Συνεχης ενημερωση
Η ANEK LINES ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του σύγχρονου και πολυτελέστατου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "ΕΛΥΡΟΣ" στον Πειραιά και στα Χανιά με την παρουσία αρκετών επισήμων και πλήθος κόσμου.
Τα εγκαίνια στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από το νέο κτήριο του ΥΕΝ, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008, σε μία λαμπρή τελετή παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα που εξήρε το εγχείρημα της ANEK LINES και την συνεχάρη για την απόφασή της "να εντάξει ένα σύγχρονο πλοίο στην ελληνική ακτοπλοΐα", ενώ το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι από όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα, τις τράπεζες και τους φορείς της πόλης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι. «Η ενίσχυση της ακτοπλοΐας με νέα, σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα πλοία βοηθάει στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα αλλά και των τοπικών κοινωνιών, αποτρέποντας την εσωτερική μετανάστευση", δήλωσε ο Υπουργός χαιρετίζοντας τα εγκαίνια του νέου επιβατηγού πλοίου της ΑΝΕΚ.
O διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων: "Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί η ΑΝΕΚ LINES εισέρχεται σε μια αποφασιστική και δυναμικά εξελισσόμενη φάση, τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για την προσφορά της στο επιβατικό κοινό, ενισχύοντας τις βάσεις για μια σταθερή πορεία προς το μέλλον. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου που θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Το "ΕΛΥΡΟΣ" είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα πλοία που θα πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το "ΕΛΥΡΟΣ" θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.
Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, όπου χιλιάδες επισκέπτες έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν, θαυμάζοντας όλους τους χώρους του πλοίου.
Το νέο απόκτημα της ANEK LINES "ΕΛΥΡΟΣ", που οφείλει την ονομασία του στην αρχαία πόλη Έλυρος -τη σημαντικότερη πόλη της νοτιοδυτικής Κρήτης κατά τους ιστορικούς χρόνους- αποκτήθηκε από την ΑΝΕΚ το 2007, ενώ η μετασκευή του πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στα ναυπηγεία του Περάματος ενισχύοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία.
Το "ΕΛΥΡΟΣ" έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών περίπου, 110 φορτηγών και 55 Ι.Χ. (ή 650 Ι.Χ.). Έχει μήκος 192 μέτρα και πλάτος 27 μέτρα, διαθέτει 850 κλίνες, ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων. Το πλοίο διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας, αυτοματοποιημένα συστήματα και τις πλέον σύγχρονες ανέσεις, ενώ οι εξαιρετικά φιλόξενοι και καλαίσθητοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του υπόσχονται άνετα και όμορφα ταξίδια.
Η δρομολόγηση του "ΕΛΥΡΟΣ" στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της ΑΝΕΚ για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου της, ενώ θα συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών καθώς ο ιδιόκτητος στόλος της Εταιρείας αποτελείται πλέον από 11 πλοία με αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής μεταφορικής ικανότητάς της σε επιβάτες και οχήματα.
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
11:11 Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι πήρε τον "έλεγχο" της πόλης Κουπιάνσκ
-
11:07 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη υποχώρηση με ενδείξεις profit taking
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (31)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (15)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (11)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (5)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ