Συνεχης ενημερωση
Η Frigoglass Α.Ε.Β.Ε, κορυφαίος κατασκευαστής επαγγελματικών ψυγείων (ICMs) παγκοσμίως, με δραστηριότητες σε 18 χώρες και σε 4 ηπείρους, ανακοινώνει σήμερα την πρόθεση της να προβεί σε χρηματοδοτούμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (leveraged recapitalisation) με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ποσού ύψους Ευρώ 36.180.549.
Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προτείνεται να επιτευχθεί με συνδυασμό αύξησης και συνακόλουθης μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου ως εξής:
α) το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αυξηθεί αρχικά κατά το ποσό των Ευρώ 8.040.122 με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού που έχει διαμορφωθεί από τη διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο. Η αύξηση αυτή θα γίνει με την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά Ευρώ 0,20 ανά μετοχή, δηλαδή από ένα Ευρώ (1,00) σε Ευρώ 1,20 ανά μετοχή και
β) εν συνεχεία το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα μειωθεί κατά το ποσό των Ευρώ 36.180.549. Η μείωση αυτή θα γίνει με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των Ευρώ 0,90 ανά μετοχή, δηλαδή από Ευρώ 1,20 σε Ευρώ 0,30 και με την επιστροφή του ποσού που θα προκύψει από τη μείωση στους μετόχους της Εταιρίας με καταβολή μετρητών.
Για την έγκριση της ανωτέρω αναδιάρθρωσης έχει συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008 στα γραφεία της εταιρείας.
Εν συνεχεία, και μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προβεί σε διανομή προμερίσματος στους μετόχους της Εταιρίας, ύψους Ευρώ 60 λεπτά ανά μετοχή.
Η απόφαση για την προτεινόμενη χρηματοδοτούμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και διανομή προμερίσματος βασίστηκε στα παρακάτω:
- Στις θετικές προοπτικές της εταιρείας για ανάπτυξη και κερδοφορία, στη σταθερότητα των εργασιών της καθώς και στις υψηλές ταμειακές ροές.
- Στο αυξημένο επίπεδο ιδίων κεφαλαίων και την υψηλή δανειοληπτική της ικανότητα
- Στον χαμηλό δείκτη δανεισμού προς ίδια κεφάλαια
- Στην αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων της και την μείωση του Μεσοσταθμικού Κόστους Κεφαλαίου (WACC)
- Στο γεγονός ότι το μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρίας και οι στρατηγικές της προτεραιότητες παραμένουν ισχυρές και αμετάβλητες.
Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass σχολίασε: "Η σημερινή ανακοίνωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρείας έγινε με βάση την αξιολόγηση της κεφαλαιακής δομής με σκοπό την βελτίωσή της καθώς και με το μακροπρόθεσμο επενδυτικό μας πρόγραμμα και τις θετικές προοπτικές της επιχειρησιακής μας δρατηριότητας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ικανοποιημένο με τις αναμενόμενες θετικές ταμειακές ροές οι οποίες δικαιολογούν τον εξορθολογισμό της κεφαλαιακής μας δομής και κατόπιν αυτού την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας.
Επιπρόσθετα, αφού ολοκληρωθεί η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας παραμένουν ισχυρά έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τους στόχους της στρατηγικής μας ανάπτυξης."
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (104)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (26)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (23)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (12)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
