Συνεχης ενημερωση
Κατά 17,0% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στο εννιάμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2007 και έφτασε στα 187,0 εκ. ευρώ έναντι 159,8 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 28,6 εκ. ευρώ από 26,9 εκ. ευρώ το προηγούμενο εννιάμηνο και σημείωσαν άνοδο 6,2%.
Οι αυξήσεις στα ανωτέρω μεγέθη, οφείλονται κυρίως στον κλάδο υγείας, μέσω της θυγατρικής Euromedica Α.Ε., καθώς και στην ενοποίηση σε αυτήν 18 συνολικά νέων Εταιρειών που προστέθηκαν στον όμιλο Euromedica το εννιάμηνο του 2008, είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω συστάσεως.
Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5,41 εκ. ευρώ και προήλθε αποκλειστικά από τη δραστηριότητα του κλάδου παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών της πρώην "ΑΧΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.", ο οποίος απορροφήθηκε από την Εταιρεία στις 31-12-2007 και από την 1-1-2008 αποτελεί δραστηριότητα της Εταιρίας.
Η Εταιρεία δεν παρουσιάζει συγκρίσιμα στοιχεία κύκλου εργασιών καθώς κατά τις προηγούμενες χρήσεις δεν είχε κλάδο παραγωγής. Από τον απορροφηθέντα, κατά τα ανωτέρω κλάδο, υπήρξε θετική επίδραση και στα κέρδη EBITDA τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,30 εκ. ευρώ έναντι ζημίας 51 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα προ φόρων αποτελέσματα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 13,1 εκ. ευρώ έναντι κερδών 34,4 εκ. ευρώ το εννιάμηνο του 2007, και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε ζημιές 11,4 εκ ευρώ το εννιάμηνο 2008, έναντι κερδών 26,2 εκ. ευρώ το εννιάμηνο του 2007.
Οι ζημίες σε επίπεδο Ομίλου οφείλονται κατά μείζονα λόγο στις διαφορές αποτίμησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (μετοχές ΙΑΣΩ), του ομίλου Euromedica.
Αντίθετα, σε επίπεδο Εταιρείας, εμφανίζονται κέρδη 9,71 εκ. ευρώ έναντι 6,54 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση των κερδών προ φόρων στην Εταιρεία οφείλεται κυρίως στα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση ακινήτων.
-
19:27 Στήριξη στα ακριτικά νησιά με μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
18:53 ΕΧΑΕ: Στο 6,75% η συμμετοχή της Praude Asset Management - Με 1,58% η Jefferies International
-
18:51 Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
-
18:44 Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου - 15 συλλήψεις
-
18:36 Μυτιληναίος: Το 1 δισ. EBITDA είναι πλέον baseline – Οι νέοι στόχοι και η επόμενη μέρα της Metlen
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
