Συνεχης ενημερωση
ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ WiMAX ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη δύο πιλοτικά ασύρματα δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης του ΟΤΕ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία προμήθευσε η ΜΑΡΑΚ μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Τα εν λόγω δίκτυα βασίζονται στην τεχνολογία WiMAX και κατασκευάζονται από τον Καναδέζικο οίκο Redline Communications. Με τις εγκατεστημένες υποδομές, κάτοικοι στις περιοχές των Μεσογείων, της Ιπποκρατείου Πολιτείας και του Λεκανοπεδίου αποκτούν πιλοτικά τη δυνατότητα ευρυζωνικού Internet και ΙΡ τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας modem και τις τηλεφωνικές συσκευές που ήδη διαθέτουν, μέσω ασύρματης πρόσβασης WiMAX.
Οι Σταθμοί Βάσης WiMAX του ΟΤΕ εκπέμπουν στη φασματική ζώνη των 3,5 GHz και μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες μετάδοσης έως και 18 Mbps αμφίδρομα ανά sector 7 MHz και ενσωματώνοντας ψηφιακή κρυπτογράφηση. Το εγκατεστημένο υλικό πρόσβασης πληροί τις προδιαγραφές του προτύπου IEEE 802.16-2004, ενώ ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένος από το WiMAX Forum, τον αποκλειστικό φορέα πιστοποίησης συστημάτων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης WiMAX.
Σημειώνουμε ότι η ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, επίσημος συνεργάτης της REDLINE COMMUNICATIONS, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει τα συγκεκριμένα συστήματα WiMAX στην Ελληνική αγορά και τα Βαλκάνια.
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (34)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ