρία να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια εμπειρία μοναδικής ποιότητας σε ένα δίκτυο που θα καλύπτει πλέον 17 από τους 25 δημοφιλέστερους προορισμούς εξωτερικού από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". " Από τον Μάρτιο του 2009 η εταιρία προγραμματίζει την περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου της, προσθέτοντας 5 νέους δημοφιλείς προορισμούς εξωτερικού: Βρυξέλλες, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βιέννη και Βενετία, με στόχο πάντα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της αγοράς και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.
Οι πτήσεις στους νέους προορισμούς θα εκτελούνται αποκλειστικά με τα ολοκαίνουργια Airbus A320/321. Ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 31 αεροσκάφη και θα καλύπτει 47 δρομολόγια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πραγματοποιώντας πάνω από 200 τακτικές πτήσεις ημερησίως το Καλοκαίρι του 2009.
-
10:58 Τουσκ: Η Ευρώπη καλείται να επιλέξει μεταξύ "χρημάτων σήμερα ή αίματος άυριο"
-
10:56 Εξεταστική - Στ. Παπασταύρου: Διαχρονική παθογένεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Ανάγκη για ουσιαστικές τομές
-
10:55 Μελέτη ΙΟΒΕ: Δεύτερη η Ελλάδα στην Ε.Ε. στην εξάπλωση της χρήσης καρτών τη δεκαετία 2015-2024
-
10:50 Μ. Τέμπος (ΕΛΤΑ): Κανένας πολίτης και καμία περιοχή δεν θα μείνει χωρίς πλήρη ταχυδρομική εξυπηρέτηση
-
10:45 Παρουσίαση του λευκώματος "Ναυς+Γνώμων: Νηογνώμων. Η ρότα της ελληνικής ναυτιλίας"
-
10:35 ΠΑΣΟΚ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση εξαϋλώνει τις ευθύνες των τραπεζών
-
10:28 ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Από 111,97 έως 160,03 ευρώ το κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
-
10:27 Όρμπαν: Το ζήτημα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι "νεκρό" και δεν θα περάσει
-
10:21 Ντε Βέβερ για ρωσικά assets: Το σχέδιο ζητά "να φάμε μια κότα που γεννά χρυσά αυγά" - Θέλουμε εγγυήσεις από την ΕΕ
-
10:19 Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Πώς θα είναι το νέο θεματικό πάρκο της Dreamland Experience στο Village Ρέντη των Premia – Αντετοκούνμπο
-
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"!
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα;
-
Metlen: Νέα συμφωνία με την KNDS για σύγχρονα άρματα μάχης LEOPARD 2A8
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (20)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (8)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (7)
-
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"! (6)
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι (5)
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει (4)
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις (4)
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα (3)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (2)
-
Σύνοδος ΕΕ: Η Κάλας πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ