Συνεχης ενημερωση
Η Space Hellas εκσυγχρονίζει το κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Space Hellas το έργο εκσυγχρονισμού του Ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το έργο ανέλαβε η Space Hellas έπειτα από διαγωνισμό και υλοποιήθηκε μέσα σε 15 μήνες.
Η πραγματοποίηση συντονισμένων και αποτελεσματικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών ή κρίσεων στο θαλάσσιο χώρο (ναυάγια, ρύπανση, κλπ) προϋποθέτει την ύπαρξη ενός άρτια εξοπλισμένου κέντρου και επανδρωμένου με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Για το λόγο αυτό, η Space Hellas εγκατέστησε στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υψηλής τεχνολογίας και ακρίβειας εξοπλισμό και ανέλαβε την εκπαίδευση των χρηστών στο χειρισμό του νέου συστήματος επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα, η Space Hellas εγκατέστησε δύο νέα συστήματα.
Το πρώτο, είναι ένα σύστημα επικοινωνίας φωνής και δεδομένων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το τόπο του συμβάντος και να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στα αρμόδια δημόσια όργανα. Το δεύτερο, είναι ένα εκσυγχρονισμένο δίκτυο Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Χαρτών Ναυσιπλοΐας. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης του συμβάντος και των παραπλεόντων σκαφών, απεικόνισης των ρευμάτων της περιοχής καθώς και του σχεδιασμού διάσωσης.
Η Space Hellas, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους System Integrators και Value Added Solutions Providers στην Ελλάδα, με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των λύσεων υψηλής τεχνολογίας, προερχόμενη από σημαντικά και σύνθετα έργα πληροφορικής στον Τραπεζικό, Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Διαθέτοντας την κατάλληλη υποδομή και τεχνογνωσία, η εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις ΙΤ με μεγάλη ευελιξία και υψηλή προστιθέμενη αξία προς τους πελάτες της.
-
20:59 Γαλλία: Aπάτη ύψους 10 εκατ. ευρώ με την έκδοση εισιτηρίων για Λούβρο και Βερσαλλίες
-
20:42 Αλ. Σδούκου: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκβιάσει τον Γ. Στουρνάρα επειδή δεν συναινούσε στα σχέδια της για την Τράπεζα Αττικής"
-
20:37 Γερμανία: Ο Μερτς ζήτησε από τους Γερμανούς να δουλεύουν περισσότερο - "Μπορούμε να μάθουμε κάτι από την Ελλάδα σε αυτό"
-
20:35 Νετανιάχου: Ο Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες για μια συμφωνία με το Ιράν
-
20:31 ΕΕ: Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας
-
20:27 WSJ: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά χιλιάδες Starlink στο Ιράν για να βοηθήσουν τους διαδηλωτές
-
20:18 Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Στάρμερ
-
20:01 "Κατηφόρισαν" από τα ιστορικά υψηλά οι ευρωαγορές
-
19:50 Τραμπ: Ο επιχειρηματίας Χάρι Σάρτζεντ Γ΄ δεν έχει δικαιοδοσία να μιλά εκ μέρους της Ουάσινγκτον
-
19:46 Βρετανία, Νορβηγία και Γαλλία υπόσχονται νέα βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Τουρισμός: Τι δείχνουν τα early bookings για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ
-
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (61)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (45)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (24)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (22)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (15)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (7)
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ