Συνεχης ενημερωση
Ενίσχυση δικτύου και νέες πτήσεις εξωτερικού το 2009
Η AEGEAN συνεχίζει την αναπτυξιακή δυναμική της με στόχο πάντα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της αγοράς και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό. Με την έναρξη του θερινού της προγράμματος το 2009 ενισχύει το δίκτυό της προσθέτοντας επιπλέον Ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα. Η AEGEAN προσθέτει στο δίκτυό της 5 δημοφιλείς προορισμούς: Βρυξέλλες, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βιέννη και Βενετία.
Οι προορισμοί αυτοί έρχονται να συμπληρώσουν την πρόσφατη προσθήκη για Παρίσι με δύο καθημερινές πτήσεις, την τρίτη καθημερινή πτήση προς Λονδίνο καθώς και την πτήση προς Ντίσελντορφ από την Αθήνα.
Όλες οι πτήσεις των παραπάνω δρομολογίων θα εκτελούνται αποκλειστικά με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320/321, των οποίων ο αριθμός μέχρι τον Μάϊο του 2009 θα ανέλθει στα 21 αεροσκάφη, με 10 επιπλέον παραλαβές από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάϊο του 2009.
Με την προσθήκη των 5 νέων προορισμών το δίκτυο της AEGEAN θα καλύπτει 47 δρομολόγια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πραγματοποιώντας πάνω από 200 συνολικά πτήσεις ημερησίως το Καλοκαίρι του 2009, ξεπερνώντας έτσι τον μέγιστο αριθμό 150 πτήσεων την ημέρα που πραγματοποιούσε τον Χειμώνα του 2008.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πτήσεων έχει σχεδιασθεί κατάλληλα ώστε οι συνδέσεις με τα 23 δρομολόγια της AEGEAN στο εσωτερικό της χώρας, να είναι εφικτές με μικρό χρόνο παραμονής στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης τόνισε: "Με τις νέες πτήσεις μας σε 5 δημοφιλείς προορισμούς καλύπτουμε πλέον τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Τον Μάϊο του 2008 ξεκινήσαμε πτήσεις προς το Λονδίνο, τον μεγαλύτερο προορισμό από Ελλάδα ενώ πριν λίγες ημέρες προσθέσαμε στο δίκτυό μας και το Παρίσι. Ευχαριστούμε πολύ το επιβατικό κοινό για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε στις νέες μας αυτές προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι με την επένδυσή μας στη προσπάθεια για συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών μας, το επιβατικό κοινό θα ανταποκριθεί εξίσου θετικά και στα νέα αυτά δρομολόγια".
Η AEGEAN συνεχίζει τις προσπάθειές της για την διασφάλιση δικαιωμάτων πτήσης για το καλοκαίρι του 2009 σε προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ελέγχονται από διακρατικές συμφωνίες όπως η Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, κ.ά.
Τα δρομολόγια εξωτερικού/ εσωτερικού που θα καλύπτει η AEGEAN στο Θερινό Πρόγραμμα του 2009 είναι τα κάτωθι: 1. ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ, 3 πτήσεις καθημερινά 2. ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ, 2 καθημερινές πτήσεις 3. ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ, 4 πτήσεις καθημερινά 4. ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ, 2 πτήσεις καθημερινά 5. ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, 1 πτήση καθημερινά 6. ΑΘΗΝΑ-ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ, 6 πτήσεις την εβδομάδα 7. ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ, 2 πτήσεις καθημερινά 8. ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ, 2 πτήσεις καθημερινά 9. ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ, 10 πτήσεις την εβδομάδα 10. ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, 12 πτήσεις την εβδομάδα 11. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ, 5 φορές την εβδομάδα 12. ΑΘΗΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ, 6 πτήσεις την εβδομάδα 13. ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αθήνα - Βρυξέλλες, 1 πτήση καθημερινά 14. ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αθήνα - Βερολίνο, 6 φορές την εβδομάδα. 15. ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αθήνα - Βιέννη, 5 φορές την εβδομάδα. 16. ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αθήνα - Βαρκελώνη, 5 φορές την εβδομάδα. 17. ΝΕΟ Αθήνα - Βενετία, έως 3 φορές την εβδομάδα (εποχικό δρομολόγιο). 18. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ, 2 πτήσεις την ημέρα 19. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, 1 καθημερινή πτήση 20. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ, 1 καθημερινή πτήση 21. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ, 1 καθημερινή πτήση 22. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ, 1 καθημερινή πτήση 23. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ, εποχικό δρομολόγιο, 2 πτήσεις την εβδομάδα 24. ΡΟΔΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ, εποχικό δρομολόγιο, 2 πτήσεις την εβδομάδα
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12 πτήσεις την ημέρα 2. ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 8 πτήσεις την ημέρα 3. ΑΘΗΝΑ - ΡΟΔΟΣ, 6 πτήσεις την ημέρα 4. ΑΘΗΝΑ - ΧΑΝΙΑ, έως 5 πτήσεις την ημέρα 5. ΑΘΗΝΑ - ΜΥΚΟΝΟΣ έως 5 πτήσεις την ημέρα 6. ΑΘΗΝΑ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, έως 5 πτήσεις την ημέρα 7. ΑΘΗΝΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 3 πτήσεις την ημέρα 8. ΑΘΗΝΑ - ΧΙΟΣ, 2 πτήσεις την ημέρα 9. ΑΘΗΝΑ - ΣΑΜΟΣ, 2 πτήσεις την ημέρα 10. ΑΘΗΝΑ - ΚΩΣ, έως 3 πτήσεις την ημέρα 11. ΑΘΗΝΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, 2 πτήσεις την ημέρα 12. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΒΑΛΑ, 1 καθημερινή πτήση 13. ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 1 καθημερινή πτήση 14. ΑΘΗΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ, 2 πτήσεις την ημέρα 15. ΑΘΗΝΑ - ΛΗΜΝΟΣ, 1 καθημερινή πτήση 16. ΑΘΗΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, έως 1 πτήση την ημέρα 17. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ, έως 2 πτήσεις την ημέρα 18. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΑΝΙΑ, 4 πτήσεις την εβδομάδα 19. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΟΔΟΣ, 1 καθημερινή πτήση 20. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 3 πτήσεις την εβδομάδα 21. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΣ, έως 2 φορές την εβδομάδα (εποχικό δρομολόγιο) 22. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΥΚΟΝΟΣ, έως 3 πτήσεις την εβδομάδα (εποχικό δρομολόγιο) 23. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, έως 4 πτήσεις την εβδομάδα (εποχικό δρομολόγιο)
-
16:21 Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
-
16:00 Για τον Μερτς η αρχή της ομοφωνίας φέρνει ρυθμούς χελώνας
-
16:00 Περιφερειακό ΑΕΠ: Τα εισοδήματα αυξήθηκαν, αλλά οι ανισότητες παραμένουν
-
15:57 Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση επιτίθεται εκδικητικά στον κλάδο των ταξί για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα
-
15:31 CNN: Το Ιράν είναι αποδυναμωμένο αλλά αυτό δεν κάνει τις επιλογές του Τραμπ πιο εύκολες
-
15:13 Μ. Συρεγγέλα: Η αντιπολίτευση εργαλοποιεί το δυστύχημα στο εργοστάσιο "Βιολάντα"
-
14:54 Στ. Παπασταύρου: Σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η προστασία και η ενίσχυσή της ακίνητης περιουσίας
-
14:43 Ξάνθη: Αυλαία για το 61ο Καρναβάλι με την παρέλαση της λαογραφίας
-
14:33 Κ. Πιερρακάκης: Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων
-
14:29 Δύο εκρήξεις - μυστήριο στο Iράν: Σε κτίριο του λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς και σε κατοικία στο Αχβάζ - Πέντε νεκροί και 19 τραυματίες
-
Έσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ η χρυσή λίρα – Γιατί η ΤτΕ αλλάζει 2 φορές την ημέρα την τιμή
-
Μ.Κ. Κεφαλογιάννης: Απαράδεκτη, παράνομη και προκλητική η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο
-
Όλα θα παιχθούν στον αέρα και τη θάλασσα!
-
Γιατί η βρώμη βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης
-
Ανταλλάγματα για την αύξηση του κατώτατου μισθού ζητούν οι μικρομεσαίοι με 120 δόσεις για χρέη στα ταμεία
-
Σούπερ μάρκετ: Ρεκόρ τζίρου 14,1 δισ. ευρώ – Από πού "κλέβουν" μερίδια
-
Ο κόσμος της Κριστίν Λαγκάρντ γυρίζει ανάποδα στην εποχή του "hard power"
-
Τραμπ προς Ιράν: Ο χρόνος για συμφωνία τελειώνει - Διάγγελμα Πεζεσκιάν: ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ προσπαθούν να διαλύσουν το έθνος
-
Μόνο στην Ελλάδα
-
Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκες ανακοίνωσε γενική αμνηστία
-
Έσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ η χρυσή λίρα – Γιατί η ΤτΕ αλλάζει 2 φορές την ημέρα την τιμή (24)
-
Για κίνδυνο "οικονομικής κατάρρευσης" του ΟΗΕ ως τον Αύγουστο προειδοποιεί ο Α. Γκούτερες (9)
-
Μόνο στην Ελλάδα (9)
-
Bloomberg: Αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας εν μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών (6)
-
Κ. Μητσοτάκης για επέτειο Ιμίων: Υποκλινόμαστε στους πεσόντες - Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες (5)
-
Όλα θα παιχθούν στον αέρα και τη θάλασσα! (5)
-
Χρ. Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων (4)
-
Ίμια 30 χρόνια μετά: Το χρονικό της κρίσης και τα μηνύματα των πρωταγωνιστών (3)
-
ΗΠΑ: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε 46 Πολιτείες - Παναμερικανική αποχή μαθητών και φοιτητών κατά της ICE (3)
-
Ξεκινά το Μάιο το πρόγραμμα "Ανακαινίζω" - Όροι και δικαιούχοι (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ