Συνεχης ενημερωση
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΑKRITAS
Κέρδη πρό φόρων 1,6 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο 2008
Κερδοφόρα έκλεισε το Α΄ εξάμηνο του 2008 για την ΑΚRITAS τόσο για την μητρική εταιρία όσο και σε ενοποιημένη βάση. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρίας ΑΚRITAS εμφανίζονται σταθερά, ανθιστάμενα στην πίεση της ύφεσης τόσο στην γενικότερη οικονομία όσο και στον κλάδο της βιομηχανίας ξύλου στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.
Αναλυτικά από τις οικονομικές καταστάσεις προκύπτουν τα παρακάτω :
Στη μητρική εταιρία:
Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 30,5 εκ. έναντι 30,7 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας ελαφρά κάμψη 0,82%.
Τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αστικών αποζημιώσεων) ανήλθαν σε ευρώ 4,3 εκ., έναντι ευρώ 4,2 εκ. το 2007, παρουσιάζοντας ελαφρά αύξηση 0,78 % και τα μικτά κέρδη σε ευρώ 5,7 εκ. έναντι 5,9 εκ. το 2007.
Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 1,6 εκ. έναντι ζημιών ευρώ 7,0 εκ το 2007 ενώ τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους ανέρχονται σε ευρώ 1,2 εκ. έναντι ζημιών ευρώ 7,1 εκ. το 2007. Η καθαρή θέση της εταιρίας ανήλθε σε ευρώ 63 εκ. έναντι 59,5 εκ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένη κατά ευρώ 3,5 εκ.
Για τον όμιλο:
Τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζουν ελάχιστες αποκλίσεις από τις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής, εξαιτίας της απαλοιφής των διεταιρικών συναλλαγών. Κατά το Α΄ εξάμηνο του 2008, η "AΚRIΤAS" προέβη στην εξάλειψη του υπολοίπου των ζημιών που είχαν προκύψει από εξώδικη επίλυση αστικής διαφοράς από τροχαίο δυστύχημα, και τα οποία σήμερα έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς, προκειμένου να μην αλλοιώσουν το κερδοφόρο λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρίας κατά την χρήση 2008.
H ρευστότητα της εταιρίας από λειτουργικές δραστηριότητες παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Οι επενδύσεις που προγραμμάτισε η εταιρία για το 2008, ύψους 2 εκ. ευρώ υλοποιούνται κανονικά.
Ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής Direct Post Forming, η οποία παράγει από τις αρχές Μαΐου 2008 και αναμένεται να συμβάλει τόσο στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της εταιρίας αλλά και στα αποτελέσματα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου 2008, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.akritas.gr.
-
21:51 Bloomberg: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσαν την κλοπή $13 δισ. σε Bitcoin
-
21:47 Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι τραυμάτισαν τέσσερις Παλαιστίνιους και πυρπόλησαν περιουσίες
-
21:35 ΟΗΕ: Το Νότιο Σουδάν κινείται προς "αρνητική και πιθανώς επικίνδυνη κατεύθυνση"
-
21:23 Νιούσομ (κυβερνήτης Καλιφόρνιας) από την COP30: Ο Τραμπ επιμένει στην ανόητη στάση του
-
21:19 Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, στενός συνεργάτης του Νετανιάχου
-
21:18 Ρουμανία: Κρατικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία της Lukoil θέλει ο υπ. Ενέργειας
-
21:09 Xεζμπολάχ: Καταδικάζει τις αμερικανικές πιέσεις στη Βηρυτό - "Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα μας"
-
20:59 Bloomberg: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την κατασκευή στρατιωτικής βάσης 10.000 ατόμων "κοντά στη Γάζα"
-
20:40 Μαχμούντ Αμπάς: Υπόσχεται "μεταρρυθμίσεις" στην Παλαιστινιακή Αρχή και ταχεία διεξαγωγή εκλογών
-
20:36 Στη φυλακή ο ρασοφόρος YouΤuber και τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Πώς μια επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανατινάζει τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για τις εγκαταστάσεις της MLS Πληροφορική – Η άνοδος και η πτώση
-
"Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα" ο Ορμπάν υπό τον φόβο εκλογικής ήττας - Αυξάνει το έλλειμμα, φορολογεί τις τράπεζες
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (150)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (57)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος (34)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (32)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (10)
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW (10)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (9)
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε (8)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (7)
-
Ν. Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: "Ήταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ