Συνεχης ενημερωση
Αλματώδης αύξηση τζίρου (+70%) και κερδών (+80%) Με εντυπωσιακούς ρυθμούς ανόδου κινήθηκαν κατά το α?εξάμηνο του 2008 τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας MLS Πληροφορική. Συγκεκριμένα, κατά το α?εξάμηνο του 2008 ο κύκλος εργασιών της MLS παρουσίασε άνοδο 70% και ανήλθε σε 5.105.914 ευρώ έναντι 3.004.501 ευρώ το 2007, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 80% και διαμορφώθηκαν σε 730.002 ευρώ από 406.398 ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 28% και ανήλθαν σε 1.873.166 ευρώ από 1.462.755 ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 66% και ανήλθαν σε 977.938 ευρώ από 589.222 ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,059 ευρώ. Η καθαρή θέση της MLS διαμορφώνεται σε 12.417.232 ευρώ.
Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλούς δείκτες ρευστότητας, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στις 30.6.2008 ανήλθαν σε 1.008.693 ευρώ. Η σημαντική άνοδος του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας στο πρώτο μισό του έτους έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης ανόδου αύξησης(+94% ο κύκλος εργασιών, +106% τα EBITDA) του 2007. Επιβεβαιώνει, δε, ότι η MLS έχει εισέλθει σε μια περίοδο έντονης ανάπτυξης, αποτέλεσμα της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει σε τεχνολογίες αιχμής, της ηγετικής θέσης της στην πλοήγηση και στο εκπαιδευτικό λογισμικό, του ισχυρού δικτύου πωλήσεων και της υγιούς χρηματοοικονομικής της διάρθρωσης.
Η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με έντονους ρυθμούς σημειώνοντας ρεκόρ κερδών και τζίρου κατά την τρέχουσα χρήση(2008), καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας εισαγωγής του εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και να ενισχυθεί περαιτέρω η ηγετική θέση της MLS στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πλοήγησης. Στο αμέσως προσεχές διάστημα η εταιρία θα ανακοινώσει νέα καινοτόμα προ?όντα που αναπτύσσει εδώ και καιρό, τα οποία θα δημιουργήσουν μεγάλη αίσθηση στην αγορά θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες και τις προοπτικές της.
Τα Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες για το πρώτο εξάμηνο του 2008 της εταιρίας MLS Πληροφορική θα δημοσιευτούν την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 στην εφημερίδα ΝΙΚΗ.
-
21:38 ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 – Προχωρά άμεσα η πληρωμή τους
-
21:29 ΗΠΑ: Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Ην. Βασιλείου για τη Δυτ. Όχθη και σεβασμό κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
-
21:09 Ήπια κέρδη ο χρυσός με φόντο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
-
21:04 Υπερψηφίστηκε με 159 "υπέρ" έναντι 136 "κατά" ο Προϋπολογισμός του 2026
-
21:03 Ο Μερτς χαιρέτισε την πρόταση της Κομισιόν για παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035
-
21:00 Η αυτοκινητοβιομηχανία "καίγεται" για μέτρα στήριξης
-
21:00 Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο - Σταθερό επιτόκιο και προνομιακή ισοτιμία
-
20:55 Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη-Αθήνα, στην περιοχή του Δομοκού λόγω τεχνικού προβλήματος
-
20:37 Ιταλικά ΜΜΕ: Από τον Ιανουάριο οι τουρίστες θα πληρώνουν 2 ευρώ για να θαυμάζουν τη "Φοντάνα Ντι Τρέβι" - Τι απαντά ο δήμος
-
20:26 Ταϊλάνδη: Η Καμπότζη ως "επιτιθέμενη" πρέπει να ανακοινώσει πρώτη την κατάπαυση του πυρός
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (92)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (59)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (17)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (10)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ