Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του εννεαμήνου 2008 της εταιρείας, του άρθρου 4.1.4.4. του νέου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό και εσάς για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου, το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 17.02.2005, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας μας για την ΑΜΚ λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εγκρίθηκε σύμφωνα με τα παραπάνω, αποφάσισε να εντάξει τη μετοχή της εταιρείας σε καθεστώς επιτήρησης από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2005, κατ΄ εφαρμογή του ?ρθρου 110/ Στοιχείο Β (ένταξη λόγω ανησυχητικών γεγονότων) του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στις 15 Μαρτίου 2006 υπεγράφη συμφωνία (M.O.U.) με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες για την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του ομίλου. Στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του ομίλου, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σειράς ενεργειών μεταξύ άλλων και η συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των εταιρειών FANCO A.E., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. και GALLOP Α.Ε.Β.Ε. από την μητρική ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.
Στόχος του υλοποιούμενου επιχειρησιακού σχεδίου είναι η εξυγίανση και ανάκαμψη του Ομίλου.
Μέχρι σήμερα έχει ήδη υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός των εγκριθέντων και συμφωνηθέντων στρατηγικών ενεργειών:
1. Ολοκληρώθηκε η Συγχώνευση με απορρόφηση των τριών θυγατρικών και ταυτόχρονα αλλαγή της ονομασίας σε UNITED TEXTILES SA.
2. Ενισχύθηκε η διοικητική ομάδα του Ομίλου με νέα στελέχη που διαθέτουν εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις εταιριών, όπως επίσης και πολυετή εμπειρία σε εμπορικά, παραγωγικά, οικονομικά και διοικητικά θέματα.
3. Προχώρησε επιτυχώς η αναδιάρθρωση του εμπορικού δικτύου του ομίλου και η υλοποίηση διαδικασιών για την οικονομική αξιολόγηση των παραγγελιών.
4. Υπεγράφη με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες η σύμβαση ομολογιακού δανείου για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου ύψους 120 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η σύμβαση για τη χρηματοδότηση των κεφαλαίων κινήσεως με κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 20 εκατ. Ευρώ. Εκκρεμεί η διάθεση του ομολογιακού δανείου αναχρηματοδότησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την περάτωση της εγγραφής των βαρών.
5. Εκδόθηκε και καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο ύψους 16 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 09.06.2006. Ασκήθηκε το δικαίωμα μετατροπής και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστοποίησε τη μετατροπή ομολογιών αξίας 12.103.620 ευρώ σε μετοχές και προέβη στην συνέχεια σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το ποσό των 12.103.620 Ευρώ.
6. Η Εταιρεία προχώρησε στην πώληση μη στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων (34% συμμετοχή της στην εταιρεία ΘΡΑΚΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε., γήπεδο και βιομηχανικό κτίριο στην Πέλλα, διάφορα παλαιάς τεχνολογίας μηχανήματα), σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι των βασικών πιστωτριών τραπεζών. Τα έσοδα από τις προαναφερθείσες πωλήσεις χρησιμοποιήθηκαν στο σύνολό τους για τη μείωση υφισταμένων τραπεζικών δανείων.
7. Στα πλαίσια της στρατηγικής για μετακίνηση σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και της καλύτερης εκμετάλλευσης της καθετοποιημένης δομής της, η Εταιρία ξεκίνησε από τα τέλη του 2007 την ανάπτυξη και προώθηση νέας σειράς επώνυμων προϊόντων με την εμπορική επωνυμία Assist, στον τομέα των αθλητικών ενδυμάτων.
Ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης, επετεύχθη σημαντική μείωση των ζημιών από ευρώ 90 εκατομμύρια το 2004 σε ευρώ 40 εκατομμύρια το 2007, όπως επίσης και αντίστοιχη βελτίωση του EBITDA, από αρνητικό ευρώ 20 εκατομμύρια το 2004 σε ευρώ 8,9 εκατομμύρια το 2007. Τα θετικά αποτελέσματα της Εταιρείας θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν είχαν τηρηθεί οι δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα των χρηματοδοτήσεων που προέβλεπε το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Τα θετικά αποτελέσματα της Εταιρείας αποκτούν βαρύνουσα σημασία, καθώς επετεύχθησαν σε μια αρνητική συγκυρία για τον κλάδο. Ειδικότερα, κατά την ίδια χρονική περίοδο ο κλωστοϋφαντουργικός βιομηχανικός κλάδος στην Ελλάδα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των μεγεθών με αύξηση των ζημιών και συρρίκνωση των πωλήσεων, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού στα προϊόντα που παραδοσιακά παράγονται στην Ελλάδα.
Η συνέχιση της δεύτερης φάσης υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης διεκόπη το 2008 λόγω αδυναμίας εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την συνέχισή του. Αποτέλεσμα της διακοπής αυτής είναι η αναστροφή της τάσης βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως διαμορφώθηκε κατά την περίοδο 2005-2007, και η σημαντική επιδείνωση τους εντός του 2008.
Εν τω μεταξύ, και προκειμένου να καλυφθεί μέρος καθυστερημένων οφειλών της Εταιρίας προς τους εργαζόμενους, το Ελληνικό Δημόσιο και τους προμηθευτές της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τον Αύγουστο του 2008 και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος το Νοέμβριο του 2008, προέβησαν σε έκτακτες χορηγήσεις ύψους ευρώ 5 εκατομμυρίων έκαστη.
Για την συνέχιση υλοποίησης της δεύτερης φάσης του επιχειρησιακού σχεδίου απαιτείται η προβλεπόμενη συνολική χρηματοδότηση του. Οι έκτακτες εφ΄ άπαξ χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και την μερική λειτουργία ορισμένων εργοστασίων της Εταιρίας, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν ούτε λύνουν το κύριο πρόβλημα που δημιουργείται από την υψηλή αδράνεια των παραγωγικών μονάδων ούτε ανταποκρίνονται στα όσα προέβλεπε το επιχειρησιακό σχέδιο. Αποτέλεσμα της συνεχούς καθυστέρησης στην υλοποίηση της συνολικής χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου, είναι η διεύρυνση των ζημιών ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η αποτελεσματική υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου.
-
16:30 Τραμπ κατά BBC: Αγωγή-μαμούθ 10 δισ. δολαρίων
-
16:28 Κ. Χατζηδάκης: Το "κενό χρηματοδότησης" που παρουσιάζουν κάποιοι για την μετά το Ταμείο Ανάκαμψης περίοδο δεν ισχύει
-
16:06 Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
16:01 Visa: 20% περισσότεροι Έλληνες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2025
-
15:56 Υστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη για το κράτος και τον ανταγωνισμό
-
15:47 ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος της ανεργίας στο 4,6% τον Νοέμβριο
-
15:44 Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
15:40 Προϋπολογισμός 2026- Δ. Νατσιός: Η ερήμωση της υπαίθρου συνιστά εθνική απειλή
-
15:35 Δίκη Χρυσής Αυγής: "Η δολοφονία Φύσσα ήταν εκτέλεση, επιτέλεση ενός έργου"
-
15:15 Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας σε σχολείο στην Κυψέλη
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (76)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (39)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (25)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (11)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ