Συνεχης ενημερωση
Στις 27 Ιουνίου 2008 και ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στα γραφεία της στα Βριλήσσια επί της Λεωφόρου Πεντέλης αριθμός 48.
Στην συνέλευση παρέστησαν 3 Μέτοχοι εκπροσωπούντες 13.326.114 κοινές ονομαστικές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφων, που αντιστοιχούν στο 43,85% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Επομένως υπήρχε η νόμιμη απαρτία σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας και ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση, νομίμως συνεδρίαζουσα, προχώρησε στην λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.
Κατωτέρω αναφέρουμε συνοπτικά τις ληφθείσες από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης:
1. Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της 21ης εταιρικής χρήσης 01.01.2007 - 31.12.2007, οι οποίες είχαν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, καθώς και τις επ΄ αυτών Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή- Λογιστή.
2. Η Τακτική Γενική Συνέλευση κύρωσε ομόφωνα και παμψηφεί τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της λήξασας εταιρικής χρήσης και απήλλαξε ομόφωνα από κάθε ευθύνη αποζημίωσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή για την εταιρική χρήση 01.01.2007 -31.12.2007.
3. Η Τακτική Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα για τον έλεγχο της χρήσης 2008 τον κ. Κωνσταντίνο Σακκή ως Τακτικό Ελεγκτή και τον κ. Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο ως Αναπληρωματικό Ελεγκτή, μέλη της "ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.".
4. Η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την παροχή αδείας στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους διευθυντές και τους υπαλλήλους της Εταιρίας προκειμένου να συμμετάσχουν νόμιμα στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων και στη Διοίκηση εν γένει άλλων Εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η Εταιρία, τόσο των υφισταμένων όσο και όσων μελλοντικά αποκτηθούν ή συσταθούν.
5. Η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να παράσχει την άδεια του άρθρου 23α (παράγραφος 2) Κ.Ν. 2190/1920, προκειμένου να συναφθεί μεταξύ της εταιρίας και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της, Ιωάννη Κατσιβέλη, σύμβαση αναδοχής χρέους, δυνάμει της οποίας ο Ιωάννης Κατσιβέλης θα αναδεχθεί εξ ολοκλήρου χρέος της εταιρίας.
6. Εν συνεχεία, η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και παμψηφεί να διανείμει μέρισμα χρήσης 2007, ποσού 0,034 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο των μετοχών της Εταιρίας, ήτοι για 30.390.000 μετοχές. Συνολικά δηλαδή διανέμεται μέρισμα ποσού 1.033.260,00 ευρώ για το σύνολο των 30.390.000 μετοχών.
Επιπροσθέτως, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί αποφάσισε να ορισθούν δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος χρήσης 2007, ποσού 0,034 ευρώ ανά μετοχή, οι Μέτοχοι της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 14ης Αυγούστου 2008, ημέρα Πέμπτη.
Από την 18η Αυγούστου 2008, ημέρα Δευτέρα, θα μπορούν οι εν λόγω μέτοχοι να ασκήσουν το δικαίωμα πληρωμής, ενώ οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα για το μέρισμα χρήσης 2007.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει την 25η Αυγούστου 2008, ημέρα Δευτέρα, και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να ορίσει με απόφασή του τον ακριβή τρόπο καταβολής του μερίσματος μέσω πιστωτικού ιδρύματος. Η Εταιρία αμέσως μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά στον τρόπο διανομής του μερίσματος μέσω συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος, θα προβεί σε νέα ανακοίνωση προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
7. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ετήσια έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου περί ενδοεταιρικών συναλλαγών, η οποία υποβλήθηκε και αναγνώσθηκε στους μετόχους.
8. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας της Εταιρίας από "ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον διακριτικό τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ", σε "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον διακριτικό τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε.", καθώς και την τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της.
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (34)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (5)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ