Συνεχης ενημερωση
ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008
Η Διοίκηση της F.G. EUROPE A.E. λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ιδιαίτερα τη σημαντική στο οκτάμηνο αύξηση των πωλήσεων των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (ειδικότερα αυτών στον τομέα του κλιματισμού), αλλά και τη γενικότερη αστάθεια στο οικονομικό περιβάλλον όπως αυτή φαίνεται να διαμορφώνεται διεθνώς, αναθεωρεί την πρόβλεψή της για τα αποτελέσματα του Ομίλου στο σύνολο της χρήσεως 2008, ως ακολούθως :
Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου, αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 149,30 εκατ. έναντι Ευρώ 154,48 εκατ. του 2007 μειωμένα κατά 3,35%.
Αναλυτικά :
Οι πωλήσεις στον τομέα του κλιματισμού, αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 109,5 εκατ. έναντι Ευρώ 97,87 εκατ. αυτών του 2007, αυξημένες κατά 11,88%. Οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε Ευρώ 70,50 εκατ. (έναντι Ευρώ 61,51 εκατ. του 2007), σημειώνοντας αύξηση 14,62%. Οι εξαγωγές αυξημένες κατά 7,26%, αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 39,00 εκατ. (έναντι Ευρώ 36.36 εκατ. του 2007).
Οι πωλήσεις Λευκών συσκευών ESKIMO και SHARP εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε Ευρώ 10,80 εκατ., μειωμένες κατά 7,93% έναντι των αντίστοιχων του 2007 (Ευρώ 11,73 εκατ.).
Σημαντικά μειωμένες λόγω κυρίως των ελλείψεων σε προϊόντα το α΄ τετράμηνο του έτους, αναμένονται οι πωλήσεις των Consumer Electronics της SHARP, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 7,5 εκατ. έναντι Ευρώ 8,93 εκατ. των αντίστοιχων του 2007, μειωμένες κατά 16,01%.
Μείωση κατά 45,24% (στα 19,00 εκατ. έναντι Ευρώ 34,70 εκατ.), εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι πωλήσεις της κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης από την εταιρεία πολιτικής συρρίκνωσης της καρτοκινητής.
Τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών LOGISTICS και SERVICE αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 0,55 εκατ., ενώ τα έσοδα από την Ενέργεια σε Ευρώ 1,95 εκατ.
Η ανωτέρω αναφερθείσα σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των κλιματιστικών, που αποτελούν την κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας και του Ομίλου, με συμμετοχή κατά 73,3% στις πωλήσεις και κατά 93% στα μικτά κέρδη, βελτιώνει τη σύνθεση των πωλήσεων, γεγονός που αιτιολογεί πλήρως τις εκτιμήσεις της Διοίκησης, ότι :
Σε επίπεδο Εταιρείας :
Οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 146,80 εκατ. έναντι Ευρώ 153,71 εκατ. του 2007 μειωμένες κατά 4,50%.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕBITDA), αναμένεται να αυξηθούν κατά 20,30% και να ανέλθουν σε Ευρώ 26,90 εκατ. έναντι Ευρώ 22,36 εκατ. (των αναμορφωμένων βάσει της υπ΄ αριθμόν 34 Εγκυκλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ) του 2007, διαμορφούμενα ως ποσοστό επί των πωλήσεων σε 18,34% έναντι 14,55% αυτών του 2007.
Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 23,10 εκατ. έναντι Ευρώ 20,05 εκατ. του 2007, αυξημένα κατά 15,21%.
Τα καθαρά μετά από φόρους Κέρδη, αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 17,30 εκατ. έναντι Ευρώ 14,55 εκατ. του 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 18,90%.
Σε επίπεδο Ομίλου :
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕBITDA), αναμένεται να αυξηθούν κατά 23,65% και να ανέλθουν σε Ευρώ 27,50 εκατ. έναντι Ευρώ 22,24 εκατ. (των αναμορφωμένων βάσει της υπ΄ αριθμόν 34 Εγκυκλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ) του 2007, διαμορφούμενα ως ποσοστό επί των πωλήσεων σε 18,42% έναντι 14,40% αυτών του 2007.
Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 21,60 εκατ. έναντι Ευρώ 18,57 εκατ. του 2007, αυξημένα κατά 16,32%.
Τα καθαρά μετά από φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας Κέρδη του Ομίλου, αναμένεται να ανέλθουν σε Ευρώ 16,20 εκατ. έναντι Ευρώ 13,23 εκατ. του 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 22,45%.
-
22:52 Μπόστιτς (Fed): Καμπανάκι για νέες μειώσεις των επιτοκίων, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός
-
22:39 Μερτς: "Πολύ άσχημο" το κλίμα στη χώρα - Δραματική η οικονομική κατάσταση σε δήμους και κοινότητες
-
22:25 Βουτιά 2,7% για το πετρέλαιο
-
22:18 Ο Νετανιάχου "απαιτεί" από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό
-
22:10 Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα εταιρείες της ΕΕ λόγω του ψηφιακού φόρου
-
21:59 ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 7 συλληφέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη
-
21:50 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει
-
21:40 Τσίπρας υπέρ αγροτών: Λύσεις και γεμάτα ταμεία υπάρχουν- Επίθεση σε Κυβέρνηση και απαξίωση Αντιπολίτευσης
-
21:40 Μερτς για Ουκρανία: Με βάση τις εγγυήσεις ασφαλείας, δυτικά στρατεύματα θα μπορούν να απωθούν ρωσικές δυνάμεις
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (93)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ