Συνεχης ενημερωση
Σε απάντηση του από 23.10.2008 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιούμε προς το επενδυτικό κοινό τα εξής:
1. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδος ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 23 Οκτωβρίου 2008 είναι ανακριβείς όσον αφορά την ύπαρξη ενιαίας πρότασης των Ομίλων Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου ΑΕ ? Σελόντα Ιχθυοτροφεία και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, από όσο γνωρίζουμε, προς τις πιστώτριες Τράπεζες.
2. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας μας προς τον Όμιλο ΔΙΑΣ ανέρχονται στο ποσό των 8.070,00 ευρώ (Μη ληξιπρόθεσμο), προς τον Όμιλο ΝΗΡΕΥΣ 574.560,00 ευρώ (Μη ληξιπρόθεσμο) και τέλος προς την εταιρία ΠΕΡΣΕΥΣ Α.Ε. 4.927.422,85 ευρώ (Ληξιπρόθεσμο 90.000,00 ευρώ).
3. Ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας υπάρχουν μόνο προς την ΑΤΕΒΑΝΚ και προέρχονται από μη καταβολή την 16 Οκτωβρίου 2008, δόσεως κεφαλαίου και τόκων Ομολογιακού Δανείου συνολικού ποσού 1.237.187,00 Ευρώ και δόσεως μεσοπροθέσμου δανείου συνολικού ποσού 48.000,00 Ευρώ.
4. Η κρίση που ανέκυψε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είχε ως συνέπεια:
α) την ακύρωση δρομολογημένου ομολογιακού δανείου ποσού δέκα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο η εταιρεία μας θα συνέχιζε το αναπτυξιακό της σχέδιό αλλά και θα χρηματοδοτούσε τις υποχρεώσεις της και
β) να ζητηθούν επιπρόσθετες εγγυήσεις από την πλευρά των πιστωτριών Τραπεζών σε υφιστάμενες συμβάσεις χρηματοδότησης του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.
Συνεπεία των ανωτέρω η αίτηση για την υπαγωγή της Εταιρείας στο άρθρο 99 του Νόμου 3588/2007, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου η εταιρεία μας να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που αιφνιδίως παρουσιάσθηκε. Σε συνέχεια των ανωτέρω νομικών ενεργειών η εταιρεία διαπραγματεύεται με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξεύρεση λύσεως. που θα ρυθμίζουν το σύνολο των οφειλών της προς αυτές.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (16)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
