Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία δημοσιεύει την 25/11/2008 τις συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις περιόδου 1ης Ιανουαρίου έως 30ης Σεπτεμβρίου 2008. Με την ευκαιρία αυτή η διοίκηση της εταιρείας δίνει τις πιο κάτω αναλυτικότερες πληροφορίες.
Ι. Πωλήσεις
Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν την περίοδο αυτή στο ύψος των 51,69 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 2,41% έναντι των αντίστοιχων πωλήσεων του εννεάμηνου του 2007, οι οποίες είχαν ανέλθει στο ποσό των 50,48 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις όλων των εταιρειών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό, επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη δυσλειτουργία των λιμανιών της χώρας.
Ειδικότερα οι πωλήσεις της μητρικής κατέγραψαν αύξηση κατά 1,32% σαν αποτέλεσμα α) της ιδιαίτερα θετικής εξέλιξης των πωλήσεων ροής επιτυγχάνοντας αύξηση 7,06% και β) της υστέρησης των ειδικών πωλήσεων (είδη προωθητικών ενεργειών). Ικανοποιητική αύξηση κατά 27,26% παρουσίασαν οι πωλήσεις της OMNISHOP, ενώ κάμψη κατά 27,56% παρουσίασαν οι πωλήσεις των κλιματιστικών της EXCEL έναντι βέβαια μιας ιδιαίτερης καλοκαιρινής περιόδου του 2007 εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Αντίθετα οι πωλήσεις των θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, παρουσίασαν σημαντική ανάκαμψη και της μεν YALCO ROMANIA αυξήθηκαν κατά 98,15% της δε YALCO HUNGARY κατά 93,23%.
Για όλες τις εταιρείες του Ομίλου θετική υπήρξε η εξέλιξη του μικτού περιθωρίου κέρδους με εξαίρεση την μικρή υποχώρηση της OMNISHOP, η οποία όμως εξακολουθεί να διατηρεί την 1η θέση μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου.
ΙΙ. Λειτουργικές Δαπάνες
Οι λειτουργικές δαπάνες προ χρηματοοικονομικών παρουσίασαν μεγαλύτερη της προβλεφθείσας αύξηση, η οποία οφείλεται σε πολλαπλάσια κόστη που δημιούργησε η δυσλειτουργία των λιμανιών της χώρας, αλλά και σε διοικητικές αποφάσεις για πληρέστερη και αποδοτικότερη στελέχωση υπηρεσιών καλύπτοντας τις ανάγκες που δημιουργεί η αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου.
Η εποχική διατήρηση υψηλών αποθεμάτων και η εκτέλεση επενδυτικών προγραμμάτων, είχαν σαν συνέπεια την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων, οδήγησε σε αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους.
ΙΙI. Αποτελέσματα
Όλοι οι πιο πάνω παράγοντες συνετέλεσαν στη διαμόρφωση των προ φόρων και μετά από φόρους αποτελεσμάτων του Ομίλου, τα οποία κυμάνθηκαν στο ύψος των 2,32 εκατ. ευρώ και 1,63 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 3,96 εκατ. ευρώ και 3,19 εκατ. ευρώ του εννεάμηνου του 2007.
ΙV. Σημαντικά Γεγονότα
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη περίοδο του παρόντος εννεάμηνου ήταν :
α) Η ανάληψη από τη θυγατρική OMNISHOP της αποκλειστικής ανάπτυξης της αλυσίδας HABITAT στην Ελλάδα.
β) Η ανάληψη από τη θυγατρική YALCO ROMANIA SRL της αποκλειστικής διάθεσης των επαγγελματικών εργαλείων DeWALT στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας και η διεύρυνση της δραστηριότητας στην αγορά του οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού.
γ) Η διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας της μητρικής Εταιρείας με προϊόντα παγκόσμιας αναγνώρισης όπως SAECO κ.λ.π.
δ) Η ανέγερση των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία ολοκληρώνεται άμεσα. Περαιτέρω, εντός του τελευταίου τριμήνου κυριαρχεί το άνοιγμα στην Ελλάδα του πρώτου ολοκληρωμένου καταστήματος HABITAT μέσα στην καρδιά της αγοράς Γλυφάδας αλλά και ενός ακόμα καταστήματος HABITAT shop in shop σε συνεργασία με τη NOTOS στο νέο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι. Η έναρξη λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου και στις 28 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Τα προαναφερθέντα συνοπτικά γεγονότα και μία σειρά άλλων αποφάσεων θα συμβάλλουν διαχρονικά στην ανάπτυξη των εργασιών και οικονομικών μεγεθών των εταιρειών του Ομίλου.
-
21:50 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
21:40 Μερτς για Ουκρανία: Με βάση τις εγγυήσεις ασφαλείας, δυτικά στρατεύματα θα μπορούν να απωθούν ρωσικές δυνάμεις
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
21:29 ΗΠΑ: Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Ην. Βασιλείου για τη Δυτ. Όχθη και σεβασμό κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
-
21:09 Ήπια κέρδη ο χρυσός με φόντο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
-
21:04 Υπερψηφίστηκε με 159 "υπέρ" έναντι 136 "κατά" ο Προϋπολογισμός του 2026
-
21:03 Ο Μερτς χαιρέτισε την πρόταση της Κομισιόν για παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035
-
21:00 Η αυτοκινητοβιομηχανία "καίγεται" για μέτρα στήριξης
-
21:00 Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο - Σταθερό επιτόκιο και προνομιακή ισοτιμία
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (93)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ