Συνεχης ενημερωση
Επί του από 25ης Ιουλίου 2008 δημοσιεύματος της εφημερίδος "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" που αφορά τις δραστηριότητες της Medicon Hellas, η εταιρεία πληροφορεί το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
(1) Κατά την τακτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2008 ανακοινώθηκε επίσημα στους κ.κ. μετόχους ότι (α) η Medicon Hellas άρχισε τον Ιούνιο του 2008 την παραγωγή και διάθεση των βιοχημικών αναλυτών ΜΕDILYSER BT και MEDILYSER F, το πρωτότυπο των οποίων είχε παρουσιασθεί στην διεθνή έκθεση MEDICA 2007, μετά την ολοκλήρωση των νομίμων διαδικασιών ευρωπαϊκής σήμανσης και πιστοποίησης των σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα in vitro ιατροτεχνολογικά βοηθήματα (Κ.Υ.Α. δυ8δ/οικ. 3607/892/2001 και την Οδηγία 98/79/ΕΚ) και (β) ότι η Medicon International Holdings Limited, θυγατρική κατά 100% της Medicon Hellas, προετοιμάζει την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη χώρα αυτή. Η εν λόγω θυγατρική θα αναλάβει τη διανομή στην τοπική (Ρουμανική) αγορά των in vitro διαγνωστικών προϊόντων παραγωγής της Medicon Hellas καθώς και της Olympus Corporation Life Science Group. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με ειδική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και προ της έναρξης δραστηριοποίησης της εν λόγω εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας. Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και της εταιρείας (www.mediconsa.com) από την επομένη της γενικής συνέλευσης και συνεπώς αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό.
(2) Η Medicon Hellas έχει ανακοινώσει από 29/2/2008 τη σύσταση της κυπριακής θυγατρικής MEDICON INTERNATIONAL HOLDINGS LIMITED, η οποία έχει ως αντικείμενο την ίδρυση θυγατρικής ή θυγατρικών εταιρειών σε τρίτες χώρες, οι οποίες θα αναλάβουν την προώθηση τόσο των προϊόντων που παράγει ή εμπορεύεται σήμερα η Medicon Hellas, όσο και άλλων συναφών με τις δραστηριότητες του Ομίλου προϊόντων σε ξένες αγορές που θα επιλεγούν. Η θυγατρική εξετάζει την δραστηριοποίησή σας και σε άλλες πλήν Ρουμανίας χώρες, μεταξύ αυτών και τη Βουλγαρία, πλήν όμως καμία σχετική οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και έτσι η αναφορά στο δημοσίευμα για επέκταση το 2009 στη Βουλγαρία δεν είναι αληθής. Η Medicon Hellas έχει δηλώσει ότι θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται από την Medicon International, με επίσημες ανακοινώσεις της Εταιρείας. Επισημαίνεται ότι η διεθνής οικονομική συγκυρία επιτάσσει στις διοικήσεις των Medicon Hellas και Medicon International Holdings Limited να είναι εξαιρετικά προσεκτικές στη διεθνή δραστηριοποίηση για την προστασία των κεφαλαίων των εταιρειών, όσο και των συμφερόντων των μετόχων.
(3) Η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων Α εξαμήνου 2008 δεν έχει περαιωθεί και τα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Ομίλου για την ίδια περίοδο δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Ο κύκλος εργασιών το Α εξάμηνο 2008 σε επίπεδο Εταιρείας ανήλθε σε 7.673.813,20 ευρώ και σε επίπεδο Ομίλου σε 9.111.068,04 ευρώ, έναντι 7.413.269,13 ευρώ και 8.996.550,82 ευρώ αντίστοιχα την περίοδο του Α εξαμήνου του 2007. Τα αποτελέσματα όμως της Εταιρείας και του Ομίλου για την ίδια περίοδο δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ουδεμία πρόβλεψη μπορεί να ανακοινωθεί.
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
08/09 Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (21)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
