Συνεχης ενημερωση
Αποφάσεις και Αποτελέσματα της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Alpha Bank της 12.1.2009 (παράγραφος 4.1.3.3. του Κανονισμού Χ.Α.).
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank που πραγματοποιήθηκε τη 12.1.2009 και ώρα 10.00, παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου 2.041 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 121.862.848 μετοχές επί συνόλου 410.976.652 (εκ των οποίων 405.293.294 είναι μετοχές με δικαίωμα ψήφου), ήτοι ποσοστό 30,07%, γεγονός που επέτρεψε στη Γενική Συνέλευση, κατά το ν. 3723/2008, να αποφανθεί εφ΄ όλων των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.
Θέμα 1ο
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3723/2008, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων (όπου απαιτείται), δια της εκδόσεως και διανομής νέων προνομιούχων, άνευ ψήφου, ενσώματων και εξαγοράσιμων μετοχών. Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης για την εξειδίκευση των όρων (εκδόσεως) των προνομιούχων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τραπέζης για το σκοπό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου και της προσαρμογής στις διατάξεις του ν. 3723/2008.
Απαιτούμενη απαρτία: 20%
Επιτευχθείσα απαρτία: 30,07%
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων εγκρίθηκε:
- Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης μέχρι του ποσού των Ευρώ 950.000.000, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3723/2008, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων (όπου απαιτείται), δια της εκδόσεως και διανομής νέων προνομιούχων, άνευ ψήφου, ενσώματων και εξαγοράσιμων μετοχών.
- Η παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης για την εξειδίκευση των όρων (εκδόσεως) των προνομιούχων μετοχών.
- Η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τραπέζης για το σκοπό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου και της προσαρμογής στις διατάξεις του ν. 3723/2008.
ΝΑΙ = 120.560.484 (99,10%)
Υλοποίηση υπό την αίρεση καταχωρίσεως στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της εγκριτικής αποφάσεως του Υπουργείου Αναπτύξεως.
Θέμα 2ο
Μεταβολή του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της.
Απαιτούμενη απαρτία: 20%
Επιτευχθείσα απαρτία: 30,07%
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων εγκρίθηκε η μεταβολή του ανωτάτου αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης και η τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της.
ΝΑΙ = 120.560.484 (99,10%)
Υλοποίηση υπό την αίρεση καταχωρίσεως στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της εγκριτικής αποφάσεως του Υπουργείου Αναπτύξεως.
Θέμα 3ο
Εκλογή νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το ν. 3723/2008.
Απαιτούμενη απαρτία: 20%
Επιτευχθείσα απαρτία: 30,07%
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων εγκρίθηκε η εκλογή του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπουμένου, ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το ν. 3723/2008, υπό την αναβλητική αίρεση της εμπροθέσμου και προσηκούσης συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης.
ΝΑΙ = 120.476.522 (99,03%)
Υλοποίηση υπό την αίρεση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (40)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (19)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
