Συνεχης ενημερωση
Η ANEK LINES ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του σύγχρονου και πολυτελέστατου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "ΕΛΥΡΟΣ" στον Πειραιά και στα Χανιά με την παρουσία αρκετών επισήμων και πλήθος κόσμου.
Τα εγκαίνια στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από το νέο κτήριο του ΥΕΝ, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008, σε μία λαμπρή τελετή παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα που εξήρε το εγχείρημα της ANEK LINES και την συνεχάρη για την απόφασή της "να εντάξει ένα σύγχρονο πλοίο στην ελληνική ακτοπλοΐα", ενώ το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι από όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα, τις τράπεζες και τους φορείς της πόλης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι. «Η ενίσχυση της ακτοπλοΐας με νέα, σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα πλοία βοηθάει στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα αλλά και των τοπικών κοινωνιών, αποτρέποντας την εσωτερική μετανάστευση", δήλωσε ο Υπουργός χαιρετίζοντας τα εγκαίνια του νέου επιβατηγού πλοίου της ΑΝΕΚ.
O διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων: "Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί η ΑΝΕΚ LINES εισέρχεται σε μια αποφασιστική και δυναμικά εξελισσόμενη φάση, τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για την προσφορά της στο επιβατικό κοινό, ενισχύοντας τις βάσεις για μια σταθερή πορεία προς το μέλλον. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου που θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Το "ΕΛΥΡΟΣ" είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα πλοία που θα πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το "ΕΛΥΡΟΣ" θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.
Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, όπου χιλιάδες επισκέπτες έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν, θαυμάζοντας όλους τους χώρους του πλοίου.
Το νέο απόκτημα της ANEK LINES "ΕΛΥΡΟΣ", που οφείλει την ονομασία του στην αρχαία πόλη Έλυρος -τη σημαντικότερη πόλη της νοτιοδυτικής Κρήτης κατά τους ιστορικούς χρόνους- αποκτήθηκε από την ΑΝΕΚ το 2007, ενώ η μετασκευή του πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στα ναυπηγεία του Περάματος ενισχύοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία.
Το "ΕΛΥΡΟΣ" έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών περίπου, 110 φορτηγών και 55 Ι.Χ. (ή 650 Ι.Χ.). Έχει μήκος 192 μέτρα και πλάτος 27 μέτρα, διαθέτει 850 κλίνες, ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων. Το πλοίο διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας, αυτοματοποιημένα συστήματα και τις πλέον σύγχρονες ανέσεις, ενώ οι εξαιρετικά φιλόξενοι και καλαίσθητοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του υπόσχονται άνετα και όμορφα ταξίδια.
Η δρομολόγηση του "ΕΛΥΡΟΣ" στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της ΑΝΕΚ για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου της, ενώ θα συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών καθώς ο ιδιόκτητος στόλος της Εταιρείας αποτελείται πλέον από 11 πλοία με αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής μεταφορικής ικανότητάς της σε επιβάτες και οχήματα.
-
06/09 Stellantis: Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι της "Πράσινης Συμφωνίας" για απαγόρευση πώλησης βενζινοκίνητων οχημάτων το 2035
-
06/09 89η ΔΕΘ: Ερευνητικά έργα και καινοτόμα προγράμματα παρουσιάζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
-
06/09 ΗΠΑ: Με "Αποκάλυψη τώρα" απειλεί ο Τραμπ το Σικάγο
-
06/09 Το στίγμα των μέτρων του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Διλήμματα και εκλογές το 2027
-
06/09 Στ. Καφούνης (ΕΣΕΕ): Θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά τα κρίσιμα αιτήματα του εμπορίου μένουν σε εκκρεμότητα
-
06/09 Ευ. Τσακαλώτος για εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δίνουμε ό,τι μας επιτρέπουν οι δεσμεύσεις μας στους ισχυρούς"
-
06/09 Π. Μαρινάκης: Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ισοδυναμούν με περισσότερα έσοδα για όλους τους Έλληνες
-
06/09 ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
-
06/09 Κ. Γκιουλέκας στη ΔΕΘ: Μακεδονία και η Θράκη είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της πατρίδας μας
-
06/09 Κ. Χατζηδάκης: Το πακέτο Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα σοβαρής πολιτικής
-
Τα 15 μέτρα για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ακίνητα
-
Η λίστα με τις 10 μειώσεις φόρων και η στήριξη των συντάξεων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης
-
Αιολικά: Κατακόρυφη πτώση για την Ελλάδα το 2025 σύμφωνα με την έκθεση της WindEurope
-
Ανεβαίνει η απόκτηση κατοικίας με χρηματοδότηση από την οικοδομική επιχείρηση
-
Όλες οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
-
Το Πεντάγωνο στέλνει 10 μαχητικά στην Καραϊβική - CNN: Πλήγματα κατά των καρτέλ μέσα στο έδαφος της Βενεζουέλας ετοιμάζει ο Τραμπ
-
Η Βουλγαρία καταγράφει την υψηλότερη ετήσια αύξηση στις τιμές βιομηχανικού παραγωγού στην ΕΕ
-
Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ
-
Μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου: Πέντε αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σήμερα
-
Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)
-
Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης) (51)
-
Όλες οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (29)
-
Η λίστα με τις 10 μειώσεις φόρων και η στήριξη των συντάξεων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (22)
-
Προσδοκίες και όνειρα πίσω από το κόμμα Τσίπρα (21)
-
Τα 15 μέτρα για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ακίνητα (13)
-
Τέμπη: Πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και άλλες πόλεις – Επεισόδια στο Σύνταγμα (11)
-
Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω ΜΚΟ (11)
-
Το Πεντάγωνο στέλνει 10 μαχητικά στην Καραϊβική - CNN: Πλήγματα κατά των καρτέλ μέσα στο έδαφος της Βενεζουέλας ετοιμάζει ο Τραμπ (10)
-
Αιολικά: Κατακόρυφη πτώση για την Ελλάδα το 2025 σύμφωνα με την έκθεση της WindEurope (9)
-
Το σχέδιο Μητσοτάκη πίσω από το πακέτο της ΔΕΘ (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
